De kracht van Gera | tegen winterdepressie (deel 2)

Mijn naam is Gera, 37 jaar, samenwonend, moeder van 4 en blogger op GeraRaakt.nl. Mitchel was op zoek naar mensen die hun lichtpuntjes tijdens het najaar wilden delen, en ik deel heel graag de mijne met jullie. Want het woord ‘winterdip’ komt in mijn vocabulaire niet voor. Lees hieronder verder over de kracht van Gera.

De kracht van Gera tijdens de winter

Na de zomervakantie, maar zeker zodra de blaadjes voorzichtig beginnen te kleuren en de eerste regenbuien zich aandienen, beginnen veel mensen te zuchten. Ach nee, de donkere dagen staan voor de deur… Persoonlijk begrijp ik dat nooit zo goed. Ik kijk namelijk altijd enorm uit naar deze periode van het jaar! Mijn kracht? Groots genieten, ook (of juist) van de kleine dingen in het leven. Heb je wel eens goed gekeken naar de hoeveelheid verschillende kleuren van een herfstbos?

kracht van Gera

Positiviteit en gezelligheid

Tijdens de donkere dagen trekken we ons veel meer terug naar binnen toe. Het weer is koud, guur en als het tegenzit is het ook nog eens nat. Persoonlijk hou ik ook niet zo van regen dus als je het zo stelt dan klinkt het ook niet erg tof om naar buiten te gaan. Maar wat nou als je er op een andere, positieve manier naar zou leren kijken? Naar de mooie en gezellige dingen die de herfst en winter ons allemaal bieden? 

Zo geniet ik aan het einde van september en begin oktober enorm van het kunnen oogsten van mijn walnoten. Sierpompoentjes die ik van een vriendin kreeg staan te pronken op onze tafel. De dagen die steeds korter worden lenen zich bij uitstek voor het koken van allerlei heerlijke soepen die we buiten bij het vuur opeten. Binnen steken we kaarsjes aan die de donkerte verjaagt. En natuurlijk vergeten we de dieren niet! Ons buiten toveren we langzaam om tot een paradijs voor vogels en andere beestjes die het in het najaar nog moeilijker krijgen. 

kracht van Gera

Sneeuw

Nadat dan eindelijk alle blaadjes zijn gevallen en de winter zijn intrede doet kijken wij (met name de kinderen en ik, mijn man niet zo) uit naar de eerste sneeuwvlokjes. Een prachtige witte wereld die zich uitstekend leent voor het houden van sneeuwbalgevechten. Twee jaar geleden stonden we op een zondag al om 7.00 uur buiten, het was nog donker! Toch is dat één van mijn dierbare herinneringen. Daarna lekker naar binnen, opwarmen met een kop warme chocomel en natuurlijk een pan erwtensoep op het vuur. 

Laat die donkere dagen maar komen! Waar geniet jij van tijdens de herfst en winter?


Fijn zo’n positief artikel van jou te lezen Gera! En hoewel ik niets om sneeuw geef, maak je mij des te blij met kaarsjes aan en een goed boek in bed. Of een wandeltocht welke wordt onderbroken met appeltaart!

Gera is te volgen op Facebook, Twitter en vergeet niet haar blog te lezen ☺️


De vorige kracht van… is van Jasmina. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Marguerita schreef:

    Lekker binnen met de verwarming hoog en kaarsjes aan en dan gezellig een spelletje doen als het buiten regent… heerlijk idd

  2. Kiki Hasselton schreef:

    ik heb helaas geen kracht/tip tegen een winterdepressie. Ik kamp mijn hele leven al met een OCPS dus die winterdepressie zit er in gebakken helaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *