Written by 06:14 De Jongen

De Jongen #105 | De Jongen aan de boen

De Jongen aan de boen

Sjokkend liep de jongen door het verlaten huis. Door alle stress was het echt een puinhoop. Gavin en Ilona zijn deze ochtend bijna gillend weggerend. Dus zijn ze het huis maar ontvlucht en samen boodschappen gaan doen. Na een uur waren ze nog niet thuisgekomen. Eban staarde uit het raam naar de grijze wolken die driftig naar het oosten dreven, richting Duitsland. Hij tikte nietsvermoedend met zijn nagels op de vensterbank en ging vervolgens aan de keukentafel zitten. De jongen schoof de Mechelsteinse Courant naar zich toe en begon er doorheen te bladeren.

Het oog van Eban bleef steken op de kop, Walter Nariolack gevallen. Gaat die man nou alweer op zijn snufferd? Bedacht Eban zich. Hij las wat verder. De burgemeester van de geheime gemeente Mechelstein, de heer Walter Nariolack, is afgelopen woensdag ernstig ten val gekomen. Hij viel aan het einde van de Dag van Mechelstein, afgelopen 13 januari, van het bordes van het gemeentehuis. De heer Nariolack is met de ambulance weggevoerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Woudenhut. De heer Nariolack maakt het ondanks enkele gebroken ribben goed.

Eban pakte de krant een stukje op en las de pagina nog eens vluchtig door. Niks bijzonders verder te zien. Op de volgende pagina stonden interessantere stukjes. Linksboven stond een stukje over zijn betovergrootvader Athol van Bunder. Tijdens de Dag van Mechelstein afgelopen woensdag heeft Athol van Bunder zijn nieuwe boek gepresenteerd. Het nieuwe boek dat de titel, Van Bunder: 5 generaties, draagt is nu al een bestseller in de boekhandels. Wij spraken een medewerker van Alfabet Boekhandel op het Van Bunderplein in Mechelstein zelf. ‘Het nieuwe boek van Athol van Bunder vliegt de zaak uit. Iedereen wil er een exemplaar van hebben.’ De oude baas van de bekendste familie van Mechelstein wilde zelf niet reageren op het succes.

Op dezelfde pagina stond nog een kop in de krant over Linde Zeinstra. De 21-jarige Linde Zeinstra heeft haar filmdebuut gemaakt! Sinds afgelopen week staat ze te schitteren in de nieuwe film An Hour To Go. An Hour To Go gaat over een meisje dat nog een uur te gaan heeft, voordat ze wordt afgemaakt. Een echte spannende horrorfilm.

Vijf minuten later had Eban de krant opgevouwen. Hij keek op de klok en toen sloeg de spanning toe. Over zeker 24 uur zou hij en zijn familie bij Villa Veertig staan. Wat zou er gebeuren? De jongen pakte de dweil en begon met het dweilen van de vloer in de woonkamer. Daarna legde hij alles keurig recht, de boekjes, de potjes en de pannetjes en de blokjes die voor het haardvuur lagen. Het haardvuur knetterde vandaag overigens niet. Ze konden er niet van genieten. Voor het eerst sinds een hele lange tijd heerste er een gespannen sfeer in Huize Zonnebloem.

De jongen liep de familiekamer in. Hij zette de stoelen recht aan tafel, ruimde de speelhoek op en probeerde met zichzelf een potje pingpong te spelen. Helaas sloeg Eban het balletje overal heen, behalve op de pingpongtafel. De deur deed hij dicht en nam toen de trap naar de eerste verdieping. Al zijn eigen spullen nam hij van de trap mee en legde alles op zijn bed. ‘Wat een troep.’ zei hij hard op toen zijn moeder de trap op kwam gelopen. ‘Ja, sorry. Over een paar weken is het beter.’ ‘Beter?’ zei Eban vragend. ‘Beter klinkt niet alsof het dan is afgelopen.’ ‘Dat denk ik ook niet.’ zei Ilona toen ze de wasmand pakte en ermee naar boven liep.

Dingetje hier, dingetje daar. Eban ruimde verder zijn kamer op. Dat deed hij vrijwel altijd als hij zenuwachtig begon te worden. Trillend zette hij zijn glas water op het bureau neer en zette zijn computer aan. Piep piep piep piep. De computer had wat opstarttijd nodig. Eban draaide rondjes op zijn stoel en tikte met zijn vingers op de leuning. Wat gaat er nou toch gebeuren? Allerlei scenario’s gingen in zijn hoofd rond. ‘Eban, ga nou maar slapen. Het zal morgen al weer vroeg dag zijn.’ Ilona deed de deur dicht en Eban verroerde zich niet. Hij bleef stil in zijn bed liggen.

De Jongen aan de boen
No votes yet.
Please wait...
Close