Written by 07:00 Leuke Lijstjes • 19 Comments

5 redenen waarom ik columns schrijf | Leuke Lijstjes

MC Kleuver Blog ben ik in februari 2016 begonnen als tweede poging om mijn schrijfsels te delen. Een eerdere blog startte ik in 2015, maar daar ben ik helaas mee gestopt. Echter wilde ik mijn columns graag weer delen. Momenteel staat de teller op bijna 140 columns geschreven door mijn hand. Elk met een eigen touch en geproduceerd met veel liefde. Maar waarom schrijf ik eigenlijk columns? In dit artikel deel ik vijf redenen waarom ik dit soort teksten schrijf.

Het lijstje van vijf waarom ik columns schrijf

  1. Een column schrijven is gemakkelijk. Ik bedenk een onderwerp, dat wordt meestal de titel. De rest van de content komt vanzelf. Soms maak ik voor mijzelf aantekeningen. Dan weet ik zeker dat alles in de column komt en niets kan vergeten.
  2. Alle onderwerpen waarover ik wil schrijven, kan ik kwijt. Het liefste schrijf ik alles in 300 woorden. Dat is dan vaak mijn doel. Echter hebben lezers aangegeven dat ze het soms kort vinden. Maar ik vind het fijn, dus ik blijf erbij.
  3. Het schrijven van een column hoeft geen lange bezigheid te zijn. Wanneer ik eenmaal het kozijn heb, is het een kwestie van de ramen erin bouwen. Oftewel als ik mijn aantekeningen volg, kan ik met een half uur klaar zijn. Nog even herlezen en wat dingetjes aanpassen en ik ben klaar.
  4. Mensen zijn geïnteresseerd in het lezen van dit soort teksten. Soms zijn ze serieus, soms meer humoristisch. Dat is het mooie van een tekst zoals een column. Dit soort artikelen wordt niet voor niets het meeste gelezen op www.mckleuver.nl.
  5. Met het schrijven van een column kan ik meteen mijn ei kwijt. Dat is fijn. Zo leg ik mijn ziel en zaligheid in een klein stukje van 300 woorden. Die jij in een paar minuten leest.

Dit waren mijn vijf redenen. Ik vind ze eerlijk gezegd echt super. Zo zie je maar weer hoe enthousiast ik ben over het schrijven van een korte tekst. Daar ligt toch mijn kracht.

Lees jij graag (mijn) columns?

Photo by rawpixel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close