Written by 07:00 Leuke Lijstjes • 17 Comments

3 redenen om van uilen te houden | Leuke Lijstjes

Het begon met het kijken van Harry Potter en geloof mij, die heb ik al vaak gezien. Hierin spelen uilen een grote rol. Ze zijn de huisdieren van heksen en tovenaars en hebben nog een belangrijke taak. Namelijk het bezorgen van de post. Ik vind deze dieren erg fascinerend en heb er laatst een informatief boek over gekocht (dat was aan de prijs te zien). Dit bracht mij op het idee om dit artikel te schrijven met drie redenen waarom ik van uilen hou.

Photo by photostockeditor on Unsplash

Het lijstje van drie om van uilen te houden

  1. Deze mooie, prachtige beesten wekken bij mij een gevoel van mysterie op. Wat het precies is, weet je nooit, maar uilen hebben een bepaalde sfeer om hen heen. Ik weet zeker dat jij het herkent. Daarnaast zijn het natuurlijk mooie dieren die wij eigenlijk veel te weinig zien in het gewone leven.
    Eén keer fietste ik van school naar huis en zat er een uil op een lantaarnpaal langs het fietspad. Het was echt een prachtig gezicht met de weilanden en bomen erlangs. Ik durfde geen foto te maken, omdat ik bang was dat de uil weg zou vliegen.
  2. Uilen worden vrijwel altijd geassocieerd met wijsheid. Dit komt door hun kalme aanblik. Maar wist je dat uilen vroeger eerst werden vermeden? Dit komt door zijn reputatie als nachtvogel en door het symbool zijnde van duistere gevoelens en aanstaande ongelukken. Ik vind de aanblik van een uil mooi, maar ook intrigerend.
  3. In de allermooiste verhalen komen uilen voor. Ook in fantasy verhalen die ik heb geschreven. Ik vind het fijn om deze nachtdieren te beschrijven. Al ben ik er hoogstwaarschijnlijk helemaal niet goed in. Deze dieren zijn magisch. Daarom zijn ze zo goed te gebruiken. In de verhalen die ik heb geschreven over Graaf Ruben heet de uil Manya. Dat vind ik een leuke naam.

Photo by Keith Lazarus on Unsplash

Uitgelichte afbeelding: Photo by Rohan Rangaswami on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close