Leuke Lijstjes | 3 onderwerpen waarover ik nooit blog

Iedere blogger en website heeft een eigen niche. Een eigen naam die wordt opgebouwd door de persoon en waarover zijn content gaat. Daarbij zijn er uiteraard heel veel onderwerpen die daardoor buiten beschouwing wordt gelaten. Eigenlijk doodzonde, maar aan sommige onderwerpen zou ik mij niet willen uitlaten. Vandaag geef ik in deze blog drie onderwerpen waar ik nooit over zou bloggen. Speciaal voor jou deze keer wel. Als uitzondering dan hé.

Actualiteit en het nieuws

Veel websites en columnisten duiken op de actualiteit en daarmee op het nieuws. Dat wil ik een beetje vermijden. Er wordt zoveel gezegd over de politiek en de dierenactivisten dat dat voor mij niet hoeft. Nee, ik vertel veel liever in een column wat ik zelf wil zeggen. Bijvoorbeeld wat mij dwarszit of het onderstrepen van een gebeurtenis. Dat is tenminste iets wat ik leuker vind om te doen. En daarbij, de actualiteit is met een dag of twee alweer voorbij. Mijn herinneringen blijven bij mij.

3 onderwerpen waarover ik nooit blog
Photo by Branden Harvey on Unsplash

Diepe emoties en seks

Ook mannen hebben zo hun gevoelens. Al laten zij deze op een andere manier zien dan vrouwen. Ik heb nog nooit een artikel gewijd aan mijn diepste emoties, en aan seks. Dat vind ik niet bij mezelf passen om daarover te schrijven. Al gaan sommige gedichten wel over diepgewortelde gevoelens. In artikelvorm ga je dit echter nooit van mij lezen. Deze diepe emoties blijven veilig bij mij.

Fashion, beauty en make-up

De meeste blogposts die worden gedeeld gaan over fashion, beauty en make-up. De bekende termen zoals #ootd, dermatologisch getest of gepigmenteerd komen nog steeds niet voor in mijn woordenboek. Al heb ik deze woorden het laatste jaar heel vaak gelezen. Ik ben er echt niks wijzer van geworden en vaak vind ik het veel te overdreven. Ik houd van naturel. Niet al die poespas waarvan alles op wordt gesmeerd.

Deze drie onderwerpen ga je nevernooit niet op mijn blog zien. Iedereen heeft toch zijn eigen stijl? Dat denk ik althans.
Bij mij lees je dus columns over mijn eigen leven, leuke lijstjes zoals deze en in februari ben ik weer terug met de MC-Quiz.

Welke onderwerpen zou jij nooit delen op het internet?

3 onderwerpen waar ik nooit over zou bloggen
No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Het ligt ook een beetje aan het blog, maar ik zou niet over sex willen schrijven inderdaad.

 2. kiki hasselton schreef:

  ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk ook niet zo snel over het nieuws ed zal praten, maar dan wel weer over beauty 😉

 3. Eline schreef:

  Goed dat je duidelijk afbakent waarover je niet wilt schrijven. Ik schrijf niet over de locatie van de kinderopvang, school en mijn werk. 🙂

 4. Lindsey Beljaars schreef:

  Ik heb ook zo wel mijn vaste ‘onderwerpen’, als een bepaalt onderwerp je interesseert dan schrijft dit gewoon veel makkelijker. Niet gek dus!

  • MC Kleuver schreef:

   Niet alleen schrijft het makkelijker door de interesse. Je hebt ook duidelijk voor je ogen wat je eigenlijk wilt schrijven. Drie uur staren naar een lege Word-pagina is geen pretje. :-p

 5. Ik schrijf nooit over technische dingen, kinderen (want ik heb ze niet) en ook artikelen over het nieuws etc. zul je niet op mijn website vinden. Waarover ik dan weer wel schrijf: Beauty, reizen, recensies, fotografie etc.

  • MC Kleuver schreef:

   Ik volg iemand die veel schrijft over opvoeding, maar ze heeft geen kinderen. Is zij dan nog wel geloofwaardig? Ik vraag het mij af.
   Jouw website heb ik net vluchtig bekeken, want ik kende je nog niet. Leuk!

 6. Joanne schreef:

  Herkenbaar, fijn dat je voor jezelf weet waar je niet én wel over wilt schrijven.

 7. Manon schreef:

  Ik snap je helemaal. (Behalve de beauty dan, haha). Sommige onderwerpen lokken nare reacties uit.

 8. Blog & Beauty schreef:

  Bij mij lees je juist wel alles over beauty, fashion, maar ook persoonlijke artikelen. Dat is wat goed bij mij past en waar ik makkelijk over kan schrijven. Jouw blog is juist leuk om de columns en de gebeurtenissen waar je over schrijft. Ik lees het graag.

 9. Daisy - MBYG schreef:

  Het ligt er natuurlijk ook aan wat jezelf interesant vind om te vertellen. Ik zou zelf bijvoorbeeld ook nooit schrijven over politiek of dergelijke.

 10. Nadia schreef:

  Nou zeg, ik had toch binnenkort echt wel een leuke beauty en make-up post van je verwacht 😉

 11. Laura schreef:

  Haha, het zou me ook verwonderen dat je over fashion en beauty zou beginnen schrijven als het niet echt in je interesseveld ligt. Alhoewel, voor mannen is dat écht wel een niche!

 12. Yousra Yasmine schreef:

  Heel herkenbaar! Over alle drie de onderwerpen heb ik nog nooit een artikel schrijven.
  Ik zou zeker niet snel over het nieuws schrijven, omdat je daar een discussie mee uitlokt. Ik wil juist dat mijn blog gezellig is en waar geen discussie’s worden gehouden over nieuws onderwerpen hihi

  • MC Kleuver schreef:

   Voor de discussie ben ik totaal niet bang. Het kost alleen veel tijd en planning om iets te schrijven over het nieuws. Ik heb zoveel te vertellen dat ik best een beetje vooruit kan werken.

 13. Naomi schreef:

  Gewoon dat doen waar jij blij van wordt! Ga zo door!

 14. Coco schreef:

  Ik zie jou nog niet over make up schrijven 🙂
  Ook ik niet hoor trouwens, we delen hetzelfde.
  Ik zou nooit over koken of reizen kunnen bloggen…

 15. Ilona schreef:

  Dat is nou jammer. Ik vond een carrière als beauty blogger wel bij jou passen! haha 😉

 16. Nana schreef:

  Vroeger schreef ik vrij ruim qua thema’s maar het bloglandschap is nu eenmaal niet meer zoals in de beginjaren. Trouwens, na jaren bloggen zie je wel van welke onderwerpen je lezers het meest houden en hou je daar automatisch rekening mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *