#10 Tikva – Het Bloggersportret

Vandaag gaan we op reis met Tikva. Deze DSC01358blogster is 36 jaar oud en studeerde commerciële economie aan het HBO. Haar lievelingshobby kun je vast al wel raden: reizen.

Tikva’s Column

De wind waait, regen op de ramen. Ik word wakker. Waar ben ik, welk stad is dit? Maar ik ben thuis. Dan dringt het tot me door, ik ben gewoon thuis in Nederland. De afgelopen twee maanden waren we op reis met onze dochter door Zuid-Amerika. We sliepen in 28 verschillende bedden en dan weet je soms niet meer waar je wakker wordt. Elke dag was een avontuur. We zwommen in de warme Caribische zee en schommelden in een hangmat. Onze dochter van drie liep stoer zomaar 300 meter een berg op om het Inca-huisje op de top te bekijken. Maar er waren ook de ongemakken: een snikhete busrit die eindeloos duurde, de douches waar je altijd mee moest pielen, hoe minder water hoe warmer en soms was koud de enige optie. Het ene moment voelden we ons op de mooiste plek van de wereld met de bizarre natuur van de Altiplano. We zagen een lama een baby krijgen, zomaar langs de kant van de weg. Dan weer voelden we de koude wind en raakten buiten adem door de hoogte. Zo’n mooie, maar ook zo’n mensonvriendelijke omgeving.
Maar nu ben ik thuis. Ik draai me nog een keer om. Niks fijner dan mijn eigen matras, een lekker dekbed en de wetenschap dat een warme douche wacht zodra ik er klaar voor ben.
rosario_eiladen_colombia2

Het Bloggersportret

  1. Hoe zou je je blog omschrijven? Tot welke niche behoort jouw blog?

Ik heb meerdere blogs en websites, maar mijn grootste twee zijn Backpacktips over backpacken en Gezinopreis over reizen met kinderen. Beide zijn dus reisblogs, maar de eerste is beperkt tot budgetreizen naar verre bestemmingen waarbij Gezinopreis veel breder is. We maken veel stedentrips en geven ook praktisch advies bijvoorbeeld over vliegen met een baby. Ik beschouw mijzelf als een family travelblogger. Reizen staat op nummer één maar wel met een duidelijk kindvriendelijk sausje.

  1. Hoe lang blog je nu en waar haal je de tijd vandaan?

Ik heb deze blogs sinds 2014 maar daarvoor heb ik jarenlang voor een professioneel reisblog geschreven en had al sinds 2004 een blogspotachtig reisverhalenblogje. Ik ben bezig om de transitie te maken naar professioneel blogger, maar op dit moment werk ik 28 uur in de week en blog daarnaast 20 uur in de week. Al mijn vrije tijd gaat er dus inzitten.

  1. Wat is voor jou de ‘blog-magie’?

Wij zijn ons blog en we maken ook echt die verre reizen en mooie stedentrips met ons gezin. Mensen laten zich graag inspireren doordat we schrijven over wat we kennen.

  1. Welke onderwerpen behandel jij het liefste? En waarom?

Ik vind de afwisseling juist leuk. De ene keer een stedentrip, de andere keer een persoonlijk verhaal over een verre reis. Maar het liefst schrijf ik adviesartikelen, het soort informatie dat mensen geruststelt en ze echt helpt met praktische tips.

    1. Wat is jouw favoriete geschreven blog?

Lastige vraag. Ik denk, als ik moet kiezen, het blog “vliegen met baby” omdat ik dat in mijn eerste week schreef en de reacties erop me echt een boost gaven om door te gaan.

beelden san augustin

Tikva’s Social Media

Deze blogster is te vinden op haar eigen blog, Facebook, Twitter en Instagram.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *