De kracht van Mariëlle | tegen winterdepressie (deel 6)

Mijn naam is Mariëlle, 32 jaar, getrouwd, moeder van Zayn (1) en blogger op Melicious.nl. Mitchel was op zoek naar mensen die hun lichtpuntjes wilden delen. Omdat ik een zomermens ben, komt een winterdip bij mij zeker voor. Juist daarom heb ik voldoende tips om deze donkere dagen wat aangenamer te maken. Lees hieronder verder over de kracht van Mariëlle.

Langzaamaan wordt het weer sneller donker en ook weer een stuk kouder. Als je een winter mens bent en houdt van kou? Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Zelf ben ik een zomermens en wat mij betreft kunnen deze wintermaanden dus niet snel genoeg voorbij zijn. Vaak ligt er bij mij een winterdip op de loer.

Maar de winter heeft niet alleen nadelen, nee zeker niet! Een voordeel is dat we meer thuis zijn, waardoor er meer tijd is voor ons gezin.  Om lekker samen op de bank een filmpje te kijken. Koffie, thee of chocolademelk te drinken. Meer te knuffelen… En er wordt ook meer en uitgebreider gekookt. Daarnaast maken we vaker stamppot en soep, want dat is heerlijk en gezond. Denk bijvoorbeeld aan verse erwtensoep, of sautosoep.

In deze maanden is het extra belangrijk om te letten op de hoeveelheid vitaminen die je tot je neemt. Dus ik eet elke dag twee stuks fruit en bijna elke avond ligt er groenten op mijn bord.

kracht van Mariëlle

De kracht van Mariëlle: blijven bewegen

‘s Avonds zet ik gezellig de kaarsjes aan. Het liefst eentje met een heerlijke geur, zodat ik lekker kan ontspannen. En ook probeer ik zoveel mogelijk buiten te bewegen. Ik loop naar de supermarkt om mijn boodschappen te doen en in mijn werkpauze snuif ik even wat frisse lucht. Dat doe ik door een wandeling in de wijk. Als je beweegt maakt je lichaam endorfine aan en dat zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt.

Wanneer de kaarsjes aan staan en het buiten koud is, is voor mij net als bij anderen de verleiding groot om binnen te blijven. En de sociale activiteiten te laten schieten. Zeker wanneer de pepernoten, speculaas en oliebollen op tafel komen. Daarom plan ik regelmatig een date in met vriendinnen of familie. Denk aan een spelletjes avond, of gewoon gezellig samen zijn. Helemaal met de feestdagen natuurlijk. En voor je het weet zijn de donkere dagen voorbij…


Mariëlle is te volgen op Instagram en Facebook. Vergeet ook niet om haar blog te lezen.

De vorige kracht van… zijn van Jasmina, Gera, Marissa en Tahné en Elsa. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *