De kracht van Mitchel | tegen winterdepressie (deel 7)

Vandaag praat ik je bij over mijn lichtpuntjes in de winter. Dit is namelijk de zevende editie in deze reeks tegen een winterdepressie en een magisch getal. De zon gaat vandaag al onder om 16:41 uur. Dat is echt te vroeg, omdat ik nu wegga en thuis kom in het donker. De winter is in aantocht en daarmee ook een tijd waarin de winterdepressie je aan de schenen likt. Vandaag lees je over de kracht van Mitchel. Mijn eigen verhaal, joehoe!


De meeste bladeren zijn nu van de bomen gewaaid. Lopen op de stoep wordt juist bemoeilijkt door de verraderlijke gladheid, maar tussen de bomen voel ik mij thuis. Ook in het winterseizoen vind ik het fijn om de benen te strekken. Het brengt een gevoel van vrijheid mee om tussen die grote stammen door te lopen. In mijn rugzak neem ik de camera mee, zodat ik voor natuurfotograaf kan spelen. In de winter zijn er namelijk ook mooie plaatjes te schieten. Bijvoorbeeld van een dauwdruppel die aan een tak hangt, wacht totdat het zwaar genoeg is om op de grond te vallen.

de kracht van Mitchel

De kracht van Mitchel: ecoline en gourmetten

Met een pak sneeuw ga je mij niet blij maken. Dat is echt iets wat mij diepchagrijnig kan maken. Gewoon om het feit dat het nat is, er meer files zijn en de kans groter is om te vallen. Dat is nooit leuk, maar wat wel amusant is, is om als eerste bij de ingang van het bos te zijn. Dat jij de verse voetstappen in de sneeuw mag zetten. Wanneer ik thuiskom van zo’n zondagochtend zet ik waxinelichtjes aan en dan kan alleen Harry Potter het nog beter maken. En een kachel die op de hoogste stand staat.

Weet je nog dat je in groep 7 bladeren ging zoeken en met wasco een afdruk maakte? Daarna kwam de ecoline op tafel. Met een kwast bracht je vloeibare kleuren aan over de wasco. De wasco is verdwenen, maar met ecoline kliederen is één van mijn hobby’s. De tijd raak ik daarmee kwijt. Op een beurs voor creatievelingen heb ik vorig jaar hele sets aan papiertjes gekocht. In allerlei formaten. Het leuke vind ik dat je met ecoline zo fijn kunt experimenteren. Dat heb ik geleerd in een periode dat ik mijn autisme verder ging ontdekken.

Menselijk contact is ook belangrijk. Daarom spreek ik graag af voor een avondje in de bioscoop. Niet dat ik dat vaak doe, maar soms kan dat. Een wandeling samen maakt mij helemaal blij. Of een avond genieten rondom een gourmetstel. Je kunt mij niet blijer maken dan met eten.

Nog meer

De vorige kracht van… zijn van Jasmina, Gera, Marissa, Tahné en Elsa en Mariëlle. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *