Written by 06:00 Bullet Journal, Leuke Lijstjes • 19 Comments

Leuke Lijstjes | 3x waarom ik aan handletteren doe

3x waarom ik aan handletteren doe

Karin Luttenberg is de echte handlettergoeroe van Nederland. Haar boeken schuiven over de scanapparaten in de winkels en ook op internet barst het los. Handletteren is Nederland is helemaal hot. Ook ik vind het leuk om te doen. Eindelijk weer eens een pen in handen. Die mooie letters laten mij trots voelen. Tenminste, als deze zijn gelukt. Vandaag vertel ik je meer over het ‘waarom’. Waarom pak ik die pen om letters te maken? Schrijven kun je toch al?!

Het lijstje van drie waarom ik aan handletteren doe

Even oefenen

Van al dat typen krijg je ten eerste lamme vingers. Een volgend puntje is dat onze handschriften echt finaal naar de klote gaan. Dat vind ik zonde. Zeker met zo’n handschrift als dat van mij, hehe. Daarom lijkt het mij goed om eens pen en papier te pakken en gewoon de letters te oefenen. Natuurlijk niet in de boekjes die ik heb, want dat is zonde.

Ontspannen

Even helemaal niets moeten en de wandklok van de buren niet horen omdat je ergens zo middenin zit. Dat heb ik als ik aan het handletteren ben. Handletteren werkt voor mij ontspannend en kalmerend. Vooral dat laatste is soms nodig, anders dender ik maar door. Het is net een soort mandela inkleuren, hetzelfde effect althans.

Creativiteit

Het is heerlijk om in een creatieve uitspatting bezig te kunnen zijn. Soms komt er een tekst, een zin, in mij op. Daarmee ga ik dan aan de slag. Met verschillende lettertypen maak ik het dan helemaal naar mijn zin. En papier? Dat moet bijgehaald worden. Voordat ik met één enkele zin tevreden ben, zijn er tien blaadjes doorheen. Niet echt goed voor het milieu.

Een paar voorbeelden

Bij de leuke hobbywinkels kun je gemakkelijk witte kaartjes vinden. Deze kaartjes zijn handig in gebruik. Bijvoorbeeld om je lief te bedenken voor zijn/haar bemoeienis, haha. Soms erg prettig. Natuurlijk ook voor als je Hangry bent, net als ik.

Leuke Lijstjes
3x waarom ik aan handletteren doe
No votes yet.
Please wait...
Close