Written by 06:00 De échte MC Quiz! • 12 Comments

De échte MC Quiz! #13 Ongeluksgetal

Een getal dat helemaal volmaakt is. Twaalf wordt als dat getal beschouwd. Een getal erbij wordt daarom als ongeluk beschouwd. In heel veel landen is 13 daarom het ongeluksgetal. Welkom bij deze dertiende De échte MC Quiz! Hoeveel vragen heb jij goed of fout vandaag? 😉

De échte MC Quiz! staat elke keer in een thema. In elke blog of quizronde kun je vijf vragen maken die verdeeld zijn over verschillende categorieën. De categorieën voor deze quizronde zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, talen en entertainment. Voor elke vraag zijn twee punten te verdienen. Heb je drie vragen goed? Dan ben je voorzien van het cijfer zes.

Laat je mij jouw antwoorden weten?

Thema

Het getal dertien maakt mensen bijgelovig, om het maar even zo te zeggen. ‘Loop niet onder ladders door, pas op voor zwarte katten en ga niet naar de dertiende verdieping,’ zijn uitspraken die je dan hoort.

Aardrijkskunde

In een land wordt het getal 13 vaak overgeslagen in etages of hotelkamers. In één straat in een ander land is het huisnummer 13 overgeslagen.

 • Doe eens een gokje. Naar welke landen ben ik op zoek?
 1. Verenigde Staten, Frankrijk
 2. Verenigde Staten, Engeland
 3. Verenigde Staten, Roemenië

Geschiedenis

Een verklaring vanuit het christelijke geloof is dat er dertien aanwezigen waren bij het Laatste Avondmaal van Jezus. Eén hiervan was een verrader.

 • Wie is de verrader van Jezus?
 1. Johannes
 2. Petrus
 3. Judas

Natuur

Een 54-jarige man uit Roemenië is overleden op een vrijdag de dertiende omdat hij weigerde uit zijn huis te komen. Hij dacht dat dat beter was. Echter is hij overleden omdat hij door iets is gestoken.

 • Door wat is de man gestoken?
 1. Een malariamug
 2. Een wesp
 3. Een Tse-tse-vlieg

kamil-szumotalski-611383-unsplash.jpg

Photo by Kamil Szumotalski on Unsplash

Talen

De angst voor vrijdag de dertiende leidt er soms voor dat mensen deze dag het huis niet uitkomen. Zoals je in de vorige vraag hebt gelezen, is dat niet altijd een goed idee.

 • Hoe heet de angst voor vrijdag de dertiende?
 1. Coulrofobie
 2. Paraskevidekatriafobie
 3. Hippopotomonstrosesquippedaliofobie

Entertainment

Een ijshockeyer met een kettingzaag. Jason is volgens de legende 20 jaar geleden verdronken in het kamp waar een hoop moorden worden gepleegd. Uiteraard begint de horror opnieuw op vrijdag de dertiende.

 • Weet jij over welke film ik het heb?
 1. Final Destination
 2. The Exorcist
 3. Friday the 13th

Dit waren de vragen. Super dat je hebt meegedaan. Hieronder kun je de antwoorden. Laat je mij weten wat jouw antwoorden waren? Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz.

De échte MC Quiz! (12)

 1. A
 2. C
 3. B
 4. B
 5. C
No votes yet.
Please wait...
Close