Hartkloppingen is nu te koop! | o.a. bij bol.com

Hartkloppingen is nu te koop! | o.a. bij bol.com

De laatste weken heb ik vooral in spanningen zitten wachten. Begin januari heb ik contact opgenomen met een drukker, omdat ik het manuscript van mijn tweede gedichtenbundel had afgerond. Het duurde een paar verschillende opvattingen, want de verzamelingen van gedichten laat ik drukken in Polen. Het is goedkoper, dat weet ik, maar het werkt ook heel fijn samen. Na een paar correcties kreeg ik twee weken geleden te horen dat er een pakket onderweg was naar Nederland. Jippie! Met trots kan ik daarom aankondigen dat Hartkloppingen nu te koop is!

Hoe stel ik de bundel samen?

Door het winkelcentrum liep ik, toen ik een idee kreeg voor een gedichtje. Ik pakte daarom snel mijn telefoon, zodat ik de eerste zin van een nieuwe rijm kon opschrijven. Ook na het verlies van mijn opa heb ik een gedicht geschreven welke ik in deze gedichtenbundel heb opgenomen. Al deze ideeën samen leiden tot een opeenstapeling van nieuwwerk. Vervolgens beginnen mijn vingers te kriebelen. Dan wil ik beginnen met samenstellen van een nieuwe bundel. Ik print de gedichten die schreef uit en zorg ervoor dat er veel ruimte is. Als alles op het tapijt, de bank en de eettafel ligt uitgestald, kruip ik over de vloer om de juiste volgorde te bepalen. Welk gedicht pas er achter de vorige?

De achterflap van Hartkloppingen

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik jou zie. Spanningen hangen er in de lucht. Of zijn het de emoties die bij adrenaline komen kijken? Gedachten, gevoel en gedrag komen samen in deze gedichtenbundel. Hartkloppingen is niet voor niets de titel, omdat als het hart niet klopt, valt er niets te voelen. Dat vind ik het mooie aan een gedicht. Het vertelt een verhaal waar je het hopelijk warm van krijgt.

Mitchel Kleuver (1995) schrijft vanaf 2016 voor zijn blog www.mckleuver.nl. Daarop plaatst hij artikelen met de onderwerpen vrije tijd, het bos, edelstenen, ervaringen en autisme. Zijn hobby’s zijn: schrijven, lezen, plattegronden tekenen, foto’s maken in het bos en scouting.

Hartkloppingen is te koop via bol.com en De Paarse Uil.

Een greep uit de gedichten lees je in de galerij hieronder.

De gedichtenbundel Jij is momenteel uitverkocht.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *