Leuke Lijstjes | 3x waarom ik aan handletteren doe

MC Kleuver/ januari 19, 2019/ Bullet Journal, Leuke Lijstjes/ 19 comments

Karin Luttenberg is de echte handlettergoeroe van Nederland. Haar boeken schuiven over de scanapparaten in de winkels en ook op internet barst het los. Handletteren is Nederland is helemaal hot. Ook ik vind het leuk om te doen. Eindelijk weer eens een pen in handen. Die mooie letters laten mij trots voelen. Tenminste, als deze zijn gelukt. Vandaag vertel ik je meer over het ‘waarom’. Waarom pak ik die pen om letters te maken? Schrijven kun je toch al?!

Het lijstje van drie waarom ik aan handletteren doe

Even oefenen

Van al dat typen krijg je ten eerste lamme vingers. Een volgend puntje is dat onze handschriften echt finaal naar de klote gaan. Dat vind ik zonde. Zeker met zo’n handschrift als dat van mij, hehe. Daarom lijkt het mij goed om eens pen en papier te pakken en gewoon de letters te oefenen. Natuurlijk niet in de boekjes die ik heb, want dat is zonde.

Ontspannen

Even helemaal niets moeten en de wandklok van de buren niet horen omdat je ergens zo middenin zit. Dat heb ik als ik aan het handletteren ben. Handletteren werkt voor mij ontspannend en kalmerend. Vooral dat laatste is soms nodig, anders dender ik maar door. Het is net een soort mandela inkleuren, hetzelfde effect althans.

Creativiteit

Het is heerlijk om in een creatieve uitspatting bezig te kunnen zijn. Soms komt er een tekst, een zin, in mij op. Daarmee ga ik dan aan de slag. Met verschillende lettertypen maak ik het dan helemaal naar mijn zin. En papier? Dat moet bijgehaald worden. Voordat ik met één enkele zin tevreden ben, zijn er tien blaadjes doorheen. Niet echt goed voor het milieu.

Een paar voorbeelden

Bij de leuke hobbywinkels kun je gemakkelijk witte kaartjes vinden. Deze kaartjes zijn handig in gebruik. Bijvoorbeeld om je lief te bedenken voor zijn/haar bemoeienis, haha. Soms erg prettig. Natuurlijk ook voor als je Hangry bent, net als ik.

Leuke Lijstjes
3x waarom ik aan handletteren doe
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

19 Comments

 1. Hé wat leuk dat je dit doet MC Kleuver. Ik stond van de week nog met een mooi boek over handlettering in de Action. Maar ik ben niet zo handig met dit soort dingen.

 2. Ik vind het echt wel geweldig om te zien! Zelf heb ik geen vaste hand, dus ‘t is een beetje moeilijk, maar ik kan intens genieten van de sierlijkheid van een mooie handlettering! Iemand heft trouwens het geboortekaartje van m’n dochter (digital) gehandletterd!

 3. Wat leuk dat je aan handletteren doet! Ik doe het heel af en toe, maar eigenlijk veel te weinig. Ik vind het ook heerlijk om te schrijven; van hersenpinsels tot simpele to do lijstjes.

 4. Dit vind ik altijd zo knap. Zelf ben ik niet zo creatief, maar het lijkt mij inderdaad ontspannend.

 5. Wat leuk om je creatief bezig te zien. Ik krijg er ook meteen zin in.

 6. leuk om je creatief bezig te zien. Ik krijg er ook meteen zin in.

 7. IK wil dit ook al een tijdje gaan doen. Jouw post overtuigt mij helemaal. Je krijgt er echt zin in! Goed gedaan!

 8. Ik ben zelf niet zo’n creabea, maar vind het wel leuk om een zelfgemaakt kaartje te ontvangen. Jammer van al dat papier wel haha

 9. wat creatief zeg, ik heb daar het geduld niet voor haha

 10. Handletteren staat al zolang op mijn lijstje met dingen die ik nog eens wil proberen. Kom er maar niet aan toe… Terwijl het zo leuk eruit ziet bij anderen.

 11. Wat leuk! Ik wil ook graag leren handletteren en botanisch tekenen/illustreren. Lijkt me fijn om te kunnen.

 12. Dit lijkt me ook heel tof! Ik heb alleen t idee dat ik t niet kan Hehe. Mss toch ooit eens proberen.

 13. Wat een leuke hobby! Het lijkt mij ook erg leuk, maar ik heb er geen geduld voor…

 14. Wat gaaf. Dat handletteren ziet er echt prachtig uit maar ben zelf helaas niet zo creatief

 15. Wat leuk! Hele mooie resultaat. Goed bezig

 16. Je bent er echt goed in, zo creatief! Ik heb ongeveer hetzelfde met piano spelen.

 17. Dat je handschrift verpest word dior al dat type, dat is een feit. Ik had vroeger best een net handschrift, tegenwoordig is het niks meer.
  Handlettering zelf, vind het knap wat iedereen laat zien, maar is miks voor mij.

 18. Wat mooi! Ik wil het ook eens proberen. Lijkt me leuk voor eigengemaakte cadeaulabels.

 19. Wat leuk om te doen. Misschien ga ik ook een keertje proberen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*