#5 Pascalle – Het Bloggersportret

Vandaag draag ik mijn woord over aan een hele leuke blogger en vriendin, Pascalle. Ze is twintig jaar en studeert aan het examenjaar voor havo-vwo. Daarnaast werkt ze als Market assistent voor farmaceutische bedrijven. Haar hobby’s zijn lezen, fitness, skiën en snowboarden, reizen, talen leren (Russisch, Roemeens, Frans) en
koken.

Pascalle’s Column

Ik ben doorgaans geen groot fan van het pascalle1koude en grijze weer, maar af en toe kan het wel fijn zijn. Wanneer je met een kopje thee binnen voor de kachel zit en even niets hoeft te doen. Enkel genieten van de thee en rust. Maar zodra ik even helemaal niets doe, ga ik nadenken en dat slaat geregeld over in piekeren. Daar heb ik geen trek in, dus pak ik mijn Macbook erbij en besluit een blogpost te schrijven. Maar waarover? Er gaat zo veel in mij om; zo veel waar ik over kan schrijven. Gelukkig werd mij gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren aan de MC Kleuver Blog, dus ik wist wat mij te doen stond. Ik vind bloggen prettig omdat ik zo mijn gedachten en gevoelens kan delen met mijn publiek, maar ook contact met andere bloggers is een leuk aspect. Het is leuk elkaar beter te leren kennen en gesprekken met elkaar te voeren. En natuurlijk kan je van elkaar leren met betrekking tot het bloggen. Toen ik net begon met bloggen, schreef ik in het Engels en enkel over chronische ziekte. Ik bezit desbetreffende blog nog steeds, maar mijn actieve blog is mijn huidige blog. Mijn blog is vrij persoonlijk, en de crux is af en toe het niet weten hoe persoonlijk ik het wil maken. Maar deze onzekerheid ebt na verloop van tijd steeds verder weg. Ik ben immers een erg uitgesproken persoon en deel graag mijn meningen en ervaringen met andere mensen.
pascalle2

Het Bloggersportret

 1. Hoe zou je je blog omschrijven? Tot welke niche behoort jouw blog?

Ik zou mijn blog beschrijven als educatief, maar mét een persoonlijk tintje. Ik blog wel degelijk over zaken waar men van kan leren. Denk aan (het omgaan met) chronische ziekte, voedingsadviezen en advies op het vlak van schoonheid. Maar het is geen algemene informatie, het is immers informatie die ik opgedaan heb uit ervaring. Dus je leest over mijn leven en ervaringen en tegelijkertijd leer je over bepaalde zaken.

 1. Hoe lang blog je nu en waar haal je de tijd vandaan?

Ik blog op mijn huidige blog sinds oktober vorig jaar. Maar ik blog officieel al sinds maart vorig jaar. Namelijk via mijn Engelstalige blog (www.lifeandchronicillness.com), die ik nu tijdelijk niet onderhoud, maar waar ik wellicht in de toekomst wel weer blogposts ga plaatsen. Ik blog voornamelijk in de avonden en nachten. Slapen is niet een van mijn talenten. Ik slaap behoorlijk slecht, en bloggen is juist iets dat mij rust geeft.

 1. Wat is voor jou de ‘blog-magie’?

Hmm, ‘blog-magie’.. Een interessante term waar ik zelf invulling aan moest geven. Voor mij is het mooie aan het bloggen het feit dat het mij een publiek geeft. Ik denk, ervaar en voel erg veel en wil dit delen met mensen. Ik vind het prettig wanneer men kan leren van mij. Ik leer zelf graag, maar ik leer anderen ook graag dingen. Ik vind een band tussen mij en mijn lezers bijzonder en prettig.

 1. Welke onderwerpen behandel jij het liefste? En waarom?

Het liefste behandel ik onderwerpen die betrekking hebben tot gezondheid en schoonheid. Dit omdat ik vind dat ik anderen hier iets over kan bijbrengen. Meningen over schoonheid en gezondheid verschillen per persoon, maar ik ben erg gesteld op mijn ideeën daarover en met mij vele anderen. Ik word vaak om adviezen gevraagd op deze twee vlakken. Ook blog ik het liefste over chronische ziekte. Ik vind dat er nog te veel stigma rondom chronische ziekte heerst, en dat er nog te veel onbegrip is. Ik wil graag voor meer awareness zorgen, en ik hoop dat lezers die ook lijden aan chronische ziekte zich niet zo alleen voelen. Een belangrijk doel in mijn leven is andere chronisch zieken het gevoel geven dat ik ze begrijp, en dat zij niet alleen zijn.

 1. Wat is jouw favoriete geschreven blog?

Mijn favoriete blogpost van mijzelf is waarschijnlijk mijn blogpost betreffende mijn mening over alcohol en alcoholgebruikers. Dit omdat het enigszins tegen de wind in is; niet iedereen kan zich hieraan relateren. Maar des te sterker de band tussen mij en een ander is wanneer iemand dat wél kan. Ik schuw controversie niet, en zal in die toekomst vaker mijn mening geven over zaken waar kritiek op geleverd mag worden in mijn optiek. En meningen kunnen botsen. Zeker wanneer het kritiek is op iets dat doorgaans als de norm gezien wordt. Ik houd ervan vooral géén grijze muis te zijn, maar dat wordt af en toe met weerstand begroet.
pascalle3

Pascalle’s Social Media

Deze blogster is te vinden op haar eigen blog.

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Ellie Schmitz schreef:

  Mooi dat je mede-bloggers een podium geeft!

 2. Wat een leuke en unieke vragen! Dat geeft weer even een ander beeld van interviews, leuk!

 3. Sofie Katelijne schreef:

  Wat een leuke reeks! Altijd tof om de persoon achter de blog wat beter te leren kennen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *