Written by 07:00 De échte MC Quiz! • 22 Comments

De échte MC Quiz! #3 Veluwe

Hallo? Hallo! Kan de quizronde nu beginnen of niet? We zijn helemaal van onze planning af. Oké, de regisseur zegt dat de lampen uit kunnen en de spot aan. Wel op mij gericht. Dankjewel. Dan kunnen we nu beginnen.

Hallo allemaal! Wat fijn dat je meedoet met een nieuwe quizronde van De échte MC Quiz! Het is alweer de derde keer dat je mee kan doen met deze vragenronde op mijn blog. Zoals achter de schermen al is gezegd, staat de spot aan. Ik zal zorgen dat deze op jou is gedraaid. Zo houd ik in de gaten of je wel de goede antwoorden geeft J  Heb je nog nooit meegedaan? Dan volgt hier de uitleg.

Per quizronde krijg je vijf vragen voorgeschoteld. Deze vragen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Dit zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, talen en entertainment. De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op een bepaald onderwerp. Zo blijft het binnen een thema. Elke vraag heeft een aantal mogelijkheden. Aan het einde van elke ronde kun je de antwoorden vinden. Spieken is ten strengste verboden. Ik moet ergens een beetje streng zijn. 😉 Voor elke vraag krijg je twee punten. Heb je vier vragen goed, dan heb je een acht. Zullen wij beginnen?

Thema

Het thema van vandaag is het grootste bos wat wij in Nederland kunnen vinden, de Veluwe. Ik ben geboren aan één van de dorpjes die grenzen aan dit mooie natuurgebied. Een goede kans om het eens in de spotlight te zetten.

Aardrijkskunde

Zoals ik al zei is de Veluwe het grootste bos van Nederland. Het meet zeker 1.000 km2 maar de grenzen zijn niet goed te definiëren. Op de Veluwe ligt het hoogste punt van Nederland, afgezien van Zuid-Limburg.

  • In welke provincie is deze natuur te vinden?

A. Utrecht

B. Gelderland

C. Overijssel

Geschiedenis

De provincie bestond vroeger uit een aantal kwartieren. Zo was er ook het Kwartier van Veluwe. Graaf Hendrik van den Bergh plunderde het gebied rondom de IJssel in 1624.

  • Hoe heette deze plunderactie?

A. Inval van de Veluwe

B. Gelderse Oorlog

C. Beleg van Arnhem

Natuur

Op de foto zie je een prachtig dier. Je ziet ze voornamelijk in groepjes rondlopen door de bossen.

sam_0653

  • Hoe heten deze dieren?

A. Fries-Hollands

B. Schotse Hooglanders

C. Lakenvelder

Talen

Voor deze vraag een stelling. De naam Veluwe stamt af van het Germaanse woord falwa.

  • Is dat waar of niet waar?

A. Deze stelling waar.

B. Deze stelling is niet waar.

C. We weten niet waar de naam Veluwe vanaf stamt.

Entertainment

Tjoek tjoek! Daar gaat ‘ie dan. De echte stoomtrein brengt je van Dieren naar Apeldoorn. Een unieke ervaring heb ik mij laten vertellen.

  • Hoelang bestaat deze spoorlijn al?

A. Meer dan 75 jaar.

B. Meer dan 100 jaar.

C. Meer dan 250 jaar.

Super leuk dat je hebt meegedaan. Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz. Hieronder kun je de antwoorden vinden. Laat je mij weten hoeveel je er goed had?

De échte MC Quiz! (2)

Antwoorden:

  1. B
  2. A
  3. B
  4. A
  5. B

 

No votes yet.
Please wait...
Close