Boekmaatje #2 Marrit

In de tweede versie van deze interviews heb ik mijn vragen afgevuurd op Marrit. Marrit houdt van lezen en is tevens blogger van ‘Live Your Life Reading’. Hieronder stelt ze zichzelf voor. Veel plezier met lezen!
Ik ben Marrit, 18 jaar oud, wonend in het hoge noorden en eigenaar van de blog ‘Live Your Life Reading’. Ik ben gek op katten, ik houd van de zon en ik ben helemaal gelukkig als je mij in een stad neerzet waar ik lekker rond kan lopen, kan genieten van het uizcht en waar ik lekker de (boeken)winkels kan bekijken. Maar het belangrijkste, Ik ben extreem verslaafd aan boeken lezen en series kijken, iets wat ik elke dag doe als mijn planning dat toelaat. Ik doe dit al jaren, maar ik vond het altijd heel vervelend dat ik van mijn boeken niet een review kon maken, zodat ik later kon zien wat ik van het boek vond. Daarnaast houd ik van schrijven, dus besloot ik een blog te openen om mijn reviews bij te houden en te delen met andere boekenwurmen. Deels als hobby, deels voor mezelf en deels om mede-lezers te leren kennen en zo nieuwe contacten op te bouwen. Zo leerde ik ook M.C. Kleuver kennen, die me heeft geholpen bij de lay-out van mijn blog. Sinds die tijd hebben we contact en dus besloot ik dat hij ook aan mij vragen mocht stellen voor op zijn blog.

 1. In welke wereld brengt een boek jou?
  De boeken die ik lees brengen mij naar plekken in mijn gedachten waar ik nog nooit eerder geweest ben. Meestal zijn het de plekken zoals ik me die voorstel in de boeken. Ik zie alles voor me gebeuren als een film, of ik zie hoe het zou zijn als ik de hoofdpersonage ben in dat boek. Dit is ook de reden dat ik heel erg meeleef in boeken. Ik kan uren doorlezen als de mogelijkheid er is, en kan soms ineens zo hard lachen of huilen om gebeurtenissen in het boek, omdat ik ze in gedachten voor me zie. De plek waar ik heen ga hangt dus als van het boek dat ik lees, maar het is ergens diep in mijn gedachten, een plek waar letterlijk alles mogelijk is.
 2. Wat is je favoriete genre, en waarom?
  Op dit moment ben ik dol op Young Adult, en dan vooral op het subgenre Fantasy/Spanning. Ik ben hier gek op, omdat Young Adult me personages geeft waarin ik me in kan leven, personages die ik kan snappen en die ik aan kan voelen, wat voor mij heel erg belangrijk is voor een goed verhaal. In veel andere genres zijn de personages al een stuk ouder of juist een stuk jonger en dan merk ik vaak dat ik me niet kan vinden in het verhaal of in de gedachten van de personage, waardoor ik niet in dezelfde wereld als zij kom en dus heel snel het boek weg leg. Waarom ik het subgenre Fantasy en Spanning zo leuk vind is eigenlijk het volgende. Ik ben opgegroeid met boeken. Mijn vader en moeder lazen me altijd voor. Het waren wel vaak kinderboeken, maar zo lazen ze mijn bijvoorbeeld voor uit de serie ‘De vijf’, waar heel veel spanning en avontuur in voorkomt. Ik ben altijd gek geweest op die boeken en daardoor is spanning voor mij altijd het leukste genre geweest. Later kwam hier fantasy bij. Ik mocht zelf naar de bieb en nam vanaf dat moment eigenlijk alleen maar boeken mee die iets met fantasy te maken hadden, omdat de achterkant van boeken met dit genre me het meeste aanspraken. Dat is nu nog steeds zo. Vandaar dus mijn voorliefde voor Young Adlult – Fantasy/Spanning.
 3. Hoe vaak lees je?
  Dit is een lastige vraag, want bij mij wisselt het heel veel. Dit jaar heb ik het bijvoorbeeld heel druk met school en stage, waardoor ik bijna niet gelezen heb. Nu is het vakantie dus dan lees ik in ieder geval elke dag een uur. En toen ik jonger was las ik altijd voor het slapen gaan. Het wisselt bij mij dus heel erg, maar ik probeer wel elke dag even te lezen als het kan.
 4. Waarom is lezen zo belangrijk voor je?
  Toen ik jonger was was voorlezen altijd het leukste moment van de dag. Dan kwam mijn vader of moeder boven en dan zat ik al helemaal klaar voor verhaal dat deze keer voorgelezen zou worden. Dan liet ik de rest van de dag achter me, wat er ook gebeurd was en kon ik na de tijd altijd lekker slapen. Dus vanaf het moment dat ik zelf kon en moest lezen heb ik altijd voor het slapen gaan gelezen. Lezen is voor mij een bron van ontspanning, maar ook van ontvluchting. Iedereen ontvlucht zijn problemen op zijn eigen manier, ik deed dat met lezen. Ik ben gepest vroeger, ik ben erg ziek geweest, ik heb verliezen meegemaakt en ik merk gewoon dat ik me in elk van die gevallen terugtrok in mijn boeken. Ik heb in die tijden zoveel meer gelezen dan ik normaal doe. Zonder boeken zou ik veel meer stress hebben en zou ik een veel minder positief en aardig persoon zijn. Het vluchten naar andere werelden heeft ervoor gezorgd dat ik altijd door ben gegaan en dan ik nooit iets echt heb opgegeven. Zonder boeken denk ik dat ik nu nergens was.
 5. Wat is het dikste boek dat je ooit hebt gelezen?
  Hart van inkt – Cornelia Funke
 6. Wat is de leukste, mooiste of gekste quote die je is bijgebleven?

  A reader lives a thousand lives before he dies.

 7. Zie je wel eens scenes in een boek zo voor je? Alsof je er zelf bij bent?
  Deze vraag is bij vraag twee al beantwoord, maar ik zie eigenlijk alles voor me in een boek, zolang ik me in het verhaal kan vinden en het boek echt goed geschreven is. Dan kan ik meekijken alsof het een film is. Soms stel ik me ook voor dat ik zelf de hoofdpersoon ben en dat ik degene ben die alles meemaakt in het boek. Ik raak daardoor erg emotioneel betrokken bij boeken en kan er ook echt nog dagen over nadenken als het boek al uit heb.
 8. Hoeveel boeken staan er bij jou in de kast? Lees je liever echte boeken of digitaal?
  Ik kan je alvast vertellen dat ik niet zo heel veel boeken in mijn kast heb staan. Waarom? Ik ben pas net een jaartje aan het sparen. Daarnaast heb ik geen werk dus ik mag maximaal 1 of twee boeken per maand halen. De rest van de boeken krijg ik of haal ik in acties. Ik koop ook eigenlijk alles als er uitverkoop is of als er aanbiedingen zijn. Het aantal boeken dat ik in de kast heb staan is 127. Ik heb ook een tablet waarop ik E-books heb staan, maar hoeveel weet ik niet. Ik lees het liefst uit echte boeken, omdat het het fijn vind om te kunnen bladeren en ook omdat ik de geur en het vasthouden van een echt boek gewoon heel fijn vind. Ik heb puur E-books, omdat ik vorig jaar terug kwam van vakantie met beschadigde boeken door het slechte weer. Ik wil mijn boeken graag heel netjes houden dus ik heb toen besloten toch maar E-books te gaan lezen op vakantie. Daarnaast krijg ik mijn recensie boeken van Dutch Venture Publishing ook digitaal, dus die lees ik wel als E-book. Maar als het even kan duik ik toch het liefst in een echt book. Sterker nog. De meeste E-books die ik heb heb ik ook als echt boek in de kast staan.
 9. Welk personage zou jij het liefst willen zijn, en waarom?
  Deze vraag is bijna onmogelijk te beantwoorden. Ik heb zoveel leuke personages leren kennen dat ik echt niet zou kunnen kiezen. Bij elke keuze ga ik enorm spijt krijgen, omdat er zoveel andere leuke personages rondlopen. Ik kan hier dus ook echt geen antwoord op geven. Ik denk dat ik ervoor kies om gewoon mezelf te zijn, zodat ik tijdens het lezen elk personage kan zijn wat ik wil en dus geen keuze hoef te maken. Ik blijf gewoon lekker mezelf dus.
No votes yet.
Please wait...

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *