Written by 06:00 De échte MC Quiz! • 11 Comments

De échte MC Quiz! #7 Autisme

‘Wat bedoel je nou? Vliegt het bord steeds heen en weer? Ik kan er echt niets van maken. Welk bord vliegt er steeds van links naar rechts? Nou, goed dan. Zet de spot maar aan en de lichten maar uit. Welkom bij de zevende quizronde van De échte MC Quiz!’

Per quizronde krijg je vijf vragen voorgeschoteld. Deze vragen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Dit zijn overprikkeling, informatieverwerking, soorten diagnoses, filtering en bekend persoon. De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op een bepaald onderwerp. Zo blijft het binnen een thema. Elke vraag heeft een aantal mogelijkheden. Aan het einde van elke ronde kun je de antwoorden vinden. Spieken is ten strengste verboden. Ik moet ergens een beetje streng zijn. 😉 Voor elke vraag krijg je twee punten. Heb je vier vragen goed, dan heb je een acht. Zullen wij beginnen?

Thema

Zoals een groot deel van mijn lezers zullen weten, ben ik zo autistisch als wat. Vandaar dat ik het leuk vind om een quizronde te maken over dit onderwerp. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik zou moeten vragen. Daarom heb ik een aantal algemene vragen bedacht over autisme.

Vraag 1: Overprikkeling

Mensen met autisme hebben vaak last van overprikkeling. Dit komt omdat zij anders de samenhang zien in zaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een gefragmenteerde en/of vertraging in de informatieverwerking.

Overprikkeling komt altijd voort uit angst. Deze angst zorgt voor de reactie om te willen overleven. Het denkvermogen stopt en emoties reageren niet meer goed.

  • Welk deel van de hersenen zorgt voor een vecht-, vlucht of verstijvingsreactie?

A. Amygdala

B. Hypothalamus

C. Neocortex

Vraag 2: Informatieverwerking

Het is vrijwel duidelijk dat de informatie bij mensen met autisme anders werkt. Deze verwerking kan bijvoorbeeld heel traag gaan. Verwacht dan ook niet meteen antwoord van iemand met autisme. Deze hebben vaak even de tijd nodig.

  • Wat betekent sensorische informatieverwerking?

A. Automatische informatieverwerking

B. Verzameling van vaardigheden

C. Zintuiglijke informatieverwerking

Vraag 3: Soorten diagnoses

Het autistisch spectrum kent tal van diagnoses. Echter zijn deze verouderd naar het gebruik van de DSM-V (mei 2013).

  • Welke diagnose is de restgroep binnen het autistisch spectrum?

A. Klassiek autisme

B. Asperger

C. PDD-NOS

Vraag 4: Filtering

Alle informatie die wij binnenkrijgen, komt slechts in een kleine portie bewustzijn tot ons. Het filteren van waarnemen gebeurd via drie vormen, namelijk via de zintuigen, lichamelijk of mentaal.

  • Weet jij welk zintuig dominant is in jouw waarneming?

A. Visueel (zien)

B. Auditief (horen)

C. Kinesthetisch (tastzin, doen)

Vraag 5: Bekend persoon

  • Weet jij wel bekend persoon autisme had?

A. Filemon Wesselink

B. Judith Visser

C. Christina Curry

Super leuk dat je hebt meegedaan. Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz. Hieronder kun je de antwoorden vinden. Laat je mij weten hoeveel je er goed had?

De échte MC Quiz! (6)

Antwoorden:

  1. A
  2. C
  3. C
  4. Eigen invulling
  5. A, B en C

 

No votes yet.
Please wait...
Close