De kracht van Merel | tegen winterdepressie (deel 13)

De nachten de afgelopen dagen zijn heel erg koud. Zo’n beetje rondom het vriespunt. Iets waar ik een hekel aan heb, is de auto krabben, omdat ik me dat nooit van te voren nooit realiseer. In deze de kracht van Merel, vertelt Merel haar lichtpunten in deze vrieskougetijde. Haar leuke gastartikel lees je onder de streep.


Wanneer de temperaturen onder de 10 graden zakken, hoor je mij regelmatig klagen over de kou. (Tenzij er sneeuw ligt, dat vind ik dan wel weer leuk, maar ook niet langer dan een week haha). Ik ben gewoon niet zo’n liefhebber van de kou en ik voel me een stuk vrolijker in het voorjaar en de zomer. Maar ja, hier in Nederland zitten we toch een groot deel van het jaar in de kou. Dus dan kan je er maar beter het beste van maken. Daarom deel ik een aantal lichtpuntjes in de winter.

Thee drinken

Mijn liefde voor thee is de laatste jaren steeds groter geworden. Ooit was ik op zoek naar een geschikt kerstcadeautje voor mijn Franse schoonmoeder. Per toeval kwam ik terecht bij een winkel met verse thee. Ik kocht een zakje om het uit te proberen en sindsdien wil ik niet meer anders! Verse thee is een stuk smaakvoller dan thee uit de supermarkt, onderaan de streep is het een stuk goedkoper én het is milieuvriendelijker omdat je vaak een herbruikbaar thee-ei gebruikt. Wanneer het buiten koud is, drink ik zo’n drie à vier koppen thee per dag. En dit voelt iedere keer weer als een rustmomentje voor mezelf.

Breien en Netflixen

Als jong meisje ging ik samen met een vriendin op brei-les. Dat die hobby niet heel populair is/was onder jonge meiden werd wel heel snel duidelijk. We waren namelijk de enige twee leerlingen in het breiclubje. Op 10-jarige leeftijd breide ik mijn eerste sjaal en inmiddels ben ik de tel kwijtgeraakt. Mijn brei-skills zijn in 14 jaar weliswaar niet heel erg verbeterd (ik kan nog steeds alleen maar sjaals breien), maar het is wel een ontspannen winterhobby die ik ieder jaar weer oppak. Inmiddels hebben mijn ouders, schoonouders, opa én een aantal vriendinnen een originele Merel-sjaal. En ik overweeg om mijn vaardigheden te gaan uitbreiden. Het voordeel van sjaals breien is wel dat ik verder niet hoef na te denken. Daarom vind ik het heerlijk om tegelijkertijd een film of serie te kijken op Netflix. Een bijkomend voordeel is dat ik niet word afgeleid door de telefoon.

Grote, ontspannende kracht van Merel: Sudoku

Als ik na bovenstaande ‘winteractiviteiten’ niet al als een ‘suf persoon’ klink, dan maakt mijn zaterdagochtendritueel het wel helemaal af. Bij de krant zit op zaterdag altijd een bijlage en op de laatste pagina staat een sudoku vijfling, ofwel vijf sudoku’s die met elkaar verbonden zijn. Ik vind het heerlijk om op zaterdagochtend mijn dag te starten met een kopje koffie en deze sudoku. Al zijn ze vaak behoorlijk ingewikkeld en ben ik vaak mijn halve zaterdag kwijt met deze sudoku. (En nu heeft mijn vriend onlangs een sudokuboekje gekocht met maar liefst 100 van deze sudoku’s. Dus ik hoef niet meer op de krant te wachten haha).

Bovenstaande lichtpuntjes zijn uiteraard niet alleen maar geschikt voor de winter, want óók op zomerse zaterdagen zit ik met een sudoku aan de eettafel, haha. Andere dingen waar ik vrolijk van word (en jij misschien ook wel) zijn: koken, bakken, oude foto’s van leuke momenten terugkijken, mijn blog bijhouden, boeken lezen of gezellig met vriendinnen afspreken (of Facetimen).


Dit was de Kracht van Merel. Super bedankt voor het schrijven, want ik heb genoten van deze lading positiviteit. Het is voor mij nu de tijd om aan een woordzoeker te werken. En ook een beetje Netflix kijken, denk ik zo.

Merel is te volgen op Instagram en haar blog.

De vorige kracht van… zijn van JasminaGeraMarissaTahnéElsaMariëlleMitchelEva, Ilona, Jimmy, Demi en Naomi. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *