De échte MC Quiz! #15 Chocolade

In 2017 heb ik een column geschreven over dit lekkere onderwerp. Mijn stiekeme verstopla ligt onder andere vol met repen chocolade. Nu niet, maar dat komt omdat ik nog moet halen. Oeps. Welke soort vind jij het lekkerste? Ik heb het liefste Tony Chocolonely met zeezout. Jum.

De échte MC Quiz! staat elke keer in een thema. In elke blog of quizronde kun je vijf vragen maken die verdeeld zijn over verschillende categorieën. De categorieën voor deze quizronde zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, en talen.

Laat je mij jouw antwoorden weten?

Thema

Het thema van deze quizronde is chocolade: hoe kan het ook anders. Wist je dat er op 9 mei een vrachtwagen met vloeibare chocolade is gekanteld vlakbij Warschau? Een weg vol chocolade! Maar wat een werk om op te ruimen.

Aardrijkskunde

De cacaobonen worden in een fabriek geroosterd. Dan krijgen ze de echte chocoladesmaak. Deze fabrieken zijn gestationeerd vlakbij grote plantages waar hectaren vol staan met cacaobomen.

  • In welk continent zijn de meeste plantages gestationeerd?
  1. Zuid-Amerika
  2. Afrika
  3. Azië

Geschiedenis

In 1502 maakten Europese wereldreizigers voor het eerst kennis met de cacaoboom. Daarvoor werden deze bomen gekweekt door de oorspronkelijke bewoners.

  • Wie zijn de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika?
  1. Paleo-Indianen
  2. Maya’s
  3. Khoina

Natuur

De cacaobonen krijgen vruchten wanneer ze drie of vier jaar oud zijn. Deze bomen kunnen tot 15 meter hoog worden. Deze peulen groeien aan de dikte takken en zijn eigenlijk een soort zakken waarin zich de zaden bevinden.

  • Hoeveel zaden bevat één peulvrucht?
  1. 5 vruchten
  2. Tussen de 15 en 15
  3. Tussen de 30 en 40

nordwood-themes-182310-unsplash

Photo by NordWood Themes on Unsplash

Witte chocolade

Heb jij wel eens gehad dat de chocolade de je het liefste wil opeten is beschimmeld? Hoogstwaarschijnlijk is de chocolade helemaal niet beschimmeld, maar is er wat anders aan de hand.

  • Welke verklaring is voor jou het meest logische?
  1. De cacaoboter komt naar boven.
  2. Er zit wat vocht op de chocolade.
  3. De chocolade is te oud.

Geen stress

Waarom ik zoveel chocolade eet? Omdat er een stofje inzit dat helpt tegen stress. En zoals je meer op mijn blog kunt vinden, ben ik een echte stresskip.

  • Weet jij welk stofje goed is voor de reducering van stress?
  1. Tryptofaan
  2. Collageen
  3. Valine

 

De échte MC Quiz! (14)

De antwoorden:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. A of B
  5. A
Loading Likes...

20 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *