5 mooie dingen aan de herfst | Leuke Lijstjes

MC Kleuver/ september 29, 2018/ Leuke Lijstjes/ 27 comments

De herfst is in het land en zo ook de depressie die steeds vaker opduikt. Met mijn positief ingestelde karakter moeten we dat natuurlijk niet hebben. En ook niet aanmoedigen, dat vooral. Dat de zon eerder aangaat gaan wij niet kunnen veranderen. Dus het beste kijk je naar iets dat je wel kan veranderen. Wat dacht je van 5 mooie dingen aan de herfst?

Het lijstje van vijf van mooie herfstachtige dingen

 1. De herfst is qua natuur een hele prachtige periode. Wat dacht je van een wandeling door de bossen? De oranje gekleurde bladeren passen helemaal in het tafereel. Ook heb je een vergrote kans om dieren te zien. Dan bedoel ik geen torren en mieren.
 2. De herfst is echt de tijd van knus en gezelligheid. Wat dacht je van Halloween en Sinterklaas? De pepernoten liggen trouwens al in de winkel sinds eind augustus. Voor de tv met het gezin of je vriend(in), wijntje, bak chips en het afmakende waxinelichtje. Gezelligheid!
 3. Deze tijd van het jaar is een goede periode voor het maken van foto’s. In de ochtend kun je bij kanalen, beken of slootjes mooie foto’s schieten van dauw op het water. Daarnaast natuurlijk ook van andere hele mooie plekken. Misschien zie je nog net een eekhoorn zijn nootjes rapen.
 4. De zomer is net geweest en je kunt je al bezig houden met het volgende jaar. Ga lekker op zoek naar een nieuwe bestemming voor het volgende jaar. Ik ben al druk bezig.
 5. Je zou het misschien niet zeggen, maar de herfst is nog een mooie periode om erop uit te gaan. Een beetje vakantie, maar dan in het kort is uitstekend geschikt voor steden bezoeken. Nog nooit geweest in Gelderland? Arnhem en Nijmegen zijn mooie steden die je snel kunt bezoeken.

In bovenstaande lijst kon je lezen waarom de herfst zo mooi is. Uiteraard hoort daar ook een passende foto bij. Onderstaande foto is gemaakt op 24 oktober 2015 op de Carolinaberg.

Wat vind jij typisch voor de herfst?

 

Carolinaberg te Dieren

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

27 Comments

 1. Ik vind de herfstkleuren altijd prachtig. Jammer dat de zomer weer voorbij is, maar de herfst en winter hebben ook zo hun charmes.

 2. Prachtig aan de herfst vind ik de kleuren en mooie foto’s. Minder leuk vind ik het weer, ik ben meer een zomer mens 😉

 3. Ik vind de herfstkleuren prachtig en trek er dan ook graag op uit om een flink stuk te wandelen.

 4. Ik ben een extreme zomerliefhebber en kijk niet uit naar de koude periode, maar jouw lijstje zet me er toe aan om om te denken. Focus op de positieve dingen van de herfst, yeah!

 5. Ik vind de herfst ook heerlijk, behalve de regen 😉
  Maar lekker onder een plaidje een serie kijken is wel favoriet hoor 😀

 6. Ik vind paddenstoelen typisch herfst, naast het verkleuren van de bomen.

 7. Het leuke aan de herfst vind ik dat je dan weer genieten van warme chocomel met slagroom 😀

 8. Een lekkere positieve blik op de herfst! Ik vind lekker in bed of op de bank onder een dekentje echt horen bij de herfst. Weer die gezelligheid in huis maken.

  1. Dat mogen we wel hebben hé. Een beetje vrolijkheid is goed voor iedereen, elke dag. Ik zit soms ook graag met een dekentje.

 9. Elk seizoen heeft wel iets hè!
  Ik hou van de kleuren, het ritselen van de bladeren.

  Onder een dekentje lekker TV kijken.

  Maar net als jij ben ik ook al bezig met bijvoorbeeld de lente. Ik wil nog extra bloembollen planten bijvoorbeeld!

  1. Wat dacht je van het geluid van vallende eikels? Au. Pok!

 10. De prachtige kleuren van de blaadjes die verkleuren vind ik wel typisch herfst. En de paddestoelen ook trouwens.

  1. Die kleuren beginnen nu echt te komen. Volgende week en alle paddenstoelen zijn echt weer groot. Nu zijn er al veel te spotten!

 11. Ik vind alle seizoenen wel wat hebben. In de herfst begin ik altijd met kaarsjes aan te zetten, echt heerlijk!

  1. Kaarsjes zijn zo romantisch. Ik heb ze ook aanstaan 😉

 12. Ik heb echt een enorme hekel aan de herfst maar probeer positief te blijven. Mooi lijstje en eigenlijk heb je ook wel gelijk dat de herfst wel wat heeft.

 13. Ik kan echt genieten van de herfst! Inderdaad gewoon die gezelligheid en lekker op de bank hangen met een warme kop thee terwijl de regen tegen het raam tikt, gewoon heerlijk!

  1. Als de regent ‘s avonds tikt is het niet zo erg. Maar niet als ik er nog uit moet! Haha.

 14. Wat ik typerend voor de herfst vind is de kleur van de bladeren en vallende bladeren

 15. Ik vind de herfstkleuren prachtig vooral met de zon erbij. Prachtig de gekleurde bladeren.

 16. Dit zijn precies allemaal redenen waarom ik de herfst ook zo fijn vinden! Ik ben er echt gek op. Lekker thuis met een kaarsje en een wijntje op de bank en overdag lekker door de bossen struinen

  1. De bossen, wat een heerlijk idee. Volgens mij wou mijn zusje morgen een wandeling maken. Happy me ^^

 17. Ik ben zelf niet zo’n herfstfan, maar voor mij betekent herfst eerst een lange wandeling maken, en dan heel lang binnen zitten, met kaarsen, onder een dekentje, en films kijken =)

  1. Het beetje hetzelfde als iedereen dus. Ik vind jou wel een meisje voor de zomer 🙂 Wat vind jij?

 18. Ik ben dol op seizoenen, vooral vanwege het verschil in de natuur. Deze boom laat precies zien waarom ik zo van de herfst houd, kleur!! Zo mooi!

  1. Deze boom staat op de Carolinaberg vlakbij het dorp waar ik woon.
   Mechelstein, het dorpje uit mijn verhalenserie grenst aan deze plek 😀

 19. De herfstkleuren vind ik prachtig, maar ik ben wel echt een zomer liefhebber. Zolang het droog blijft, vind ik de herfst een prima seizoen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*