3x waarom je een stappenteller moet hebben | Leuke Lijstjes

Ik ben totaaaaaaal geen fitboy. Ik heb enkele kilo’s te veel en mijn mindset zegt niet dat ik elke ochtend havermout moet eten. Toch heb ik een stappenteller. Wel op mijn telefoon, maar ik heb er één. Vorig jaar augustus kocht ik een Huawei P10 Lite. Toen ik deze opstartte zag ik het gelijk. Links in de onderhoek verschenen cijfertjes. Elke stap die ik zette werd geregistreerd. Daar heb ik tot nu toe veel plezier aan beleefd. Hieronder vertel ik in drie keer waarom.

3x waarom je een stappenteller moet hebben

3x waarom je een stappenteller moet hebben

 1. De stappenteller motiveert mij om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Dit zou het aantal stappen zijn waarmee je gezond door het leven gaat. Al heb ik ook geluiden gehoord dat het gelul is. 10.000 stappen is omgerekend tussen de 7,5 en 8 kilometer. Voor veel mensen is dit nog een stukje. Als mensen vinden dat zij ver hebben gelopen en de stappenteller geeft 2.500 stappen aan dan krab ik mij even achter het oor. Vandaag heb overigens ook pas 2.497 stappen gezet oeps.
 2. Links in het hoekje staan het aantal dagstappen. Deze stappen laten mij ieder moment zien hoe dichtbij ik de 7,5 kilometer kom. Ik vind het leuk om te checken op hoeveel ik zit. Dan kan ik zomaar besluiten om nog een rondje te pakken. Bijvoorbeeld door de wijk, het bos of op het werk. Ook daar is genoeg te lopen.
 3. Naast de stappen is het heerlijk om wat beweging te krijgen. Zeker als je net als ik een zittend beroep hebt, is het lastiger om voldoende beweging te krijgen. Zeker als je geen sportief type bent. Ik heb in de planning staan om een lange wandeling te maken. Urenlang lopen door het bos. Dat lijkt mij echt fantastisch. Camera mee en de wandelschoenen aan. Dan ga ik naar een punt lopen en neem ik vanuit daar de trein terug naar mijn dorp.

Ik moet toegeven dat het niet sterk overkomt, maar ik ga mijn best doen. Hardlopen was niet bepaald mijn ding. Al is met mijn conditie niet veel mis. Een langer stuk wandelen vind ik echter heerlijk. Zeker met mijn camera mee (en iets te eten). Helaas wordt het kouder, maar het staat in de planning.

Heb jij een stappenteller? En gebruik je die ook? 😜

Bij bol.com is hier een simpele zwarte stappenteller te vinden.

3x waarom je een stappenteller moet hebben

No votes yet.
Please wait...

13 Comments

 1. Amy schreef:

  Ik heb zelf een Fitbit Blaze, wat een smartwatch en activity tracker in 1 is. Voor mij is hij echt onmisbaar geworden omdat het mij écht aanzet om mijn dagelijkse hoeveelheid stappen te halen. Sinds ik deze horloge heb is mijn conditie er sterk op vooruit gegaan.

 2. Tamara schreef:

  Ik vind een stappenteller ook erg fijn helaas vergeet ik m weleens op te laden

 3. Jamey schreef:

  Ik heb er eentje liggen. Maar vergeet hem eigenlijk altijd mee tr dragen. Zo stom eigenlijk!

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ja ik heb er zeker eentje! Een Fitbit Charge 2 die ik om mijn pols draag. Ik haal elke dag de 10000 stappen en dat vind ik leuk om te zien.

 5. Girls-Things schreef:

  Haha volgens mij zit er inderdaad een op mijn IPhone maar deze staat uit…… Misschien wel eens leuk om aan te zetten en te kijken hoeveel ik loop op een stagedag.

 6. Silkeblogs schreef:

  Ja, ik héb er eentje, en ik heb die ook lang gebruikt. Hele grote fan, want ik voelde me echt fitter. Maar ik ben hem kwijt, oeps.

 7. Sjoukje schreef:

  Ik had er ook eentje, en ik ben hem kwijt. Ik vind het ook echt ideaal om wat meer te bewegen, ik wil mezelf elke dag verslaan als ik hem om heb. 🙂

 8. Macblogster schreef:

  Ik gebruikte eerst een stappenteller op mijn mobiel en ben overgestapt op een fitbit. Dankzij de fitbit loop ik nu idd meerdere dagen in de week 10.000 stappen.

 9. kiki hasselton schreef:

  ik moet er nog steeds 1 aanschaffen. Ik wil graag de fitbit. lijkt mij erg handig

 10. Marsha schreef:

  Ik heb er over nagedacht om er een te komen, maar ik weet nog steeds niet of het nou een toevoeging is haha.

 11. Nathalie schreef:

  Wel eens gehad maar na een tijdje ben ik hem verloren. Jammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *