Written by 07:00 De échte MC Quiz! • 8 Comments

De échte MC Quiz! #6 Harry Potter

‘Hoi lieve quizzers! Vandaag de quizronde met het leukste onderwerp. Althans, dat vind ik. Ik ga jullie het hemd van het lijf vragen over een prachtig stukje magie. Pak je toverstok, je veer, inkt en perkament. Hier komt De échte MC Quiz over Harry Potter.’

Per quizronde krijg je vijf vragen voorgeschoteld. Deze vragen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Dit zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, talen en entertainment. De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op een bepaald onderwerp. Zo blijft het binnen een thema. Elke vraag heeft een aantal mogelijkheden. Aan het einde van elke ronde kun je de antwoorden vinden. Spieken is ten strengste verboden. Ik moet ergens een beetje streng zijn. 😉 Voor elke vraag krijg je twee punten. Heb je vier vragen goed, dan heb je een acht. Zullen wij beginnen?

Thema

Ik weet nog dat ik vorig jaar stuitte op een grafiek met meest gelezen boeken ter wereld aller tijden. Harry Potter staat op een welverdiende derde plaats. Het grafiekje heb ik geprobeerd op te zoeken, maar kon deze spijtig niet meer vinden. Iedereen kent het verhaal van deze tovenaarsjongen. Daarom lijkt het mij dat dit thema geen uitleg meer behoeft.

Aardrijkskunde

De tovenaarswereld is drastisch verweven met die van dreuzels. Al willen ze het zelf niet geloven. De meeste tovenaarsfamilies wonen aan de rand van dreuzeldorpen. Toch heeft de tovergemeenschap hun eigen centrum in Londen.

  • Via welk café bereik je de Wegisweg?

A. De Lekke Ketel

B. Florian Fanielje’s IJssalon

C. De Drie Bezemstelen

Geschiedenis

In Geschiedenis van de Toverkunst worden de heksenverbrandingen behandeld. Ikzelf ga ervan uit dat hierbij ook enkele processen worden genoemd. In de Verenigde Staten leidden deze processen tot terechtstelling.

  • Hoe werden deze processen genoemd?

A. Heksenprocessen van Washington

B. Heksenprocessen van Salem

C. Heksenprocessen van Londen

Natuur

Aan het schoolterrein van Zweinstein grenst een groot bos, het Verboden Bos. Hierin leven verschillende soorten fabeldieren. Denk hierbij aan weerwolven, eenhoorns en centauren.

  • Wie van de onderstaande namen is een centaur?

A. Ban

B. Aragog

C. Scheurbek

Talen

Aresto Momentum, Fianto Duri en Vulnera Sanentur zijn alle drie spreuken waarvan ik mij het moment uit de films goed voor de geest kan halen. Ze hebben één ding gemeen en dat is hun afkomst. Alle drie de spreuken zijn afgeleid van dezelfde taal.

Van welke taal zijn deze spreuken afgeleid?

A. Spaans

B. Grieks

C. Latijn

Entertainment

In het schooljaar 1994-1995 werd het Toverschool Toernooi georganiseerd. Een traditie bij deze wedstrijd is dat er een groot kerstbal wordt georganiseerd. Zo is dat ook gedaan bij deze editie.

Weet jij nog welke band heeft opgetreden op deze avond?

A. Celine Malavaria

B. De Witte Wieven

C. Musidora Blafstra

Super leuk dat je hebt meegedaan. Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz. Hieronder kun je de antwoorden vinden. Laat je mij weten hoeveel je er goed had?

De échte MC Quiz! (5)

Antwoorden:

  1. A
  2. B
  3. A
  4. C
  5. B

 

No votes yet.
Please wait...
Close