De kracht van iedereen | tegen winterdip (deel 15)

Wekelijks heb je je hart kunnen ophalen door de lichtpuntjes die anderen deelden. Hoewel het door de vele regen van de afgelopen maand niet te merken is, wordt het elke dag iets later donker. Het licht komt ons weer meer tegemoet. En dat is goed voor ons endorfinegehalte. Deze verzamelblog heb ik gemaakt ter afsluiting van deze mooie categorie. Ik heb echt genoten van alle artikelen die voorbij kwamen en de fijne momenten. Voor hen die meededen: dank je wel! 
Lees hieronder de samenvatting in de kracht van iedereen.

En nu? Verzamelen! De kracht van iedereen

Jasmina is gevoelig voor het seizoen, maar gelukkig kan ze kracht halen uit haar dochter, Hope. Ze geniet van de overdosis kusjes die ze krijgt. Ook kan Jasmina verbaasd zijn, want enkele maanden geleden liep ze zelfs in de regen. Terwijl ze dat nooit zou doen. 

Het oogsten van de eigen walnoten is waar Gera het meest kon genieten afgelopen najaar. Vergeet daarbij vooral niet de warme chocolademelk en de pan erwtensoep. Maar het positieve om naar te kijken is wat de herfst en winter kunnen bieden. 

‘Ik heb geleerd dat ik door moet gaan,’ zegt Marissa. Zij geniet in de wintermaanden vooral van lieve berichtjes, goede Netflix-series en het maken van woordzoekers. Het liefste houdt ze zich bezig met fotografie, zodat ze met een lach haar ding kan doen. 

De paddenstoelen maken het plaatje compleet. Het naar buiten gaan, geeft Tahné juist de grootste kracht. Het licht vind je namelijk buiten, wat dan weer een groot effect heeft op je humeur. Lente wordt het vanzelf, ook met een kop warme chocolademelk. 

Elsa is het liefste bezig met knutselwerken. Echt superleuk! samen met Diesel maakt ze de mooiste wandelingen waaruit ze haar ideeën haalt. Elsa zou graag van haar blog haar werk willen maken, maar totdat het echt zover is, geniet ze vast van de leuke reacties. 

Bewegen zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt. Daardoor blijft Mariëlle zo vrolijk. Daarnaast kookt ze meer uitgebreid in de winter en staan er spelletjesavonden met vrienden ingepland. Zo zijn de donkere dagen voor je het weet weer voorbij. 

Heerlijk vind ik het om mijn avond te besteden met ecoline. Jammer dat dat altijd zo’n kliederboel wordt. In mijn eigen ‘De Kracht van..’ vertel ik je wat ik het liefste doe op zondagochtend en waarom ik zo blij wordt van papier

Eva leest het liefste zelfhulpboeken en schrijft voor haar blog, én tekstbureau. Deze en ook haar andere lichtpuntjes voor deze winter heb je eerder kunnen lezen. En herkenbaar: Eva schrijft om haar verhaal kwijt te kunnen. Toevallig dat ik dat ook doe. 

Voor Ilona was het een uitdaging om een artikel met lichtpuntjes te schrijven. Naast haar hond, die haar grootste steun en toeverlaat is, kan ze onwijs genieten van dieren en de natuur. Een latte macchiato mag van haar ook niet ontbreken. 

De enige andere mannelijke blogger in deze rij is Jimmy. Een moment wat hem extra goed stemt, is het opzetten van de kerstboom. En ook lopen door net, vers gevallen sneeuw. Maar ook de zon die ‘s ochtends de kamer in schijnt, is extra fijn. 

Boksen en roleplay is wat Demi vrolijk stemt in de winter. Hierin kan ze haar energie kwijt. Daarnaast gamet ze graag en heeft ze voor de feestdagen een eigen video gemaakt om aan haar vrienden en community te laten zien. 

Als ze in de winter naar buiten gaat, voelt Naomi zich beter. Dan heeft ze weer nieuwe energie om aan het werk te gaan. Ook ligt ze graag onder een dekentje met een boek en concentreert ze zich op positieve gedachten

Merel kan zich heerlijk ontspannen met het maken van sudoku’s. Ook Netflixen en breien doet ze graag. Merel heeft in al die winters heel veel sjaals gemaakt en haar omgeving daarmee blij gemaakt. Ook een kop thee doet haar goed. 

Regen is voor Fenna geen excuus meer, omdat ze een hele gave regenjas heeft. Ze heeft onderzocht hoe ze liever voor haarzelf kan zijn en neemt daardoor vaker een powernapje in de middag. En waxinelichtjes maken alles gezelliger.

Op naar de lente 

Hoewel de temperaturen afgelopen winter (opnieuw) uiterst zacht waren, mag de lente van mij aanbreken. De knoppen die de bomen vullen met verse bladeren. Dat het ‘s avonds langer licht is en je daardoor niet de gehele avond bijna verplicht binnen moet zitten (grapje). Maar dat je later op de avond toch ook nog kaarsjes kunt aansteken. Dat zou heel fijn zijn.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *