Zondagse appelflappen met rozijnen | Column

Wakker worden met het idee dat je iets bent vergeten, is nooit leuk. De Sonos geluidsbox die ik voor mijn verjaardag kreeg, speelt haar muziek door mijn slaapkamer. In pyjama berg ik de laatste kerstspullen en scrol ik langs de foto’s op Instagram. Appelflappen (nog aan toe)! Dat wat ik ben vergeten, schiet door mijn gedachten. Ik zou zondagse appelflappen met rozijnen gaan maken om te trakteren. Een geluk voor mij dat de supermarkten op zondag geopend zijn, want ik heb meteen de benodigdheden gehaald. Al heb ik me eerst even aangekleed.

Lees meer: Ideeën voor een winterweekend

Ik weet je te vinden

In de Albert Heijn kan ik de producten steeds makkelijker vinden. Een grote zak Elstar-appels gaat als eerste in het mandje, omdat deze lekker zoet zijn met een zurige bite. Het bladerdeeg hoed ik nu niet te zoeken en dat is een prestatie op zich. Ik heb goed in mijn oren geknoopt dat deze in de vrieskast worden bewaard. Daar loop je bij ons in de supermarkt recht tegenaan. Voor het eerst voel ik mij een vrouw in de supermarkt, want met enkele minuten heb ik alle ingrediënten, zonder te zoeken.

Hoe te beginnen?

Snijplank hier en een extra mesje daar. Zoals het gezegde luid, is alle begin moeilijk. Dus had ik de vraag hoe ik het beste kon beginnen. De appels leek mij het beste begin, omdat dit het belangrijkste onderdeel is van de zondagse appelflappen met rozijnen. Schillen, in blokjes en samen met de kaneel, suiker en rozijnen in een schaal. De oven aan, ping en ik ben lekker op dreef. Het lekkerste is het proeven van suiker op je tanden als je de knapperige bladerdeeglaag tussen je tanden voelt knerpen. Het beste komt nog en dat is de zoete appel die fris je hersenen bedwelmt, of voor de gek houdt. Het is een beetje wat je smaak is.

Ongelukje met suiker
Ongelukje met de suiker..

Vers uit de oven: zondagse appelflappen met rozijnen

Een kwartier later komt er een subtiele zoete geur uit de oven. De eerste lading appelflappen zijn klaar en hoewel de vorm ietwat mislukt is, maakt dat bij een appelflap niets uit. Het laagje is krokant gekleurd en de suiker is wat gekarameliseerd. Hoe langer ik in deze geur blijf hangen, hoe eerder de appelflappen op zijn. Gelukkig blijven de lekkernijen lekker ruiken in een afgesloten bak. Voordat ik ga opruimen geef ik likes op Instagramfoto’s en bij het laatste piepen van de oven zijn er 30 – overheerlijke – appelflappen klaar. Smullen maar!

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Caroline schreef:

    Hhmmmm het water loopt me al in de mond

  2. Lianne schreef:

    Heerlijk om mee te ontbijten. Ik ga ze ook weer een keer maken. Zo lekker altijd. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *