5 redenen om op vakantie te gaan | Leuke Lijstjes

In een deel van Nederland is de zomervakantie gestart. Mensen trekken er massaal op uit. De snelwegen naar het zuiden slippen dicht en Schiphol staat op zijn kop. In dit artikel geef ik je 5 redenen on op vakantie te gaan. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, maar dit is mijn versie van dit Leuke Lijstje.

Het lijstje van vijf waarom ik op vakantie ga

 1. Al het hele jaar zit ik thuis te kijken. Steeds weer met hetzelfde uitzicht. Niks dat eens een keer veranderd. Alleen daarom is het heerlijk om even op vakantie te gaan. Je vrij te voelen op een plek die je niet kent.
 2. En dat niet kennen, dat heeft wel iets. Hoe leuk is het om te kunnen genieten van een Spaanse baai waar de zon de hele dag schijnt en je met een pina colada tot de nacht kunt vermaken.
 3. De buitenlandse supermarkten vind ik erg fascinerend. Ik vind het leuk om door deze winkels te struinen. Ze hebben een bepaald karakter dat ik erg met het buitenland associeer. Hoewel het gewone supermarkten zijn, zijn de Nederlandse supermarkten vaak kleiner opgezet.
 4. Een beetje cultuur snuiven hoort erbij. Ik ga echt niet elke dag oude meuk kijken, maar regelmatig vind ik het leuk om door stadjes te lopen en kijken wat er over is gebleven van de Romeinen.
 5. Vakantie is de perfecte tijd om uit te rusten. Al kan het ook zijn dat je kapot bent van het lopen door stadjes, langs marktjes of van het sjokken over het strand. Als jij je uiteindelijk maar uitgerust voelt.

Dit zijn mijn vijf redenen waarom ik op vakantie ga. De zomervakantie is begonnen. Hopelijk kunnen wij deze zomer heerlijk genieten van een zonnige tijd. Wat zijn redenen waarom jij op vakantie gaat? En hoe vier jij je vakantie? Ik lees het graag, dus laat nu een reactie achter op dit artikel.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

18 Comments

 1. Elisabeth schreef:

  Wij zijn al op vakantie geweest. Maar vind het leuk om in het buitenland te zien hoe alles anders is gedaan dan in Nederland. Winkelen daar ik echt leuk.

 2. Jouvence schreef:

  Ik vind het leuk om in het buitenland, als we op vakantie zijn, nieuwe plaatsjes en andere dingen te ontdekken. En je kent er meestal niemand, lekker rustig!

 3. Angela schreef:

  Zo’n, zo’n en nog eens zon. Oh Ja, de supermarkten vind ik geweldig. Andere producten ontdekken. Leuk!

 4. Nadia schreef:

  Wij gaan lekker op vakantie om leuke dingen met elkaar te doen en om even in een andere omgeving te zijn. Ook al is het maar een klein stukje bij ons huis vandaan, we genieten enorm.

 5. laura schreef:

  heerlijk! Ik heb nog geen vakantie gepland. Ga pas zins kort echt naar het buitenland. Met me ouders bleven we altijd in Nederland. Wat ik ook heerlijk vind trouwens. Lekker in een tent op de camping dat vind ik echt vakantie.

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik blijf juist het liefste thuis, en doe dat dan ook. Jaar in jaar uit : )

 7. Danielle schreef:

  Ik vind idd nieuwe supermarkten en vreemde producten ontdekken ook heel leuk

 8. Kreanimo schreef:

  Hier is het vooral de rust die we gaan opzoeken dit jaar!
  Het is al zo hectisch geweest! Pffffff

 9. Hippiemeisje schreef:

  Ik hou er echt van om “die oude meuk” te gaan bekijken en zeker van die uit de tijd van de grieken en de romeinen. om de een of andere reden word ik aangetrokken door die periode in de geschiedenis. Ik kom wel altijd uitgeput terug van vakantie, ik ben meer uitgerust als ik thuis ben, op vakantie wil ik teveel zien en doen, denk ik…

 10. Deborah schreef:

  Er lekker even uit te zijn. Niet verplicht voelen om iets aan het huishouden te doen (wat je toch doet als je thuis blijft) Lekker (uit)eten en genieten van de zon op je huid (hoewel je de afgelopen maand niet voor het weer weg had gehoeven)
  wat je al aangeeft dus. De boel de boel en even wat anders dan het uitzicht en de gebruiken die je 24/7 om je heen hebt.

 11. Monique schreef:

  Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan. Heb veel gereisd wat mijn leven verrijkt heeft. Zien dat het niet overal zo goed geregeld is als in Nederland. Maar ik kan ook enorm genieten van Nederland. Het is hier echt prachtig!

 12. Erika schreef:

  Wij gaan dit jaar voor het eerst met z’n tweeën kamperen. We gaan niets boeken maar kijken waar het mooi weer is als we vakantie hebben en gaan dan rijden…nu al zin in…heerlijk om niet te weten waar ik precies heen ga. Zo is het een leuk avontuur:)

 13. Nog 2 weken en dan mogen we. ik kan echt niet wachten, heb er zoveel zin in! quality time met mijn gezin, lekker wee, lekker eten en drinken en alles mag en niks moet!

 14. Dhini schreef:

  Leuk lijstje! Vroeger had ik geen zin in op vakantie te gaan, te veel gedoe met alle spullen in de koffer en uit maar nu wil ik andere plekjes bezoeken vooral tegenwoordig zijn er handige gadgets.

 15. ik ga om precies dezelfde redenen op vakantie. Naast cultuur snuiven hou ik van nieuwe plekken ontdekken en nieuwe dingen doen.

 16. Natalie schreef:

  Heerlijk om naar uit te kijken! Ik heb helaas geen geld om reizen te doen owv aankoop van een appartement. Heb al twee citytripjes gedaan en daar zal het wellicht bij blijven!

 17. Irma schreef:

  Het uitrusten vind ik erg belangrijk, net als de tijd doorbrengen met mijn man en gezin (bewust van elkaar genieten!)

 18. Leuk stuk! Ik vind jouw punt ‘changing of enviroment’ denk ik wel de belangrijkste. Ik leef (en werk) voor het reizen. Ik kan mij dan volledig opladen en genieten van het nu. Nu met kind. Daarom starte ik mijn travel blog over reizen met tips ook als je kleintje mee gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *