Written by 06:00 De Jongen

Verhalenserie De Jongen #89 | Iris komt langs

De Jongen 89 Iris komt langs

Het is vrijdag 4 december. December heeft zijn intrede gedaan in Mechelstein. Voor de komst van de Goedheiligman zijn er slingers opgehangen en lampjes branden door de straten. Het is gezellig in het dorp waar een groot kampvuur brandt en waar mensen met warme chocolademelk met elkaar staan te praten. In Huize Zonnebloem staat de open haard op de hoogste stand. De vlammen werden gevoed door stammetjes berkenhout. ‘Brandt lekker he?’ vroeg de jongen cynisch. ‘Ja, jongen. De berkenstammetjes doen hun werk goed.’ zei Gavin vanaf de andere bank. Eban deed zijn sloffen uit en ging languit op zijn eigen bank liggen. De bank die het dichtste bij het standbeeld en de deur stond. Een geur van lekkernijen steeg op vanuit de keuken en bereikte Eban’s neusgaten.  ‘Lekker Ilona. Wat heb je gemaakt?’ Gavin was Eban voor met de vraag. Ilona kwam de keuken uit met een zilveren schaal vol met Sinterappeltaartjes, pepernotentruffels en gevulde kruidnoten. De jongen stond op, liep naar zijn moeder die de schaal vasthield en pakte een Sinterappeltaartje. ‘Lekker mam.’ Hij gaf haar een kus en ging weer zitten. Ilona’s ogen straalden en haar gele jurk werd nog zonniger geel.

Ondertussen klonk er buiten een luide knal. De straat hulde zichzelf in een witte flits en een klein, mollig vrouwtje was verschenen. Ze liep recht naar de voordeur van Huize Zonnebloem, belde aan en wachtte tot de deur openging.

Binnen hoorden Eban, Gavin en Ilona de bel gaan. Ze keken elkaar aan en toen Gavin op stond om de deur open te gaan doen, stond Ilona ook op om in de eetkamer te gaan zitten. De deur ging open. ‘Goedenavond Gavin. Hoe gaat het?’ zei Iris van de Timp op een fluffige manier.

‘Druk. Met werk en wat er nog komt. Mensen worden bang hier in Mechelstein. Kijk maar!’ Gavin wees op een affiche dat tegenover zijn huis hing aan een lantaarnpaal. De ogen van de heks vergrotenterwijl ze naar het affiche keek.

Met z’n vieren zaten ze voor de open haard, te wachten tot er iemand wat zei. Met de toverstok haalde Iris een groot dik boek uit haar handtas. Met magie werd het boek sierlijk op tafel gelegd. ‘Dit..’ begon ze serieus. ‘is het dikke boek van Aloster Melkweg. De heer Melkweg was een beroemd tovenaar die veel heeft gedaan voor de magische gemeenschap.’ ‘En wat moeten we hiermee?’ vroeg Eban zenuwachtig. ‘Wellicht kan het jullie helpen met de strijd tegen Velasquez.’ ‘Velasquez is gemeen. Ik hoop dat ons plan lukt.’ zei Gavin. ‘Ik hoop het ook. Maar onthoud Ilona, Gavin en Eban, elke dag kent een zwarte periode, net als de nacht. Maar de maan geeft ons dan het licht en de kracht om onze dromen waar te maken.’ ‘Dankjewel Iris. Heb je enig idee wanneer we in actie moeten komen?’ vroeg Ilona zich af. ‘Nee, maar Mechelstein wordt goed in de gaten gehouden door de Gemeenschap. Geloof dat maar.’

De Jongen 89 Iris komt langs

No votes yet.
Please wait...
Close