De kracht van Jimmy | tegen winterdepressie (deel 10)

De winter staat net op het punt om te beginnen. De nachten worden kouder en ’s ochtends is het krabben geblazen. Voor iedereen is het fijn als er lichtpuntjes in de dag zijn. Daarom ben ik weken geleden begonnen met deze serie. Vandaag is het De kracht van Jimmy. Lees mee met zijn verhaal ☺️


Mitchel vroeg of ik mijn geluksmomenten van de winter wilde delen. Wat maakt mijn dag in de winter? Voordat ik daaraan begin, zal ik mezelf in het kort voorstellen. Het kan zijn dat een groot deel van de lezers geen idee heeft wie ik ben. Ik ben Jimmy, 31 jaar en ik blog op thismademyday.nl. Hier schrijf ik films, series en televisie. Van trailerreacties tot en met recensies van grote streamingseries en bioscoopfilms. Dat doe ik sinds augustus 2016, en blijf tot op de dag van vandaag bijschaven, om het beste uit de blog te halen. 

Ik werk sinds 2012 met veel plezier in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik bijna vijf jaar samen met mijn partner en de hond die ik erbij kreeg. De hond speelt een grote rol bij het geluksgevoel, dat ik hiervan het hele jaar door kan krijgen. Om te ontspannen ga ik het liefst naar het bos voor een goede wandeling te maken. 

De kracht van Jimmy: van kerstboom tot sneeuw

Het grote verschil met de andere seizoenen en de winter is dat er in het bos een andere sfeer hangt. Als je er doorheen loopt, is het bos in winterslaap en pas van plan om met de lente wakker te worden. De bladeren kraken onder je voeten. Daarnaast moet je goed doorlopen om het niet koud te krijgen, dankzij de lage temperatuur. Voor mij is dit de ideale activiteit om ’s winters te doen. Na een flinke wandeling krijg je rode koontjes op je wangen, en koude vingers. De beste afsluiter van een middag wandelen door het bos, is een grote kop met warme chocolademelk en een toef slagroom. Maar dit is niet het enige wat mij een goed gevoel geeft tijdens de winter. 

Een moment wat voor mij echt niet kan ontbreken in de winter, is het opzetten van de kerstboom. Voor mij kan het niet vroeg genoeg, want de laatste jaren staat de kerstboom half november in de woonkamer. Ik heb een heel ritueel tijdens het opzetten. Ik zet mijn favoriete kerstmuziek op, pak alle spullen, en neem rustig de tijd om de lampjes, ballen en accessoires in de boom te hangen. Ondertussen komt hele jaar voorbij. Er gebeurt en verandert veel. Als alles in de boom hangt en ik tevreden ben, dan geeft het mij een geluks- en een tevreden gevoel. Er zijn een aantal andere kleine momenten die mijn dag kunnen maken, denk aan: 

 • Verse sneeuw dat knispert onder je voeten;
 • Een sneeuwbui waar je niet door heen hoeft;
 • Kerstdagen die niet vol zijn gepland of;
 • ’s Ochtends wakker worden met de zon die de woonkamer inschijnt. Zodat je wordt opgewarmd en het gevoel van de lente krijgt.

De kracht van Jimmy: gewoon een paar momenten waar ik heel er blij van wordt in de winter.


Op het moment (zondagavond) haal ik de kerstboom net uit de verpakking en het is inderdaad een mooie verlichting, letterlijk, van de avond. Bedankt dat je je verhaal wou delen Jimmy en ook om je beter te leren kennen.

Jimmy is te volgen op Instagram en zijn blog.

De vorige kracht van… zijn van JasminaGeraMarissaTahnéElsaMariëlleMitchel, Eva en Ilona. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Bij mij staat de kerstboom ook, weer veel gezelligheid in huis.

 2. Felice Veenman schreef:

  wat een mooi blog, zo gevoelig geschreven!

 3. Alexandra schreef:

  Ik geniet van de winterzon die zo kan stralen op een ijskoude dag.

 4. Monique schreef:

  Mooi geschreven!

 5. Tessa schreef:

  Erg mooi geschreven. Verse sneeuw is altijd prachtig

 6. Corrina schreef:

  Mooi geschreven ik hou erg van deze tijd van het jaar
  Gezellig de boom kaarsjes mooie films wandelen in de winterzon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *