3 redenen om van uilen te houden | Leuke Lijstjes

Het begon met het kijken van Harry Potter en geloof mij, die heb ik al vaak gezien. Hierin spelen uilen een grote rol. Ze zijn de huisdieren van heksen en tovenaars en hebben nog een belangrijke taak. Namelijk het bezorgen van de post. Ik vind deze dieren erg fascinerend en heb er laatst een informatief boek over gekocht (dat was aan de prijs te zien). Dit bracht mij op het idee om dit artikel te schrijven met drie redenen waarom ik van uilen hou.

Photo by photostockeditor on Unsplash

Het lijstje van drie om van uilen te houden

 1. Deze mooie, prachtige beesten wekken bij mij een gevoel van mysterie op. Wat het precies is, weet je nooit, maar uilen hebben een bepaalde sfeer om hen heen. Ik weet zeker dat jij het herkent. Daarnaast zijn het natuurlijk mooie dieren die wij eigenlijk veel te weinig zien in het gewone leven.
  Eén keer fietste ik van school naar huis en zat er een uil op een lantaarnpaal langs het fietspad. Het was echt een prachtig gezicht met de weilanden en bomen erlangs. Ik durfde geen foto te maken, omdat ik bang was dat de uil weg zou vliegen.
 2. Uilen worden vrijwel altijd geassocieerd met wijsheid. Dit komt door hun kalme aanblik. Maar wist je dat uilen vroeger eerst werden vermeden? Dit komt door zijn reputatie als nachtvogel en door het symbool zijnde van duistere gevoelens en aanstaande ongelukken. Ik vind de aanblik van een uil mooi, maar ook intrigerend.
 3. In de allermooiste verhalen komen uilen voor. Ook in fantasy verhalen die ik heb geschreven. Ik vind het fijn om deze nachtdieren te beschrijven. Al ben ik er hoogstwaarschijnlijk helemaal niet goed in. Deze dieren zijn magisch. Daarom zijn ze zo goed te gebruiken. In de verhalen die ik heb geschreven over Graaf Ruben heet de uil Manya. Dat vind ik een leuke naam.

Photo by Keith Lazarus on Unsplash

Uitgelichte afbeelding: Photo by Rohan Rangaswami on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Nicole schreef:

  Geweldig, de uilen in de HP films. Het zijn echt zo’n magnifieke beesten, er hangt inderdaad altijd wat mysterie rond hen heen. Nooit bang geweest, maar kan me wel voorstellen dat men vroeger bang was voor uilen (hun hoofd helemaal om kunnen draaien (doet mij nu aan de Excorsist denken, haha), geruisloos vliegen…).

 2. Felice Veenman schreef:

  ik herken me helemaal in je eerste alinea! Een gevoel van mysterie. Ik heb wel eens een jonge Oehoe mogen vast houden : de vogel was in trainig en moest aan mensen wennen: een heel bijzondere ervaring

 3. Het zijn zulke onwijs mooie ‘beesten’ !!

 4. Melissa schreef:

  Ik vind zo mooi hoe heel die kop kan draaien. En die ogen prachtig

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind uilen altijd heel bijzonder. Wij hebben zelfs een speciaal uilenkastje in een boom staan. Maar helaas is er nog geen eentje gaan wonen tot nu toe.

 6. Chicamoms schreef:

  En zoooo mooi! Bijzondere dieren zijn het!

 7. Deborah schreef:

  Prachtige mysterieuze vogels zijn het. Ik vind ze heel mooi.
  Op mijn photobucketlist staat ook nog een shoot met uilen gepland!! Zowel een met steenuiltjes (waarschijnlijk zo een die jij op een lantaarnpaal hebt gezien) en een met grotere uilen in “vlucht”.

 8. Natalie schreef:

  Ik vind uilen zo’n mooie en slimme dieren! Zou ze graag eens van wat dichterbij bewonderen!

 9. Mejuicychoose schreef:

  Ik heb er nog nooit overna gedacht. Marja het zij wel mooie beesten.

 10. Laura schreef:

  Leuk onderwerp om over te schrijven! Ik ben echt gek op uilen, zulke bijzonder mooie dieren vind ik het! Mijn vader is er echt nog veel gekker op!

 11. Linda schreef:

  Het zijn werkelijk waar prachtige dieren. Zelf hebben wij er een en er zijn veel uilen vriendjes die haar in de nacht op komen zoeken. Zo mooi!

 12. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Bijzonder dieren zijn het he? Ik vind ze ook zo prachtig…ze hebben een kalme en serene uitstraling. Mooi…

 13. Jouvence schreef:

  Ik vind het ook erg mooie, bijzondere en vooral mysterieuze dieren!

 14. Danielle schreef:

  Ik vind uilen ook zo geweldig ja! Ik weet nog wel dat ik vroeger bij een museum een uilenbal uit mocht pluizen, daar zitten dan allemaal botjes van muisjes enzo in. vond ik zo apart toen ook

 15. Lipstickencupcakes schreef:

  Ik vind uilen prachtig. Ik wil binnenkort een tattooage laten zetten van een uil.

 16. Alex Scheijbeler schreef:

  Leuk verhaal boeiend weer iets erbij geleerd…

 17. Chantal schreef:

  Ja echt prachtige dieren. Ik bewonder ze echt en inderdaad in de mooiste verhalen komen uilen voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *