#12 Tess – Het Bloggersportret

In de laatste editie van het Bloggersportret is Tess aan de beurt. Deze blogster is 34 jaar en volgt Zweedse en fotografieles in het volwassenenonderwijs. Haar hobby’s zijn lezen, knutselen, naar concerten en theater gaan en muziek.
IMG_7935a.jpg

Tessa’s Column

Ik was blij.  Toen ik begin oktober 2015 hoorde, dat ik geselecteerd was voor Generation T (Generatie Transitie).  Generation T is een project voor en door duurzame jongeren, die trekkers zijn, om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te leven.  Zij komen uit verschillende sectoren.  Soms heeft dat iets met hun job en/of hobby’s te maken.
De lancering van de jongeren was op 10 november 2015 in Brussel voorzien.  Maar vooraleer het officieel was gelanceerd, verklapte ik nog aan niemand dat ik erbij was.  Omdat het anders niet eerlijk is, tegenover de anderen en de media, die het bekend moet maken.
In die periode had ik mijn blog al, maar wel eerst op blogspot.  Omdat de mogelijkheden daar te beperkt waren, ben ik naar wordpress overgestapt.  Die blog heb ik als project voor Generation T ingediend, en met succes.  Het is wel een buitenbeentje tussen de andere jongeren, omdat de meesten van hen zijn hoogopgeleid en hun project heeft meer met hun werk te maken, dan als hobby.  Dat is zeker evenveel waard, want ik vind dat allerlei sectoren daarin op een verantwoorde manier hun steentje kunnen bijdragen.  En ook van elkaar kunnen bijleren.
In dat project heb ik jongeren van allerlei pluimage leren kennen, en zijn er soms ontmoetings- en leermomenten georganiseerd, waar we elkaar stimuleren om onze projecten meer en beter te ontwikkelen.  Ook al begint het klein.  Mijn blog trekt voorlopig nog geen massa’s bezoekers, maar dat is geen ramp.  Ik heb het liever klein, met goede kwaliteit van artikels en foto’s.  En de hoeveelheid is van minder belang.

Het Bloggersportret

  1. Hoe zou je je blog omschrijven? Tot welke niche behoort jouw blog?

Mijn blog gaat over ecologisch en duurzaam leven.  Met een klein inkomen.  Het is niet evident om dat te doen, omdat veel producten van kwaliteit eenmaal wat duurder zijn.  Maar ik ga er creatief mee om.  Dat klein inkomen komt van de uitkering van de staat die ik maandelijks krijg, omwille van mijn autisme en normale begaafdheid.  Maar toch probeer ik zo milieuvriendelijk mogelijk te leven, omwille voor mezelf, de andere mensen, dieren en de planeet gezond te houden.

  1. Hoe lang blog je nu en waar haal je de tijd vandaan?

Ik heb geen idee van hoe lang ik al blog.  Ik blog naargelang ik tijd heb, en of dat ik iets te vertellen heb.  Mijn inspiratie haal ik vooral uit het dagelijkse leven, evenementen rond ecologie, et cetera.

  1. Wat is voor jou de ‘blog-magie’?

Die heb ik niet, omdat ik zo authentiek en realistisch mogelijk in beeld wil komen.  Zoals ik echt ben!

  1. Welke onderwerpen behandel jij het liefste? En waarom?

Ik heb geen voorkeur van onderwerpen, omdat ik alles rond ecologie en duurzaam leven evenwaardig wil behandelen.  Het is gewoon opkomen voor mijn mening.  Punt uit.

  1. Wat is jouw favoriete geschreven blog?

Ik houd van elke geschreven blog even veel.
IMG_9238

Tessa’s Social Media

Deze blogster is te vinden op haar eigen blog, Facebook, Twitter en Instagram.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. sixpacksbe schreef:

    Leuke serie! Als je op zoek bent naar bloggers mag je me altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *