#6 Caroline – Het Bloggersportret

Caroline siert vandaag met haar Bloggersportret mijn blog. Ze is 29 jaar en heeft een master in de pedagogische wetenschappen met een specialisatie in de psychiatrie en bijzondere jeugdzorg. Haar hobby’s zijn werken met kindergrime en bellypaint, DIY, lezen, dingen doen met vrienden en tekenen. Publication7

Caroline’s Column

Op een bepaalde dag doorliep ik net zoals vele dagen na het studeren, mijn Facebook. Opeens zie ik een blog, een nieuwe, iets wat me interesseert, het gaat namelijk over chronisch ziek zijn, moe zijn, niet mee kunnen, pijn hebben en sociale contacten verliezen. Ik las het eerste stukje en kon het niet meer tegen houden. Tranen rolden over m’n wangen. Vragen schoten door m’n hoofd aan een gigantisch tempo. Was ik ook zo negatief? Hoorde ik tot dezelfde groep? Waarom voelde ik me gedwongen om ook negatief te zijn, terwijl ik net wil vechten. Is dit het beeld dat ik wil dat mensen hebben van chronisch zieken? Neen!. Dus stopte ik met lezen. Elke nieuw bericht (dat verscheen op Facebook), elke keer genegeerd. Tot vorig jaar, ik las weer een stukje. Voelde weer die dwang tot zelfmedelijden, maar stopte niet met lezen. Ik maakte er een doel van om de andere kant te laten zien. Positief in het leven staan, vechten, dromen verwezenlijken, doelen bereiken! Ja ook een beetje heel veel chronisch ziek zijn. Maar ik ben Caroline, met mijn persoonlijkheid; Ik ben niet EDS dat mijn lichaam leent. Ik vocht en stelde nieuwe doelen. Tot ik via via hoorde dat een vriendin van me rondvertelde dat ik overdreef, profiteer van de ziekte, het in mijn voordeel draai. Ik moest net die dag opgenomen worden, voelde me down en kreeg er een slag in m’n gezicht bij. Haar confronteren was m’n beslissing, in plaats van excuses kwamen er ‘maar’-zinnen. Gevolg, mijn besluit stond vast! Positieve mensen, positieve invloeden en positieve gedachten, al de rest kon ik missen! Ik gooide mijn leven om en begon een nieuw hoofdstuk, met andere hoofdrolspelers en vooral een grote last minder op m’n schouders. En tot op vandaag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad!
.
Publication5

Het Bloggersportret

 1. Hoe zou je je blog omschrijven? Tot welke niche behoort jouw blog?

Mijn blog is vrij specifiek en toch ook algemeen. Uiteraard gaat het over chronisch ziek zijn en specifieker over Ehler-danlos, de ziekte waar ik mee te kampen heb en is het een soort van informatief maar zeer persoonlijk verhaal. Anderzijds kaart ik soms onderwerpen aan uit de actualiteit (onderwerpen die me aanspreken), plaats ik mooie momenten en komt er nog een rubriek hobby’s. Uiteenlopende stukjes, maar met een mooie rode draad namelijk, m’n ziekte en hoe die me sterker maakt, ondanks de dipjes, de tegenslagen en de frustraties. Mijn blog is een positief beeld van het overwinnen van hindernissen en nog plezier hebben terwijl je het doet! Een happy, sarcastische, easy-to-read, lifestyle blog.

 1. Hoe lang blog je nu en waar haal je de tijd vandaan?

Bloggen is voor mij nog redelijk nieuw. Mijn blog staat nu sinds oktober 2016 op het internet. Best nog heel erg spannend. Aangezien ik momenteel niet meer mag werken is tijd geen probleem, maar ik moet wel rekening houden met mijn fysieke toestand. De ene keer zal ik beter zijn en een hele resem blogberichten achter elkaar kunnen posten, de andere keer zal het wat moeilijker zijn en moet er langer op gewacht worden.  De meeste blogberichten schrijf ik wanneer ik me er klaar voor voel, of beter gezegd, wanneer ik in m’n hoofd een beeld heb dat klaar is om over te brengen op papier.

 1. Wat is voor jou de ‘blog-magie’?

De blog-magie is voor mij het bereiken van mensen die je normaal niet zou bereiken. Zelf heb ik de persoon die mij op weg gezet heeft voor het vinden van deze zeldzame diagnose nooit kunnen bedanken, mijn blog is dan ook een stukje van bedank aan hem, noem het misschien zelfs een vederzetting van wat hij voor mij gedaan heeft. Als ik 1 persoon het gevoel kan geven niet alleen te staan, 1 persoon kan helpen om de zoektocht in te korten doordat ze mijn verhaal herkennen of hen kan ontroeren en vooral mensen kan laten zien dat je positief kan zijn, ondanks dat je je leven af en toe vervloekt of dat alles tegenslag, dan kan ik spreken over blog-magie. Zoals ze in de Engelse taal zeggen ‘Pay it forward’,  laat deze blog mijn manier zijn voor de ‘Pay it forward’-actie! Onbekende mensen helpen door je eigen ervaringen te delen, pure blog-magie.

 1. Welke onderwerpen behandel jij het liefste? En waarom?

In mijn blog praat ik het liefst over mijn eigen ervaringen en observaties. Ik probeer het altijd positief te houden of er een positieve noot in te vinden. Natuurlijk lukt dit niet bij alles, maar toch bij het meeste. Daarnaast spreek ik ook graag over onderwerpen die nauw aansluiten bij mijn eigen ervaringen én vaak besproken worden in de media en gewoon in de maatschappij.  Alles wat ik schrijf doe ik vanuit mijn buikgevoel en ik probeer er niet altijd even veel over na te denken tijdens het schrijven. Meestal heb ik al relatief specifiek beeld in mijn gedachten van wat er in de blog moet komen.

 1. Wat is jouw favoriete geschreven blog?

Mijn favoriet geschreven blog is binnen het onderdeeltje mooie momentjes. Daar beschrijf ik hoe ik mijn kleine neefje van (toen) 5 à 6 jaar vertel dat tante ziek is, door een metafoor te gebruiken uit zijn levenswereld. Om het uit te leggen heb ik gebruik gemaakt van het spelletje Mario Bros waarin Mario steeds wisselt tussen grote Mario, kleine en bloemetjes Mario. De blik in zijn ogen toen hij het snapte en besefte dat ik wel graag spelletjes met hem speel en hem doodgraag zie was goud waard. Niet alleen een mooi moment, maar ook een fantastische herinnering en eventueel een handige tip voor mensen die aan kleine kinderen moeten uitleggen dat ze ziek zijn.
 

Caroline’s Social Medialintje zoals het roze voor borstkanker is de zebra voor eds

Deze blogster is te vinden op haar eigen blog, Twitter en Instagram.

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Wat een interessante blog! Wat knap dat je zo positief in het leven staat Caroline! Echt petje af!

 2. Ilse Verhoeven schreef:

  Oh, die kende ik nog helemaal niet!
  Ik ga eens op je blog kijken!

 3. […] McKleuver blog: Verhalen en mindlife: #6 Caroline’s Bloggerportret […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *