3 redenen waarom ik Unsplash gebruik | Leuke Lijstjes

Als blogger herken je het vast wel. Je hebt een artikel helemaal geschreven, maar er ontbreekt een foto. De camera heb je gepakt om erop uit te trekken en toen begon het te regenen. Daarom maak ik gebruik van Unsplash. Dit een site die geheel gratis foto’s aanbiedt zonder auteursrecht. Ze vragen wel vriendelijk om de beeldschieter te kopiëren en te vermelden op je eigen site.

Het lijstje van drie waarom ik Unsplash gebruik

 1. Deze website is gebruikersvriendelijk. Je kunt gemakkelijk je zoektermen in het vak aangeven. Wanneer je op enter drukt, komen de foto’s met betrekking tot het onderwerp op het scherm. Denk er wel aan dat je zoekt in het Engels.
 2. De foto’s van Unsplash zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn geschoten door fotografen uit alle delen van de wereld. Het kan zomaar zijn dat je foto’s gebruikt uit Frankrijk, maar ook uit Zuid-Afrika. Er is ook een mogelijkheid om je eigen beelden up te loaden.
 3. Op veel websites is het niet mogelijk om de fotograaf te bedanken. Dan voelt het pas als stelen. Unsplash regelt dit geheel anders. Zo kun je de foto downloaden op je pc, op het hartje drukken om de fotograaf te bedanken en kun je een regel kopiëren dat zegt door wie de foto is genomen. Zo is auteursrecht snel geregeld.

Dit zijn mijn drie belangrijkste redenen om voor Unsplash te gaan. De website is echt retemakkelijk. En tijdens een bezoek van mij vandaag ben ik erachter gekomen dat deze ‘photos for everyone’ dat er meer functies zijn. Dat zal ik aan jou laten om erachter te komen. Overigens zijn er meer websites waar foto’s zonder auteursrecht te downloaden zijn. Hieronder een overzicht

Photo by Annie Spratt on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. Jeanine schreef:

  Ik vind unsplash zo ontzettend fijn, veel mooiere foto’s dan bij pixabay! Ik ben niet zo’n goede fotograaf dus dit is echt mijn redding bij tijd em wijlen.

 2. Marsha schreef:

  Ik kon deze site nog niet, wat een handige tip zeg! En ook fijn dat je de fotograaf kan bedanken!

 3. Jouvence schreef:

  Ik vind Unsplash een van de fijnste sites met rechtenvrije afbeeldingen.

 4. Anja schreef:

  De meeste foto’s maak ik zelf, maar soms kan het inderdaad ook wel handig zijn om online een kant-en-klare foto te kunnen uitzoeken. Wel handig dat ze bij Unsplash een onderschrift voor hun foto’s voorzien hebben met links naar hun site en de fotograaf.

 5. Laura schreef:

  Wat een handig lijstje! Die kunnen wij ook wel goed gebruiken, bedankt voor de tips!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  OH, super! Ik kende Splash nog helemaal niet. Ik gebruik nu vaak Pixabay. Dank voor de tip!

 7. Girls-Things schreef:

  Ik ken die site niet. Handige tip!!!

 8. Ik kende de website niet maar ik zoek nog wel een dergelijk programma. Ik ga er eens naar kijken.

 9. Ik snap helemaal waarom je unsplash gebruikt. Zelf ben ik meer een pixabay gebruiker en zo nu en dan koop ik ook gewoon wat foto’s als ze goed bij het artikel passen.

 10. Cora van Dijk schreef:

  Wat een goede tip! Ik kende het nog niet, maar mijn eerste indruk is erg positief.

 11. Danielle schreef:

  Super handig dit lijstje. Gebruik nu pixabay vooral maar deze ga ik ook eens kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *