Written by 07:00 De Jongen • 2 Comments

De Jongen #72 | De start van de werkweek

‘Daar gaan we weer.’ ‘Heb je alles Eban?’ vroeg Ilona. ‘Hier je oplader nog.’ zei Gavin en gaf de oplader aan de jongen. ‘Ik hoop dat het nog past.’ ‘Zo te zien gaat het net.’ Even later reed het drietal met de auto naar de school toe waar de rest van de leerlingen en docenten stonden te wachten. ‘Het is zover!’ riep Eban luid over het schoolplein naar Eline en Cid. ‘Hé, zou je me niet eens even helpen?’ ‘Hé nou, dat kun je zelf toch ook?’ ‘Dan laat ik hem staan.’ ‘Nee nee, ik kom de koffer al halen.’ Eban loopt naar de auto toe en haalt er samen met zijn vader de koffer uit. Achter hem wordt er vijfvoudig gelachen. Ondertussen waren Anne, Steef en Pepijn ook op school en was de klas compleet.

‘Nou veel plezier hé en tot vrijdag!’ ‘Tot vrijdag schat!’ Zijn moeder gaf hem een kus op de wang en van zijn vader kreeg hij een klap op zijn schouder. Ze reden van het schoolerf af en dat was het dan, vrijheid. ‘Wel, nou moeten jullie het een week met mij doen.’ Zei een stem van achter hen. Het was Feron, hun docent en mentor. ‘Wat een feest.’ zei Steef sarcastisch. ‘Pas op Steef. Een volle week. Kom we gaan de bus in.’

Aangekomen met het vliegtuig in Spanje die middag begon het zonnetje te gaan schijnen tussen de donkere wolken door. ‘Bienvenido a Cataluña!’ ‘Eban, wat staat daar?’ vroeg Eline die naast hem kwam lopen en wees op een bord met de Catalaanse vlag. Eban moest keihard lachen. ‘Waarom lach je haar nou uit?’ vroeg Anne op haar bitchtoon. ‘Daar staat welkom in Catalonië.’ zei Eban en ze liepen naar een bus. Achttien leerlingen en zes docenten zaten er uiteindelijk in de bus. Ze reden door een berg- en bosachtig gebied en kwamen uiteindelijk aan op een camping. ‘We zijn er!’ galmde de stem van meneer Van Juffer door de bus. Iedereen stapte uit en door de leerkrachten werd er ingecheckt. Elke klas kreeg zijn eigen huisje met een sleutel waar ze zelf de zorg voor moesten nemen.

‘Ik wil eerst!’ zei Eban en rende met Eline naar de deur, die de sleutel had. ‘Schiet op Eline, ik moet plassen!’  ‘Hehe.’ Eindelijk naar de wc.’ zei Eban toen de deur openging. Het huisje was best luxe en bood plaats aan 6 man. Er waren drie slaapkamers, een klein keukentje en een woonkamer met tv. ‘Echt het vakantiegevoel in een appartement.’ zei Eban toen hij van de wc af kwam en zijn koffer had gepakt. ‘Jij slaapt bij Pepijn.’ zei Eline. ‘Prima. Draag jij dan ook mijn koffer?’ vroeg Eban sarcastisch. Eban droeg zijn koffer naar de kamer die Eline bij die mededeling had gezegd. ‘Ha Eban.’ zei Pepijn toen hij binnenkwam. ‘Ook hier?’ Eban legde zijn koffer in de kast, zonder uit te pakken en liep weg. ‘Waar ga je heen?’ vroeg Pepijn. ‘Waar ga je heen?’ vroegen Eline en Cid toen Eban door de deur naar buiten liep.

‘Hee jongen, ben je het nou al zat?’ vroeg Feron toen hij een bezoekje wou brengen aan het huisje. Eban zat op een bankje, vlakbij het zwembad met zijn hoofd gebogen. Zijn T-shirt was doorweekt. ‘Wat is er?’ vroeg zijn leraar, terwijl hij naast Eban ging zitten. Eban keek op en zijn betraande gezicht glom in het avondzonnetje. ‘Ik mis haar.’ ‘Wie?’ ‘M’n vriendinnetje.’ ‘Ah ik snap het. Ooit was ik ook jong. Heb een paar vriendinnetjes gehad en dat is niet erg Eban, er is nog meer in het leven dan liefde, wat dacht je van vriendschap, vrienden en familie?’ zei de leraar. Hij zag Eban even nadenken en toen oplichten. ‘Ik kom vanzelf een keer thuis. Ze zal het niet met me uitmaken omdat ik op werkweek ben.’ ‘Nee, dat denk ik ook niet Eban.’ ‘Kom mee naar binnen, dan gaan we een spelletjesavond doen in de tent.

De Jongen, het e-book is voor €4,50 online te bestellen in de webshop.
Klik hier om de webshop te openen.

Op een terrein van de camping stond een circustent met allerlei spelletjes en mogelijkheden om de telefoon op te laden. Het werd die avond erg laat. Eban ging zijn tanden poetsen, liep toen zijn slaapkamer in en stuurde nog snel een WhatsAppje naar Camelia, zei Pepijn welterusten en knipte toen het licht uit.

No votes yet.
Please wait...
Close