De meest gestelde vragen: Een interview met mezelf

Regelmatig krijg ik verschillende vragen voorgeschoteld die voornamelijk over mij en mijn hobby schrijven gaan. Hoewel ik het niet altijd als een hobby zie, maar meer als leuk werk. Lees hieronder ‘De meest gestelde vragen: Een interview met mezelf.’

 1. Waar gaat je verhaal over?
  De jongen woont in een mystieke omgeving. Hij heeft veel contacten met zijn familie. Die op zijn beurt weer contacten heeft met heksen en andere wezens. Zo’n grote familie kan natuurlijk niet leven zonder vijanden. In het Spaanse Sant Pere Pescador woont Velasquez, een tovenaar. Hij denkt dat de magische ringen van de familie Van Bunder hem sterker en machtiger maken. Maar is dat wel zo? De strijd begint!
 2. Waar bestaat het verhaal uit?
  Het verhaal bestaat uit familieliefde, de dagelijkse dingen als school en een bijbaantje en liefde, veel liefde. Er komen een tal aan personages en plaatsen langs. Doordat een boek schrijven veel tijd kost, heb ik het voor mezelf opgedeeld in kortere stukjes. In 106 verhalen tussen de 500 en 1500 woorden breng ik een gebeurtenis in kaart.
 3. Is het je eerste verhaal?
  Nee, het is niet mijn eerste grote verhaal. Ik heb er meerdere geschreven, maar die zijn in de loop van de jaren verwijderd.
 4. Waardoor was ik geïnspireerd om De Jongen te schrijven?
  Uhm, dat is dan weer moeilijk. Alles inspireert me in de verhalen. Het licht, het donker, personen om me heen, plaatsen die ik ken en zie, zelfs in Spanje 😉 En natuurlijk Harry Potter.
 5. Hoe lang heb ik eraan geschreven?
  Ik heb er negen maanden over gedaan om het hele verhaal te schrijven. Uitgezonderd van de correcties natuurlijk.
 6. Komt er een vervolg op het verhaal?
  Waarschijnlijk, haha. Deel twee is nu in de maak!
 7. Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
  Robbert Goddard, Samuel Bjork en J.K. Rowling.
 8. Favoriete plek om te schrijven?
  Op mijn kamer.
 9. Zijn er bepaalde personages gebaseerd op mensen die je echt kent? 
  Ja zeker, haha. Maar je moet me niet vragen wie haha. Gewoon van bepaalde dingen, zoals haarkleur of oogkleur of een karaktertrek, maar nooit helemaal ineen.

En dan hebben we natuurlijk ook nog breaking news:

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *