5 mooie dingen aan de herfst | Leuke Lijstjes

De herfst is in het land en zo ook de depressie die steeds vaker opduikt. Met mijn positief ingestelde karakter moeten we dat natuurlijk niet hebben. En ook niet aanmoedigen, dat vooral. Dat de zon eerder aangaat gaan wij niet kunnen veranderen. Dus het beste kijk je naar iets dat je wel kan veranderen. Wat dacht je van 5 mooie dingen aan de herfst?

Het lijstje van vijf van mooie herfstachtige dingen

 1. De herfst is qua natuur een hele prachtige periode. Wat dacht je van een wandeling door de bossen? De oranje gekleurde bladeren passen helemaal in het tafereel. Ook heb je een vergrote kans om dieren te zien. Dan bedoel ik geen torren en mieren.
 2. De herfst is echt de tijd van knus en gezelligheid. Wat dacht je van Halloween en Sinterklaas? De pepernoten liggen trouwens al in de winkel sinds eind augustus. Voor de tv met het gezin of je vriend(in), wijntje, bak chips en het afmakende waxinelichtje. Gezelligheid!
 3. Deze tijd van het jaar is een goede periode voor het maken van foto’s. In de ochtend kun je bij kanalen, beken of slootjes mooie foto’s schieten van dauw op het water. Daarnaast natuurlijk ook van andere hele mooie plekken. Misschien zie je nog net een eekhoorn zijn nootjes rapen.
 4. De zomer is net geweest en je kunt je al bezig houden met het volgende jaar. Ga lekker op zoek naar een nieuwe bestemming voor het volgende jaar. Ik ben al druk bezig.
 5. Je zou het misschien niet zeggen, maar de herfst is nog een mooie periode om erop uit te gaan. Een beetje vakantie, maar dan in het kort is uitstekend geschikt voor steden bezoeken. Nog nooit geweest in Gelderland? Arnhem en Nijmegen zijn mooie steden die je snel kunt bezoeken.

In bovenstaande lijst kon je lezen waarom de herfst zo mooi is. Uiteraard hoort daar ook een passende foto bij. Onderstaande foto is gemaakt op 24 oktober 2015 op de Carolinaberg.

Wat vind jij typisch voor de herfst?

 

Carolinaberg te Dieren

No votes yet.
Please wait...

27 Comments

 1. kiki hasselton schreef:

  Ik vind de herfstkleuren altijd prachtig. Jammer dat de zomer weer voorbij is, maar de herfst en winter hebben ook zo hun charmes.

 2. Nadia schreef:

  Prachtig aan de herfst vind ik de kleuren en mooie foto’s. Minder leuk vind ik het weer, ik ben meer een zomer mens 😉

 3. charlotte swart schreef:

  Ik vind de herfstkleuren prachtig en trek er dan ook graag op uit om een flink stuk te wandelen.

 4. Marleen Hartog schreef:

  Ik ben een extreme zomerliefhebber en kijk niet uit naar de koude periode, maar jouw lijstje zet me er toe aan om om te denken. Focus op de positieve dingen van de herfst, yeah!

 5. Irma ten Napel schreef:

  Ik vind de herfst ook heerlijk, behalve de regen 😉
  Maar lekker onder een plaidje een serie kijken is wel favoriet hoor 😀

 6. Elisabeth schreef:

  Ik vind paddenstoelen typisch herfst, naast het verkleuren van de bomen.

 7. Het leuke aan de herfst vind ik dat je dan weer genieten van warme chocomel met slagroom 😀

 8. Laura schreef:

  Een lekkere positieve blik op de herfst! Ik vind lekker in bed of op de bank onder een dekentje echt horen bij de herfst. Weer die gezelligheid in huis maken.

 9. kreanimo schreef:

  Elk seizoen heeft wel iets hè!
  Ik hou van de kleuren, het ritselen van de bladeren.

  Onder een dekentje lekker TV kijken.

  Maar net als jij ben ik ook al bezig met bijvoorbeeld de lente. Ik wil nog extra bloembollen planten bijvoorbeeld!

 10. Nicole Orriëns schreef:

  De prachtige kleuren van de blaadjes die verkleuren vind ik wel typisch herfst. En de paddestoelen ook trouwens.

 11. marsha schreef:

  Ik vind alle seizoenen wel wat hebben. In de herfst begin ik altijd met kaarsjes aan te zetten, echt heerlijk!

 12. Frederique schreef:

  Ik heb echt een enorme hekel aan de herfst maar probeer positief te blijven. Mooi lijstje en eigenlijk heb je ook wel gelijk dat de herfst wel wat heeft.

 13. Amy schreef:

  Ik kan echt genieten van de herfst! Inderdaad gewoon die gezelligheid en lekker op de bank hangen met een warme kop thee terwijl de regen tegen het raam tikt, gewoon heerlijk!

 14. Mieke | mieksmind schreef:

  Wat ik typerend voor de herfst vind is de kleur van de bladeren en vallende bladeren

 15. Dhini schreef:

  Ik vind de herfstkleuren prachtig vooral met de zon erbij. Prachtig de gekleurde bladeren.

 16. Laura schreef:

  Dit zijn precies allemaal redenen waarom ik de herfst ook zo fijn vinden! Ik ben er echt gek op. Lekker thuis met een kaarsje en een wijntje op de bank en overdag lekker door de bossen struinen

 17. Silkeblogs schreef:

  Ik ben zelf niet zo’n herfstfan, maar voor mij betekent herfst eerst een lange wandeling maken, en dan heel lang binnen zitten, met kaarsen, onder een dekentje, en films kijken =)

 18. esther schreef:

  Ik ben dol op seizoenen, vooral vanwege het verschil in de natuur. Deze boom laat precies zien waarom ik zo van de herfst houd, kleur!! Zo mooi!

 19. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  De herfstkleuren vind ik prachtig, maar ik ben wel echt een zomer liefhebber. Zolang het droog blijft, vind ik de herfst een prima seizoen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *