14 carnavalsnummers van 2022

Vandaag is het zover. De meest zuidelijke provincies van Nederland vieren carnaval. Ik vraag me af of de religieuze achtergrond bij veel feestvierders nog ter sprake komt. Bier, confetti en muziek echter wel. De spotlights gaan aan. Ik mag het confettipak weer uit de kast halen. Ondanks dat ik geen plannen heb om carnaval te vieren, vind ik de vrolijke en sfeerverhogende nummers altijd leuk om naar te luisteren. Vandaar deze 14 carnavalsnummers van 2022. Ik bouw wel mijn eigen feestje. Wat overigens ook goed is voor mijn tic, klappen in de handen.

De volgorde van de carnavalshits van dit jaar heb ik niet lukraak neergezet. Nee, er zit echt een systeem achter. Namelijk het aantal weergaven op YouTube. Dat geeft meteen aan welke nummers er populair zijn en welke niet. Voor de mensen die geen carnaval vieren, gewoon in het Hoge Noorden wonen of chagrijnig zijn. Dat is dan vette pech voor jullie. De volgorde van de veertien nummers vind je hieronder.

Het aantal weergaven van de nummers is gebaseerd op die van vorige week dinsdag, 15 februari.

De volgorde van de 14 carnavalsnummers van 2022

De laagste plaatsen zijn gereserveerd voor Denans, CV De Kòljakkers ft. Ferry van de Zaande & Fred van Boesschoten en De Vier Viltjes ft. DJ Geert. Respectievelijk hebben zij nu 10K, 12K en 15K aan weergaven op YouTube. Dat vind ik vooral voor het laatste nummer, Bek Vol Bier, jammer, want deze staat wel in mijn top drie van carnavalsnummers dit jaar.

Chef Soldaat met zijn Marcheer Medley wordt gevolgd door Brabant Aan Zee van Samba Stino en Feest van de Dorini’s. Wanneer Brabant aan zee ligt, wordt dat dan niet het nieuwe Zeeland? Eerder bierland, als ik het zo naar de clips kijk. Chef Soldaat heeft 16K aan weergaven, Samba Stino 18K en De Dorini’s 23K. Nu komt de middenmoot. CV De Wèggooiers met het unieke nummer Wilde Me Kusse?! heeft 26K op de teller staan. Een echte verrassing was De Tappers met ook 26K. Ik had nog nooit van deze muziekgroep gehoord. Broodje Balkan is de verrassing van deze 14 carnavalsnummers van 2022. De Piknik Man van Gebroeders Rossig scoort op 15 februari 58K.

Niet getreurd. Er is nog meer muziek. Namelijk de vijf grootste nummers. Handen Hoog van Schorre Chef & MC Vals met al 67K. Fijnfisjeniet van Lamme Frans op een mooie 73K gevolgd door AUwe Vrienden met Niet Naar Huis. De een-na-laatste plek is voor Veul Gère ft. Partij voor de Vrijdag met het nummer Ik Klap Erop! Deze behaald 114K. De eerste plek is voor Vieze Jack met Niet Naar Huis Toe. Leuke clip, leuke clip. Mocht je interesse hebben, is ook de woordzoeker van vorig jaar nog beschikbaar om te maken. Even puzzelen!

Dit zijn de 14 carnavalsnummers van 2022. De grootste hits die je dit jaar gaat horen tijdens vier dagen feest. Vier jij carnaval?

Uitgelichte afbeelding door Chris Barbalis op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *