#13 7-vragen-aan Cherryl

Oei! Vandaag het dertiende interview van 7-vragen-aan, maar wel met een onwijs leuke blogger. Hieronder lees je het interview van Cherryl!
cherryl-challenges-picture
Hoi! Ik ben Cherryl Abdoelkariem, 35 jaar en woon in Utrecht, samen met vriendlief Oscar. Ik heb een achtergrond in Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en in het onderwijs als 2e-graads bevoegd Docent Omgangskunde. Als kersje op deze sociale, dienstverlenende taart heb ik mijn diploma Life Coach behaald en met dit alles wil ik graag een coachbedrijf starten onder de naam Cherryl Challenges! Ik ben nog hartstikke startend en dus volop bezig om te leren, mij te ontwikkelen, mij te verbreden en te verdiepen in hoe ik dit graag het beste uiteen kan gaan zetten. Bloggen is daar een vast onderdeel van, zie Cherryl Challenges. Daarnaast heb ik ook een website waarop je mij ook beter zal leren kennen en vertel ik je graag wat ik te bieden heb op coachingsgebied. En via Facebook motiveer en inspireer ik je graag bijna dagelijks met mijn berichtjes, quotes en plaatjes.
Verder houd ik van de bios en boeken lezen, houd ik van lekker eten en kletsen met m’n naasten en houd ik net als MC Kleuver ontzettend veel van Harry Potter 😀 en zoveel meer!

  1. Hoe ben je begonnen met bloggen?Ik ben een tijd lang volop bezig geweest in diverse Facebookgroepen waar we het over eten, drinken en bewegen hadden. En zo kwam het dat iemand mij tipte om te reageren op een oproep van de onafhankelijke afvalrecensiewebsite Slank & Lijn, omdat ze vond dat ik altijd zo lekker kon schrijven en anderen kon inspireren. Slank & Lijn zocht toen naar een ervaringsblogger, van het een kwam het en ander en zo heb ik vanaf november 2014 een goede 1,5 jaar voor hen geblogd. Dit kon ik in het 2e kwartaal van dit jaar niet meer combineren met mijn toen tijdelijke baan en… het bloggen voor mijn eigen blogpagina cherrylchallenges.wordpress.com!
  1. Wat vind je leuk aan bloggen? Ik heb altijd al wel van schrijven gehouden. Ik zie het als een manier om iets kwijt te kunnen, te informeren, uiteen te zetten. En met iets opschrijven heb je de mogelijkheid om je verhaal, je gebruikte woorden en toon te bekijken en eventueel aan te passen voordat je het verstuurt of verspreidt. Nu ik ook bewust als coach blog, merk ik dat ook een andere behoefte veel meer aandacht krijgt: een ander echt iets meegeven waar hij of zij werkelijk iets aan kan hebben. Ik geef het hier en daar graag een persoonlijk tintje, omdat ik net als de lezers ook gewoon een mens ben met behoeftes, gedachten en gevoelens, die ook uitdagingen heeft om aan te gaan. Met bloggen kan ik dus mensen bereiken die ik normaal niet bereik en kan ik toch ook m’n ei kwijt.
  1. Hoe vaak blog je? Doorgaans 1 keer per 2 weken, maar sinds heel kort ga ik voor 1 keer per week. Hiermee kan ik sneller met een bepaald onderwerp naar voren komen en hebben mijn lezers nog regelmatiger iets te lezen. Ook wil ik mezelf hiermee een beetje in toom proberen te houden om niet élke keer een lange blog te schrijven. Met 1 keer per week kan ik een blog misschien in tweeën splitsen. We gaan het beleven!
  1. Waar schrijf je graag over? Eigenlijk zou ik over werkelijk van alles en nog wat willen schrijven. Ik ben een gevoelige denker en kan soms heel lang over iets nadenken, over van alles en nog wat. En dat hoeft niet altijd erg te zijn, maar dan is het soms wel fijn om het ergens kwijt te kunnen. Nu ik ook vanuit het coachen blog, is daar iets minder ruimte voor, vooral door een gebrek aan tijd. Maar in mijn blogs schrijf ik over diverse facetten in de te maken keuzes die een mens tegenkomt en hier koppel ik weleens iets persoonlijks aan om het een duidelijker beeld te geven.
  1. Heb je wel eens lopen piekeren over een blog? Jazeker, herhaaldelijk. Ik ben stiekem toch best perfectionistisch. Wanneer ik eenmaal weet waar ik over wil schrijven, wat mijn doel is, dan wil ik graag dat dat ook werkelijk zo overkomt. En in lichte mate pieker ik weleens over de lengte, maar dat komt misschien wel goed door nu 1 keer per week te bloggen in plaats van per 2 weken.
  1. Wat is jouw gevoel als je blogt? Dat verschilt soms wel heel erg per blog. Maar een overkoepelend iets is dat ik zo heerlijk bezig kan zijn met het nadenken over iets en dat het dan ook ergens toe leidt, namelijk een blog. In deze zin is het perfectionisme wat minder hinderlijk, het nadenken krijgt immers toch een plek 🙂 Lekker nadenken over het onderwerp, mijn doel binnen dat onderwerp, het schrijven, de taal. Nadenken, gewoon zo bij jezelf, leidt niet per definitie altijd iets op 😛 Maar voor een blog of voor iets anders wat verspreid gaat worden, dan altijd wel!
  1. Wat vind je de best geschreven blog (van jezelf)? Oef, daar vraag je me wat. Wat m’n eigen blogs betreft, ik vind dat ik nog steeds lerende ben in hoe ik de juiste mix krijg van professionaliteit en persoonlijke touch. Maar toen ik ‘5 Triggers Die Jou Vertellen Die Ene Keuze Te Maken‘ had geschreven, was ik echt heel erg trots op mezelf. Hiervoor had ik al wel enkele blogs geschreven met als doel dit voor toekomstige cliënten te doen, maar bij deze blog had ik voor het eerst een werkelijk overheersend, enerverend, positief gevoel dat ik op die weg was beland waarop ik wilde belanden. En ik ben op deze weg ook door gaan wandelen 🙂 Zelf volg ik losjes diverse blogs die over het algemeen over onderwerpen gaan waarmee ik mijn startende bedrijf werkelijk kan opkrikken tot iets moois. Het grappige is dat de praktisch geschreven blogs mij minstens net zo kunnen behagen als de meer persoonlijk geschreven blogs. In mijn blog over mijn Liebster Award nominatie heb ik 6 blogs genoemd die mij ook zeker de moeite waard lijken, omdat ze jou als persoon kunnen inspireren en motiveren: www.cherrylchallenges.wordpress.com/liebster-award-cherryl-challenges-is-genomineerd.

cc-quote-naar-buiten-kijken-vinden-paint

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *