Geen doelen maar ideeën | Column 

Mensen maken ieder jaar nieuwe voornemens. Echte doelen om hun nieuwe jaar mee te starten. Daar beginnen ze mee met volle overgave, maar stoppen daar na enkele weken alweer mee. Zwarte maandag, de derde van januari, kan de dooddoener zijn. Doelen die mensen vaak stellen zijn gezonder worden, meer bewegen of werken aan zelfontwikkeling. Challenges zijn de laatste jaren populair, zoals Dry January, een hele maand geen alcohol. Dit jaar heb ik geen doelen, maar ideeën waar ik aan wil werken.  

Mijn interesses heb ik in categorieën verdeeld waarnaar ik ideeën in een document ben gaan opschrijven. Een flinke lijst is daaruit gekomen. Ik ben graag bezig. Dus dat komt goed. De vraag is of het niet teveel is, maar daarvoor ben ik niet bang. Waarom niet? Omdat het ideeën zijn waaraan het leuk moet gaan zijn om aan te werken. Daarbij heb ik het idee om elke week een categorie als hoofdthema te kiezen. Om in week grote slagen te kunnen maken.  

De categorieën die ik heb uitgekozen, zijn: vrijwilligerswerk, provincie Gelderland, Wandelcoach, De Paarse Uil, www.mckleuver.nl, financiën, sport, vakantie, leren en ontspanning. Als je het mij vraagt een heel divers lijstje waar veel verschillende ideeën onder kunnen vallen. Zo wil ik graag meer ontspannen door kastelen te bezoeken, meer Spaans leren, op vakantie gaan naar Zweden, regelmatig naar de sportschool, een spaarkalender te maken, mijn blog te blijven onderhouden, een derde gedichtenbundel te maken, de opleiding tot wandelcoach af te ronden en vrijwilligerswerk te blijven doen.  

Lees ook mijn vorige column: de kerstvakantie voelt niet als vakantie

Nu ik het zo uitgeschreven zie, is het een hele lijst. Desalniettemin zitten er 24 uren in een dag en hebben we er in 2024 een dag bij 😉. Die dag extra ga ik goed besteden, want van zoveel ideeën gaat mijn bloed sneller stromen. Voor het komende jaar heb ik dus geen doelen, maar ideeën om aan te werken. Gelukkig vind ik het heerlijk om bezig te zijn. Als ik mijn tijd goed besteed, en daar hoort sporten en ontspannen ook bij, dan wordt komend jaar écht mijn jaar.  

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

 1. Heidi schreef:

  Hier beging ik er zelf niet mee.
  Ik weet dat ik dat toch niet waar maak.
  Leuk om te lezen.

 2. Claire schreef:

  Wat een mooie ideeën allemaal! Wat voor label of naam je er ook aanhangt; als het maar voor jou werkt. Nog de allerbeste wensen trouwens! ❤️

 3. Tessa schreef:

  Je hebt veel leuke ideeen voor dit jaar. Zelf heb ik geen doelen/goede voornemens

 4. Jouvence schreef:

  Wat een mooie ideeën allemaal voor dit nieuwe jaar! Voor mezelf heb ik wel een paar goals (ipv goede voornemens) en hoop die dan ook te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *