Written by 07:00 Leuke Lijstjes • 11 Comments

3 redenen waarom ik Unsplash gebruik | Leuke Lijstjes

Als blogger herken je het vast wel. Je hebt een artikel helemaal geschreven, maar er ontbreekt een foto. De camera heb je gepakt om erop uit te trekken en toen begon het te regenen. Daarom maak ik gebruik van Unsplash. Dit een site die geheel gratis foto’s aanbiedt zonder auteursrecht. Ze vragen wel vriendelijk om de beeldschieter te kopiëren en te vermelden op je eigen site.

Het lijstje van drie waarom ik Unsplash gebruik

  1. Deze website is gebruikersvriendelijk. Je kunt gemakkelijk je zoektermen in het vak aangeven. Wanneer je op enter drukt, komen de foto’s met betrekking tot het onderwerp op het scherm. Denk er wel aan dat je zoekt in het Engels.
  2. De foto’s van Unsplash zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn geschoten door fotografen uit alle delen van de wereld. Het kan zomaar zijn dat je foto’s gebruikt uit Frankrijk, maar ook uit Zuid-Afrika. Er is ook een mogelijkheid om je eigen beelden up te loaden.
  3. Op veel websites is het niet mogelijk om de fotograaf te bedanken. Dan voelt het pas als stelen. Unsplash regelt dit geheel anders. Zo kun je de foto downloaden op je pc, op het hartje drukken om de fotograaf te bedanken en kun je een regel kopiëren dat zegt door wie de foto is genomen. Zo is auteursrecht snel geregeld.

Dit zijn mijn drie belangrijkste redenen om voor Unsplash te gaan. De website is echt retemakkelijk. En tijdens een bezoek van mij vandaag ben ik erachter gekomen dat deze ‘photos for everyone’ dat er meer functies zijn. Dat zal ik aan jou laten om erachter te komen. Overigens zijn er meer websites waar foto’s zonder auteursrecht te downloaden zijn. Hieronder een overzicht

Photo by Annie Spratt on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close