#11 7-vragen-aan Gereon

In het elfde interview van 7-vragen-aan stel ik mijn vragen aan Gereon. Hieronder stelt hij zichzelf voor.
In de grote stad Amsterdam maakt een schoorsteen overuren, want ieder moment van de dag komen de etensgeuren je tegemoet: forel uit de oven, een vliegend varkentje, veldsalade met kaas, selderijstamppot, hete bliksem met verse worst of een heerlijke shake met punch créole! In dat huisje met die schoorsteen, woontfotoshoot-3 de Bourgondiër Gereon de Leeuw. Dag en nacht staat hij in zijn rood gestreepte keukenshort achter het fornuis, te roeren in een pan met pompoensoep, om de buikjes van zijn familie later op de dag weer te kunnen vullen. Als je hem daar niet kunt vinden, zit hij achter zijn laptop en typt hij gerechten en verhalen voor zijn blog (www.gereonskeukenthuis.nl). Of zit hij op zijn begroeide plantenbalkon en droomt hij over de Bourgogne, het land van de stokbroden en de wijnen.
In 2005, na een lange periode bij een bank gewerkt te hebben, ruilde hij zijn driedelig pak in voor een keukenschort. Hij begon aan zijn avontuur met een klein wijn importbedrijf: Vins de Géréon. Daarnaast organiseerde hij wijnproeverijen op maat voor bedrijven en particulieren. Gereons Eatery and Winery volgde Vins de Géréon op. Een creatief storytelling bedrijf, dat van vele markten thuis is. Gereon houdt van schrijven en praten over food and wine. Of dat dat nog niet genoeg is, werkt hij ook voor verschillende kookstudio’s in Nederland, waar hij kookworkshops, wijnproeverijen en wijncursussen voor verzorgt.
En dan tromgeroffel, hier de vragen:

  1. Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik organiseerde van 2006 to 2012 vaak wijn- en  spijsproeverijen bij mij thuis en op locatie. Na zo’n middag vroegen gasten mij dan om de recepten . Zat ik daags erna de recepten van de geserveerde hapjes te verzinnen. Want dat is mijn werkwijze. Zo is mijn blog, Gereons Keuken Thuis ontstaan. In 2013 trouwens ook in boekvorm. En het manuscript voor mijn tweede kook- en leesboek ligt al klaar. Wanneer het wordt uitgegeven weet ik niet.

  1. Wat vind je leuk aan bloggen?

Ik houd niet alleen van koken, maar ook van schrijven. Met mijn bedrijf Gereons Eatery and Winery schrijf ik menu’s, artikelen, receptadviezen, input voor kookboken. Gereons Keuken Thuis isvoor mij een blanco canvas. Daar ontstaan de ideeën. Als vingeroefening ben ik in 2012 ook een korte verhalen –en sprookjesblog begon. Om de pen en geest te slijpen.

  1. Hoe vaak blog je?

Een paar keer per week. Onregelmatig. Hangt van de boeken af, die ik ter recensie binnenkrijg. Of de inspiratie. Of  het evenement dat ik bezocht en dat zijn er veel in dit seizoen. Ik kan opstaan met een blog in mijn hoofd en die staat er dan binnen 10 minuten op.

  1. Waar schrijf je graag over?

Over eten en drinken. Avonturen op reis . Evenementen. Kookboeken. Speciale themaweken. Daarnaast is mijn blog dit najaar het podium voor mannelijke (gast) bloggers, die hun ei of recept kwijt willen.

  1. Heb je wel eens lopen piekeren over een blog?

Nee nooit, want dan blog ik niet. Ik pieker wel eens over wat ik ga schrijven als recensie over een kookboek. Maar mijn uitgangspunt daarbij is dat ik altijd de positieve dingen aanstip. Anders schrijf ik de recensie niet. Ik weet hoeveel  bloed, zweet en tranen en daarnaast ook passie en liefde in het maken van een kookboek zit.  Mijn blog is er niet om iemand de grond in te schrijven.

  1. Wat is jouw gevoel als je blogt?

Geen specifieke gevoelens. Mijn blog zie ik als een manier om mijn activiteiten voor het voetlicht te brengen. Ik ben wars van de kijkcijfers.  Als je daarom gaat bloggen raad ik het af. Net als de gedachte dat je er rijk van kunt worden. Mijn blog is er vooral om recht te doen aan mijn creatieve proces.

  1. Wat vind je de best geschreven blog (van jezelf)?

Ik vind mijn blog van een paar jaar geleden over de Anti Cupcake Behavior Movement nog steeds een leuke. De #ACBM  maakte heel veel los bij medebloggers. Een andere wil ik je ook niet onthouden, die ging over provinciaals eten.  http://gereonskeukenthuis.nl/blog/blog-150-nieuwe-keukens/ of onlangs mijn reflecties over  groen geluk. http://gereonskeukenthuis.nl/blog/groen-geluk/

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *