Written by 07:00 De échte MC Quiz! • 3 Comments

De échte MC Quiz! #1 Plastic

De lampen gaan uit en de spots gaan aan. Ik ben terug met een nieuwe categorie: De échte MC Quiz. Al jaren vind ik het leuk om vragen op te zoeken en anderen het juiste antwoord te laten raden. Nu leek het mij leuk om hier een nieuwe categorie van te maken op MC Kleuver Blog. Neem pen en papier in de aanslag, zet de radio zachter en je telefoon op stil. Hier volgt de uitleg.

Per quizronde krijg je vijf vragen voorgeschoteld. Deze vragen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Dit zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, talen en entertainment. De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op een bepaald onderwerp. Zo blijft het binnen een thema. Elke vraag heeft een aantal mogelijkheden. Aan het einde van elke ronde kun je de antwoorden vinden. Spieken is ten strengste verboden. Ik moet ergens een beetje streng zijn. 😉 Voor elke vraag krijg je twee punten. Heb je vier vragen goed, dan heb je een acht. Zullen wij beginnen?

Thema

Plastic is wellicht het meest bekende kunststof. Heel veel producten die wij dagelijks zien worden hiervan gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan boodschappentassen, de computerkast en bekers.

Aardrijkskunde

In de oceaan is een plek waar al het afval wordt verzameld. Niet bewust uiteraard. Dit komt doordat de zeestroom het afval naar zich toetrekt.

  • Hoe heet de plek  waar het afval zich verzamelt?

A. Plasticsoep

B. North Pacific Gyre

C. Midway in de Verenigde Staten

Geschiedenis

Piepschuim is het eerste wat werd uitgevonden. Het echte plastic werd uitgevonden in 1860. Dit werd celluloids genoemd en gebruikt voor het maken van fotorolletjes.

  • Rond welk jaartal werd piepschuim uitgevonden?

A. 1810

B. 1820

C. 1850

Natuur

De natuur vindt het vele plastic helemaal niet leuk. Het blijft namelijk eeuwig liggen, omdat het niet wegrot.

  • Waar wordt plastic van gemaakt?

A. Aardolie

B. Palmolie

C. Stroperige vloeistof

Talen

Als we plastic naar het Engels vertalen, dan kom ik uit op plastic. Jaja. Wanneer ik het woordje vertaal naar het Spaans kom ik uit op plástic en in het Pools, plastikowy.

  • Wat is de Duitse vertaling?

A. Rohmaterial

B. Erdöl

C. Kunststoff

Entertainment

Eén van de leden van het Noorse Koningshuis wou haar huis helemaal plasticvrij. Dat dat niet is gelukt vertelde ze aan de Noorse omroep NRK.

  • Welke prinses wou haar huis plasticvrij hebben?

A. Prinses Märtha Louise

B. Prinses Mette-Marit

C. Prinses Ingrid Alexandra

Super leuk dat je hebt meegedaan. Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz. Hieronder kun je de antwoorden vinden. Laat je mij weten hoeveel je er goed had?

De échte MC Quiz!

Antwoorden:

  1. A
  2. B
  3. A
  4. C
  5. B
No votes yet.
Please wait...
Close