#11 Annemae – Het Bloggersportret

In deze elfde editie van Het Bloggersportret lezen we het verhaal van Annemae. Ze is 18 jaar en hopelijk in het laatste schooljaar van de opleiding voor doktersassistente. In juni kan ze haar papiertje ophalen.
Naast bloggen en studeren, – wat ik trouwens enorm leuk vind – , roer ik regelmatig in de pannen of in een beslagkom, ben ik verslaafd aan social media en probeer ik regelmatig met vriendinnen een dagje weg te gaan, een terrasje te pakken of een avondje ouderwets te bank hangen met een goede film. Maar ook een goed concert of een tof festival sla ik niet af.
IMG_9045logo.jpg

Annemae’s Column

Het is 10 uur ’s ochtends. Ik zit aan de balie op de huisartsenpraktijk. Het is de hele ochtend al druk aan de telefoon en het spreekuur verloopt rommelig. Ik schrik van een hard rinkelende bel: de spoedlijn. Ik neem op en schakel meteen over in een concentratiemodus. Ik hoor paniek aan de andere kant van de telefoon. ‘Ze reageert niet meer, ook niet als ik haar heen en weer schud. ‘Ze ademt vreemd, een soort gapen. Dat hoor toch niet goed?’ ‘Ik voel de pols niet goed, ik weet niet wat ik moet doen, zou ze dood gaan?’ Ik stel vragen aan de hand van de klachten en merk dat ik in mijn hoofd angstig word. Ik beslis dat het nodig is dat de huisarts langs komt. Ik vraag op welk adres ze momenteel zijn en hang op. Ik loop naar de huisarts, doe mijn verhaal en de huisarts gaat op pad.  Ik wacht gespannen op de praktijk af tot de huisarts terug is. Ik loop naar boven op pauze te houden. Van binnen voel ik me angstig.’ Zou ze overlijden?’ ‘ Zou ze een hartinfarct hebben?’ denk ik. Ik drink gespannen mijn koffie als de huisarts binnen komt lopen. ‘Annemae…’ ‘Ja? Hoe is het met haar vraag ik angstig? ‘Het gaat goed met haar. Ze zit weer op de stoel, ademt weer goed en had geen hartklachten. Ik bel over een uur nog even op hoe het gaat’. Mijn angst zakt en er heerst rust in me. ‘Welkom op deze doodnormale ochtend op een huisartsenpraktijk’

Het Bloggersportret

  1. Hoe zou je je blog omschrijven? Tot welke niche behoort jouw blog?

Ik denk dat ik byAnnemae wil omschrijven als een persoonlijke-, lifestyleblog.  Op mijn blog komen persoonlijke en lifestyle onderwerpen aan bod maar ook veel recepten, hotspots, reviews van make-up en inspiratie. . Ik wil op mijn blog delen wat ik leuk vind en vooral wanneer ik leuk vind. Ik wil simpelweg delen wat ik zie, leuk vind of eet: inspireren. Daar draait het om.

  1. Hoe lang blog je nu en waar haal je de tijd vandaan?

Eigenlijk blog ik al vrij lang. ByAnnemae is opgericht op 1 augustus 2014. Vanaf dat moment wilde ik mijn oude blog, xhartjebeauty een blog die ik ‘runde’ tot mijn 14e, herpakken onder een nieuwe naam. Het is soms best lastig om te bloggen naast een full-time studie. Zeker als je in je laatste jaar zit en dus druk bent met examens. Ik probeer vaak na schooltijd – in de avond uren – of in het weekend aan mijn blog te werken. Als ik geen tijd hebt komt er, helaas, geen artikel online. Soms is dat niet anders, school gaat nu eenmaal voor.

  1. Wat is voor jou de ‘blog-magie’?

Goeie vraag! Mijn blogmagie is vooral delen wat ik wil en wanneer ik dit wil. Geen vaste dagen en vaste onderwerpen dus. Ik vind het altijd lastig om alleen maar over een bepaald onderwerp te bloggen. Heb ik deze week iets gigantisch lekker gegeten? Dan deel ik iets over wat ik heb gegeten. Heb ik een nieuwe lipstick ontdekt? Dan moet ik die delen met jullie!

  1. Welke onderwerpen behandel jij het liefste? En waarom?

Ik vind het enorm leuk om de kleding inspiratie artikelen te maken. Heerlijk rondstruinen op blogs, Pinterest en Polyvore om de leukste outfits bij elkaar te scharrelen. Maar ook de recepten zoeken en proberen vind ik erg tof om te doen.

  1. Wat is jouw favoriete geschreven blog?

Mijn ‘favoriete’ blogpost is van mijn pestverhaal. Niet omdat ik er trots op ben of omdat het echt mijn favoriete artikel is, maar vooral omdat het echt is. Het is wat ik heb meegemaakt en wie ik tot op de dag van vandaag ben. Het is een artikel uit augustus 2014. Een van mijn eerste artikels en daarom ook een ‘favoriet’.
 
Maart 2017_2

Annemae’s Social Media

Deze blogster is te vinden op haar eigen blog, Facebook en Instagram.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *