7 plaatsen die mij hebben geïnspireerd | Leuke Lijstjes

Heb jij wel eens dat je snel een onderwerp nodig hebt, dat je dit hebt bedacht, maar dat de uitwerking een stukje minder vlot loopt? Dat heb ik bij deze 7 plaatsen die mij hebben geïnspireerd. Het idee is zo bedacht, maar de juiste plaatsen in het rijtje zetten, is iets moeilijker. Daarom ben ik gaan scrollen door alle artikelen die ik tot nu toe heb geschreven. Zowaar heb ik er 7 kunnen vinden. Die ik je met alle liefde voor wil leggen. Lees hieronder maar gauw verder.

Het lijstje van zeven plaatsen die mij hebben geïnspireerd

 1. Arnhem. De hoofdstad van Gelderland en de stad waar ik het meeste mee heb, dat is Arnhem. Wist je dat ik zo snel mogelijk na mijn vakantie deze stad bezoek? Ik voel mij hier thuis. Voornamelijk door de vele shopsessies, maar ik heb hier ook op school gezeten en werk nu in deze mooie stad. Vandaar ik deze column schreef met foto van het vernieuwde Centraal Station.
 2. De Veluwe is een plek waar ik mij helemaal kan uitleven. Niet alleen voor het verzinnen van columns en maken van mooie foto’s. De Veluwe is ook het toneel van mijn verhalenserie De Jongen.De Veluwe
 3. Werkplek. Een andere belangrijke plaats in ieders leven is de werkplek. Daar kom je hopelijk toch regelmatig. Sinds februari ben ik werkzaam als administratief medewerker bij de provincie Gelderland. Hier ben ik binnengekomen via de inclusieve arbeidsmarkt.
 4. De trein. Regelmatig reis ik met de trein naar verschillende plaatsen. Zo ben ik eens naar Zandvoort gereden en heb ik ook mijn pasje een keer verloren. Die is op de rails gewaaid. De reactie van de schoonmaakdienst was geen pretje.
 5. Een oud Spaans kasteel is natuurlijk een prachtig tafereel. Deze plek had een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk kon een column over deze heksengevangenis niet ontbreken.Column | Een oud Spaans kasteel
 6. Maar na een vakantie kom je het liefste toch weer thuis. Vandaar dat dit ook één van mijn eigen inspiratiebronnen is. Elke dag beleef je hier de leukste, mooiste, verdrietigste en de meest ontroerende momenten.
 7. In 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en in de zomervakantie van 2016 ben ik afgereisd naar het Koninkrijk Spanje, waar ik mijn vakantie heb gevierd. Zoals je wellicht al merkt zou ik graag teruggaan. Vandaar dat dit ook een bron is van vele verhalen. Op vakantie beleef je toch wat mee hé. Gelukkig komt de vakantie eraan.

Herken jij je in een aantal plaatsen? Waar doe jij inspiratie op?

Ik lees het graag terug in een reactie. 

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ken Arnhem! Ik heb er vijf jaar gewoond, en vond het een leuke stad. Nu woon ik op het Achterhoekse platteland en dat is wel even heel wat anders ; )

 2. Danielle schreef:

  Leuk! Ik heb zo ook mijn favoriete plekken waar ik zoveel inspiratie uit kan halen. Zo heb ik vorig jaar november de Milliger Theetuin ontdekt, daar inmiddels al twee keer geweest en volgende week logeren we bij vrienden daar in de buurt en gaan we er weer heen <3

 3. Evelyne schreef:

  Mijn inpiratie vind ik meestal in het dagelijkse leven. Maar soms is die ook wel eens zoek.

 4. Jouvence schreef:

  De Veluwe is een prachtige plek, voor shoppen ga ik liever naar Nijmegen dan naar Arnhem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *