Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 11 Comments

5 gerechten die ik heb gemaakt | Leuke Lijstjes

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

In het kader van zelfstandig leren worden ben ik nu een aantal maanden bezig met koken. Zelf koken zonder veel hulp van anderen. Dat is soms best een beetje spannend. Tot nu toe heeft het eigenlijk altijd goed uitgepakt. Van mijn interne jobcoach heb ik een receptenboek gekregen waar ik een aantal gerechten mee heb gemaakt. In deze blog ga ik je laten zien met foto’s en een beetje tekst wat ik in de afgelopen tijd op tafel heb gezet. Stiekem hoop ik dat je begint te kwijlen 😋

Het lijstje van vijf gerechten die ik heb gemaakt

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

Dit is het eerste gerecht dat ik maakte, in september van dit jaar. Het was ook echt super lekker en leuk om te maken. In deze kippenragout met rijst zit paprika, prei en nog wat mikmak aan groente. Het moeilijkste aan dit gerecht vond ik om de rijst lang genoeg te laten koken. De volgende keer toch maar de kookwekker aanzetten op het moment dat de rijst in de pan gaat.

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

Dit duurde ongelooflijk lang om te maken en ik moest echt even stressbestendig wezen. Als je mij langer kent dan vandaag dan weet je dat dat moeilijk is. Ik heb eerst alle krieltjes door midden of in plakjes gesneden en deze gemixt met zonnebloemolie, zout en peper en de groente. Vervolgens de ovenschaal belegd en in de oven gezet. Ondertussen de gehaktballen gemaakt en na twintig minuten erbij gelegd in de oven. Smullen!

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

Een lekker kopje soep mocht niet ontbreken. Deze was goed gevuld met kip, groente en rijst. Wellicht een aparte combinatie maar het was echt lekker. Vond ik althans. Alleen de kip uit elkaar trekken was een apart werkje.

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

Deze heb ik in al die maanden graag willen maken. Al vond ik deze voor de eerste keer koken wat moeilijk. Het idee van gevulde paprika sprak mij aan. Zeker met een lekkere laag van roomkaas met kruiden en ui. Daarbij had ik geen zin in echte gebakken aardappelschijfjes dus heb ik er blokjes bijgemaakt.

5 gerechten die ik zelf heb gemaakt

Nasi! Snelle nasi. Dat is de titel van het recept. Bij mij duurt alles langer, maar het was snel en lekker. Gemakkelijk om te maken ook. Ik houd zoveel van kippetjes met satésaus. Jumjum. Om de vingers van af te likken.

Hoe vind jij deze gerechten eruit zien?

Wat is jouw lievelingsmaaltijd? 

No votes yet.
Please wait...
Close