#8 7-vragen aan Janna

Hey! Ik ben Janna en ik schrijf een persoonlijke lifestyeblog, die ik mijn eigen naam heb gegeven. Sinds een paar weken woon ik in Leipzig, waar ik het komende halfjaar Communicatie- en Mediawetenschap studeer. Ik ontdek steeds meer gave dingen in Leipzig en schrijf daar dan ook graag over op mijn blog. Verder vertel ik over de stapjes die ik neem richting een groenere lifestyle, deel ik vega(n) recepten en maak ik fotoartikeltjes. Meer over mij en mijn blog lees je in dit interview!
09210043a.jpg

  1. Hoe ben je begonnen met bloggen?

In januari 2016 publiceerde ik mijn eerste artikel. Ik had een maand vrij, wilde graag reizen, maar had geen geld voor een wereldreis. Dus besloot ik met mijn gratis studenten-ov door Nederland te reizen. Ik schreef om de dag een artikeltje over mijn reisjes: toffe hotspots, mensen die ik had ontmoet en natuurlijk veel foto’s van de mooie Nederlandse steden. Na een maand moest ik natuurlijk gewoon weer naar de universiteit en begon ik ook recepten te delen en over lifestyle te schrijven.

  1. Wat vind je leuk aan bloggen?

Ik houd ontzettend van schrijven en fotograferen en dit kan ik fijn combineren op mijn blog. Verder vind ik het contact met andere bloggers erg leuk. Regelmatig ontmoet ik hun ook om te fotograferen en te kletsen. Ik krijg daar altijd veel nieuwe ideeën van! En ten slotte word ik erg blij van het contact met mijn lezers. Het is zo speciaal als ik een foto krijg opgestuurd van iemand die mijn taartrecept heeft uitgeprobeerd.

  1. Hoe vaak blog je?

Zo vaak ik zin heb om iets te schrijven! En tijd heb natuurlijk. Dat resulteert in gemiddeld twee à drie artikelen per week.

  1. Waar schrijf je graag over?

Ik woon sinds eind september in Leipzig en dat geeft mij zoveel inspiratie voor artikelen. Ik heb bijvoorbeeld een artikel over mijn eerste dagen in de stad geschreven en een fotoartikel over de Sächsische Schweiz gepubliceerd. Verder schrijf ik over de stapjes die ik neem richting een groenere lifestyle, recepten, fotografie en hotspots.

  1. Heb je wel eens lopen piekeren over een blog?

Écht piekeren over blogs doe ik bijna nooit. Ik schrijf over dingen waar ik enthousiast over ben en meestal gemakkelijk nog veel meer over zou kunnen zeggen. Wel denk ik bij lifestyleposts vaak goed na over hóe ik dingen zeg. Ik schreef bijvoorbeeld een artikel over afval scheiden en hoopte dat lezers geïnspireerd zouden raken dit ook meer te doen zonder er druk op te zetten. In dat artikel heb ik dan ook wel een avondje zitten schrappen en herschrijven.

  1. Wat is jouw gevoel als je blogt?

Als ik schrijf en foto’s uitzoek, voel ik me relaxed. Ik ben vaak zó enthousiast over het onderwerp en vind het heerlijk dat met mijn lezers te delen. Bloggen is iets dat ik ontzettend graag doe en het liefst zou ik er nog veel meer mee bezig zijn.

  1. Wat vind je de best geschreven blog (van jezelf)?

Ik ben blij met mijn laatste artikel over Leipzig, waarin ik tien coole feiten over de stad deelde. Wist je bijvoorbeeld dat je hier in een oud verdedigingswerk kan feesten? En dat je 150 euro krijgt als je hier voor het eerst gaat wonen?
Ik hoop dat je nu een idee hebt van wie ik ben en dat je gauw een kijkje neemt op mijn blog!

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *