5 redenen waarom ik columns schrijf | Leuke Lijstjes

MC Kleuver Blog ben ik in februari 2016 begonnen als tweede poging om mijn schrijfsels te delen. Een eerdere blog startte ik in 2015, maar daar ben ik helaas mee gestopt. Echter wilde ik mijn columns graag weer delen. Momenteel staat de teller op bijna 140 columns geschreven door mijn hand. Elk met een eigen touch en geproduceerd met veel liefde. Maar waarom schrijf ik eigenlijk columns? In dit artikel deel ik vijf redenen waarom ik dit soort teksten schrijf.

Het lijstje van vijf waarom ik columns schrijf

 1. Een column schrijven is gemakkelijk. Ik bedenk een onderwerp, dat wordt meestal de titel. De rest van de content komt vanzelf. Soms maak ik voor mijzelf aantekeningen. Dan weet ik zeker dat alles in de column komt en niets kan vergeten.
 2. Alle onderwerpen waarover ik wil schrijven, kan ik kwijt. Het liefste schrijf ik alles in 300 woorden. Dat is dan vaak mijn doel. Echter hebben lezers aangegeven dat ze het soms kort vinden. Maar ik vind het fijn, dus ik blijf erbij.
 3. Het schrijven van een column hoeft geen lange bezigheid te zijn. Wanneer ik eenmaal het kozijn heb, is het een kwestie van de ramen erin bouwen. Oftewel als ik mijn aantekeningen volg, kan ik met een half uur klaar zijn. Nog even herlezen en wat dingetjes aanpassen en ik ben klaar.
 4. Mensen zijn geïnteresseerd in het lezen van dit soort teksten. Soms zijn ze serieus, soms meer humoristisch. Dat is het mooie van een tekst zoals een column. Dit soort artikelen wordt niet voor niets het meeste gelezen op www.mckleuver.nl.
 5. Met het schrijven van een column kan ik meteen mijn ei kwijt. Dat is fijn. Zo leg ik mijn ziel en zaligheid in een klein stukje van 300 woorden. Die jij in een paar minuten leest.

Dit waren mijn vijf redenen. Ik vind ze eerlijk gezegd echt super. Zo zie je maar weer hoe enthousiast ik ben over het schrijven van een korte tekst. Daar ligt toch mijn kracht.

Lees jij graag (mijn) columns?

Photo by rawpixel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

19 Comments

 1. Girls-Things schreef:

  Leuk om te lezen waarom je graag een column schrijft. Kan mij voorstellen dat je dan inderdaad alles even kwijt kan.

  • MC Kleuver schreef:

   En dat zelfs met vijf verschillende redenen, haha! Heerlijk om even de dagelijkse gang van zaken van mij af te schrijven.

 2. tamara schreef:

  Leuk lijstje, schrijven is een mooie manier om toch even iets kwijt te kunnen maar ook erg leuk om te lezen altijd

 3. MC Kleuver schreef:

  En dat zelfs met vijf verschillende redenen, haha! Heerlijk om even de dagelijkse gang van zaken van mij af te schrijven.

 4. Lipstickencupcakes schreef:

  Leuk! Vooral nr 5 snap ik goed. Persoonlijk vind ik 300 woorden ook best weinig. Ik moet er vaak om denken dat mijn artikelen niet te lang worden haha.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vond columns ook altijd leuk. Je kunt ze ook makkelijk even lezen. Soms heb je geen zin in een lange lap tekst.

 6. Jeanine schreef:

  Precies om deze redenen vind ik het ook leuk om columns te schrijven. Ik doe het minder dan zou willen. Vind het ook altijd erg leuk om het op andere blogs en in magazines te lezen.

 7. Armande schreef:

  Ik heb meestal ook maar één onderwerp nodig, een insteek, en daar kan ik dan mijn verhaal aan ophangen. Het schrijft zichzelf meestal 🙂

 8. Lodi schreef:

  zeker goede redenen en fijn dat het je ook zo goed bevalt om te schrijven.

 9. Kimberly schreef:

  Daarom vind ik columns ook heerlijk om te lezen, lekker kort en makkelijk te lezen vaak. Fijn dat je er zelf ook zo van geniet!

 10. Verena schreef:

  Leuk om te lezen dat het je zo gemakkelijk afgaat en dat je hebt leuk vindt! Ik vind je columns altijd erg leuk om te lezen.

 11. Soms vind ik 300 woorden wel fijn maar vaak worden het er toch 500 a 600

 12. Leuke redenen waarom jij columns schrijft. Ik herken wel dat als je een onderwerp weet, het rammen is en je hebt een mooi stukje.

 13. Macblogster schreef:

  Ik ben ooit begonnen met het schrijven van columns. Het waren een soort anekdotes over de gebeurtenissen in mijn leven en op mijn werk, toen ik nog docent was. Inmiddels schrijf ik helemaal geen columns meer. Eerder langere artikelen. Het gekke is dat ik ook niet weet of ik nog inspiratie heb om columns te schrijven. Wel weer food for thought.

 14. Irma schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik ben dol op lijstjes, ook in blogvorm 😉

 15. Leuk om te lezen dat je er zelf zo van genieten. En het mooie is wij genieten mee als we je colums lezen.

 16. Dhini schreef:

  Wat leuk zeg! 300 woorden vind ik lang genoeg, anders te lang en de meeste mensen toch heeft drukke tijd.

 17. Fijn om even zo op te schrijven wat je beweegredenen zijn om columns te schrijven

 18. kiki hasselton schreef:

  ik kan het mij inderdaad goed voorstellen. Zo kun je wat kwijt over bepaalde onderwerpen. Dat heb ik ook op mijn blog, even lekker van je afschrijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *