5 tips om pauze ook pauze te laten voelen

Wat voel jij als je te lang in dezelfde houding zit? Ik krijg een tintelend gevoel in mijn rug en schouders. Dit gevoel heb ik meerdere keren per dag. Wat wilt zeggen dat ik te lang op mijn bureaustoel zit. Voor me uit te staren naar een leeg beeldscherm. Je houdt het beste pauze als je je gedachten van werk weet af te leiden. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om mijn pauze in te richten. Ik denk dat ik 5 tips heb om pauze ook pauze te laten voelen. Als je benieuwd bent, lees dan vooral door.

5 tips voor de pauze

  1. Een beetje bang was ik hier eerst voor. Want wat doe je als je niks doet? Vijf minuten buiten zitten op een bankje is echt niet niets doen! Zo kijk ik naar al het verkeer dat langskomt en stel ik mij de vraag: wat voel ik nu?
  2. Een ander verhaal kan er ook voor zorgen dat je niet met werk bezig bent. Zoek een stil hoekje op en verdiep je in een thriller of romantisch boek. Of natuurlijk mijn gedichtenbundels 😉
  3. Na het zitten van de eerste uren op een bureaustoel kan het heerlijk zijn om een ommetje te maken. Even in beweging. Dat is sowieso fijn nu het kouder wordt, want door te bewegen, pompt het bloed zich weer rond.
  4. Misschien kan jij je ontspanning halen uit een puzzel. Een sudoku of een woordzoeker.
  5. Is je partner in dezelfde plek als jij? Ga gezellig samen lunchen. Lunchen is sowieso een goede onderbreking van de dag.

Ik heb op mijn werk echt wel de tijd om te eten. Soms met collega’s naar het bedrijfsrestaurant is gezellig. Maar het is ook goed om een wandeling door Arnhem te maken. Even een andere omgeving en dat brengt ook andere gedachten mee. Dat is meer ontspannend. Dit zijn mijn 5 tips om pauze ook pauze te laten voelen. Hoe doe jij dat? Ik ben benieuwd hoe jij dat doet. Laat het mij daarom gerust weten in een reactie.


Alles over micropauzes lees je op Scientias.

Uitgelichte afbeelding door JOYUMA op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. nicole orriens schreef:

    Daar zeg je me wat…. Ik denk dat voor mij echt pauze voelen lukt als ik er echt voor ga zitten en bij wijze van spreken de wekker zet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *