Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 13 Comments

3x waarom je een stappenteller moet hebben | Leuke Lijstjes

3x waarom je een stappenteller moet hebben

Ik ben totaaaaaaal geen fitboy. Ik heb enkele kilo’s te veel en mijn mindset zegt niet dat ik elke ochtend havermout moet eten. Toch heb ik een stappenteller. Wel op mijn telefoon, maar ik heb er één. Vorig jaar augustus kocht ik een Huawei P10 Lite. Toen ik deze opstartte zag ik het gelijk. Links in de onderhoek verschenen cijfertjes. Elke stap die ik zette werd geregistreerd. Daar heb ik tot nu toe veel plezier aan beleefd. Hieronder vertel ik in drie keer waarom.

3x waarom je een stappenteller moet hebben

3x waarom je een stappenteller moet hebben

  1. De stappenteller motiveert mij om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Dit zou het aantal stappen zijn waarmee je gezond door het leven gaat. Al heb ik ook geluiden gehoord dat het gelul is. 10.000 stappen is omgerekend tussen de 7,5 en 8 kilometer. Voor veel mensen is dit nog een stukje. Als mensen vinden dat zij ver hebben gelopen en de stappenteller geeft 2.500 stappen aan dan krab ik mij even achter het oor. Vandaag heb overigens ook pas 2.497 stappen gezet oeps.
  2. Links in het hoekje staan het aantal dagstappen. Deze stappen laten mij ieder moment zien hoe dichtbij ik de 7,5 kilometer kom. Ik vind het leuk om te checken op hoeveel ik zit. Dan kan ik zomaar besluiten om nog een rondje te pakken. Bijvoorbeeld door de wijk, het bos of op het werk. Ook daar is genoeg te lopen.
  3. Naast de stappen is het heerlijk om wat beweging te krijgen. Zeker als je net als ik een zittend beroep hebt, is het lastiger om voldoende beweging te krijgen. Zeker als je geen sportief type bent. Ik heb in de planning staan om een lange wandeling te maken. Urenlang lopen door het bos. Dat lijkt mij echt fantastisch. Camera mee en de wandelschoenen aan. Dan ga ik naar een punt lopen en neem ik vanuit daar de trein terug naar mijn dorp.

Ik moet toegeven dat het niet sterk overkomt, maar ik ga mijn best doen. Hardlopen was niet bepaald mijn ding. Al is met mijn conditie niet veel mis. Een langer stuk wandelen vind ik echter heerlijk. Zeker met mijn camera mee (en iets te eten). Helaas wordt het kouder, maar het staat in de planning.

Heb jij een stappenteller? En gebruik je die ook? 😜

Bij bol.com is hier een simpele zwarte stappenteller te vinden.

3x waarom je een stappenteller moet hebben

No votes yet.
Please wait...
Close