De kracht van Fenna | tegen winterdepressie (deel 14)

Fenna is de blogster achter Hou Het Luchtig. Ik volg haar al vele jaren met veel plezier en daarom ben ik blij dat ze haar lichtpuntjes met jou wil delen. Deze categorie is namelijk om de winterdepressie tegen te gaan. Iets wat we dit seizoen extra kunnen gebruiken. Het lijkt wel of deze winter donkerder is dan anders. Hopelijk kan ‘De kracht van Fenna’ je dag iets rooskleuriger maken.


Mijn kracht is om mogelijkheden te zien, voor de kleinste dingen dankbaar te zijn en positief te zijn op momenten dat alles tegen zit. Dit heb ik niet van de een op de andere dag geleerd, maar deze eigenschappen zijn door de jaren heen gegroeid en versterkt. Deze groei zie je denk ik ook goed op mijn blog Hou Het Luchtig en daar probeer ik ook zo open mogelijk te zijn. Ik zie mijn kracht meer als een eigenschap, iets waardoor ik een leuk leven heb en waardoor ik elke dag met nieuwe moed mijn bed uitkom.

kracht van Fenna

Lief zijn voor mezelf

Hoe ik de herfst/winter door kom is door lief voor mezelf te zijn. Mijn motto ‘wees lief voor jezelf’ is zoals wel meer dingen iets wat mijn moeder altijd zegt. En de afgelopen jaren heb ik voor mijzelf een aantal dingen ontdekt wat dat ‘wees lief zijn voor jezelf’ inhoudt. Voor mij betekent het voor jezelf zorgen en dingen doen die goed voelen. Kom ik de dag makkelijker door wanneer ik tussen de middag een powernapje plan of een weekend helemaal niks afspreek. Juist die dingen doen waardoor je lief voor jezelf bent, wat dat ook inhoud voor jou, zijn extra belangrijk als het me te veel wordt of als ik me down voel.

Geen excuus: regenjas de kracht van Fenna

Daarnaast vind ik het heerlijk om in donkere dagen, met veel regen en wind, een kaarsje aan te steken. Soms betrap ik mezelf erop dat ik het niet doe vanwege een stomme smoes die ik mezelf voorhoud, juist dan steek ik gauw een kaarsje aan. Super gezellig vind ik dat! Ook vind ik het fijn om de grootste mok te pakken die ik heb, te vullen met een lievelingsthee en met een deken op de bank te gaan zitten. Lekker knus. En iets wat ik zomer en winter voor mezelf doe, om alle dagen door te komen, is door naar buiten te gaan. Ik probeer minstens een half uur te wandelen per dag en regen is voor mij geen excuus meer, want ik heb de leukste regenjas gekocht die ik kon vinden!


Dit was de Kracht van Fenna. Super bedankt voor het schrijven, want ik heb genoten van deze lading positiviteit. Het is voor mij nu de tijd om aan een woordzoeker te werken. En ook een beetje Netflix kijken, denk ik zo.

Fenna is te volgen op Instagram en Facebook.

De vorige kracht van… zijn van JasminaGeraMarissaTahnéElsaMariëlleMitchelEva, Ilona, Jimmy, Demi, Naomi en Merel. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *