Boekmaatje #4 Jolanda

Het is alweer de vierde keer dat er een interview van Boekmaatje wordt gepubliceerd op mijn website. Vandaag is het de beurt aan Jolanda.
Jolanda heeft ook een Facebookpagina. Bekijk hem snel!

 1. In welke wereld brengt een boek jou?
  Momenteel vind ik de wereld niet leuk, angstig, stress en druk. In mijn boeken kan ik mij helemaal afsluiten van dit alles. In de boeken die ik lees, is de wereld meestal wel leuk en aardig. Misschien wat kortzichtig, maar door mij er van af te sluiten kan ik het leven beter aan.
 2. Wat is je favoriete genre? En waarom? Voornamelijk feelgood, chicklits en romantische thrillers. Voor recensies lees ik tegenwoordig ook wel andere soorten boeken, maar het liefst boeken met een goed eind en een mooi verhaal in een mooie omgeving, bijvoorbeeld in Tasmanie of Schotland. Dit om mij even in een andere blije wereld te nestelen.
 3. Hoe vaak lees je?
  Veel te vaak, elke mogelijkheid grijp ik aan om weg te dromen. Lezen geeft mij ontspanning, leidt mij af en ik doe het al sinds ik lezen kan. Door artrose geen mogelijkheid tot andere hobby’s en door mijn e-reader is lezen goed mogelijk.
 4. Waarom is lezen zo belangrijk voor jou?
  Het geeft mij een stuk ontspanning en brengt mij in betere tijden en wereld. Lekker wegdromen met een lekker stukje muziek op de achtergrond en een bakkie koffie en de hond aan mijn voeten. Wat wenst een mens nog meer.
 5. Wat is het dikste boek dat je ooit hebt gelezen?
  De stam van de Holenbeer – Jean Auel. Ik h eb hem uitgelezen, maar het boeide mij vrij weinig. Ik vind het niet prettig om dikke boeken te lezen. Boeken van Kate Furnivall en Leila Meacham zijn ook behoorlijk, maar die heb ik dan weer wel verslonden.
 6. Wat is de leukste, mooiste of gekste quote die je is bijgebleven?
  ‘Genieten is gezonder dan moeten.’
  Die kreeg ik laatst als advies van een medelezer van een leesclub en vond hem wel erg toepasselijk. Tegenwoordig moeten we van alles en genieten te weinig.
 7. Zie je wel eens scenes in een boek zo voor je? Alsof je erbij bent?
  Regelmatig, als een boek mij zo raakt dan is het als of ik mee doe. Een tijdje terug las ik ‘Misschien Ooit’ van Colleen Hoover, en dan voel ik mij helemaal een medespeelster. Zij schrijft zo intens dat het mij heel erg raakt. Standaard huil ik bij al haar boeken. Zo mooi beschreven, alsof ze naast je zit en het je vertelt.
 8. Hoe veel boeken staan er bij jou in de kast? Lees je het liefste een echt boek of digitaal?
  Ik heb net al mijn boeken weg gedaan, en alleen mijn favorieten schrijfsters in de kast gelaten (ongeveer 80).

  Verder heb ik heel veel digitaal, bijna 5.000 e-books, kan het gewoon niet laten. Of ik ze nou lees of niet, ik wil alles hebben, voor als…….
  Roep ook altijd dat ik begraven wil worden met mijn e-reader zodat ik al mijn boeken kan lezen. In ieder geval mijn favorieten.
 9. Welk personage zou jij het liefste willen zijn en waarom?

  Natuurlijk de ‘good one’. Ik ben graag onder de mensen en heb veel vrienden. Daarnaast werk ik al 35 jaar in de zorg omdat ik graag wil zorgen voor anderen. Het zit in mij.

Bedankt voor het interview Jolanda. Heb je mijn column hoofdpijn al gelezen?

Bekijk mijn verhalenreeks nu op: De Jongen
No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *