De kracht van Naomi | tegen winterdepressie (deel 12)

Zo dicht tegen de feestdagen aan wil iedereen genieten van gezellig. Deze warmte krijg je van je naasten. Het contrast tussen blij en verdrietig is nu misschien wel groter. In de kracht van Naomi verteld de eigenaresse van Skincarebynaomi wat zij doet als ze somber is.


Het is weer ijskoud, guur en grauw op deze winterse dagen, snel donker waardoor de dagen erg somber kunnen lijken. Veel mensen hebben in de winter last van de zogenoemde ‘winterdepressie’, waarbij je minder zin hebt om dingen te doen dan in de zomer. Je hebt moeite om naar buiten te gaan en wilt vaak helemaal niks. Ik heb hier last van op sommige momenten, maar gelukkig heb ik tegenwoordig een aantal trucs ontdekt om hier minder last van te hebben.

Wat doe ik op het moment dat ik somber ben?

In de winter vind ik het vaak lastiger om met somberheid om te gaan. Dit komt, omdat in de zomer de zon mijn humeur al volledig kan veranderen. Ik ga naar buiten, wandel een rondje en vaak ben ik alweer volledig opgeladen. In de winter is dit anders, er zijn minder zonuren en het is vaak erg grauw en bewolkt. Ik ben een ontzettende koukleum,  dus dat helpt ook niet om naar buiten gaan aantrekkelijker te maken.

Toch merk ik dat als ik naar buiten ga, ook in de winter, ik mij achteraf veel beter voel. Als mijn hoofd vol zit, kan ik weer ontspannen en heb ik weer een frisse mindset. Ook ben ik vaak energieker om weer aan het werk te gaan.

Een andere hobby van mij die ik graag inzet als ik somber ben is een boek lezen. Ik kruip heerlijk onder mijn fleeceplaid en ga mijn favoriete boek lezen. Wel met het gevaar dat ik de hele middag zit te lezen, maar soms is dit oké. Ik denk juist dat het simpelweg toegeven aan het feit dat je soms ergens geen zin in hebt, je meer helpt dan dat je jezelf ertegen verzet. Want waarom mag je niet even toegeven aan dat gevoel? Niemand zal jou erop wijzen dat jij even lekker geniet van het moment dat je even nergens zin in hebt.

Een ander geniet momentje is een lekker bakje cappuccino en een YouTube filmpje kijken, bijvoorbeeld een leuke vlog. Mijn favoriet is ‘Optimavita’, omdat zij heel erg positief is en vol met energie zit. Als ik dit kijk, krijg ik direct ook energie. En überhaupt van een cappuccino drinken kan ik soms alweer volledig opladen, zeker rond een uur of drie.

Ook het doen van yoga- en meditatie helpt mij de winter door te komen. Centreren op positieve gedachten, je hoofd leegmaken en je zelf de stilte gunnen helpt mij om mij weer te focussen op het hier en nu. Focus op het positieve en minder gericht op het sombere weer.

Wat doe jij op een somber moment?

Het weer kun je niet veranderen, dus de verandering zal je bij jezelf moeten zoeken. Ik ben heel erg benieuwd hoe jij omgaat met een sombermoment in de winter. Mijn tips heb je kunnen lezen en wie weet heb je er wat aan en kun je ze gaan toepassen. Mensen hebben er vaak net wat meer last van voor de feestdagen dus let’s do it!


Dit was de Kracht van Naomi. Super bedankt voor het schrijven en je insteek is heel positief. Daar zullen velen aan denken deze dagen. En die heerlijke wandelingen doe ik ook graag. Daarna kan ik er inderdaad wel vol tegenaan!

Naomi is te volgen op Instagram en haar blog.

De vorige kracht van… zijn van JasminaGeraMarissaTahnéElsaMariëlleMitchelEva, Ilona, Jimmy en Demi. Heb jij een andere kracht tegen winterdepressie en wil je deze delen? Mail mij! Dat kan op: contact@mckleuver.nl.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *