7 redenen waarom ik nooit naar bloggerevents ga | Leuke Lijstjes

Een collega-blogger van mij had mij verwacht dat ik te vinden was op bloggerevents. Mijn nekharen gaan hier automatisch van overeind staan. Wat heb ik te zoeken op een bloggerevent? Ten eerste zijn daar over het algemeen alleen maar vrouwen. Niet dat dat een straf is, maar ik kan mij voorstellen dat het er gek uitziet. Ten tweede val ik niet binnen het segment van de doorsnee blogger.

Geen artikelen over mode, fashion, nagellak, weekoverzichten of outfit of the day.

Sorry als ik je nu heb beledigd, maar simpel gezegd kun je dat niet op mijn blog vinden. Daarentegen wel hele leuke column, verhalenserie en dit Leuke Lijstjes. In dit artikel geef ik je mijn redenen waarom ik nooit naar bloggerevents ga.

Het lijstje van zeven waarom ik nooit naar bloggerevents ga

 1. Simpel gezegd omdat ik niet weet wanneer zij zijn.
 2. Vaak is het niet in de buurt en wil ik niet 2 uur heen en weer rijden om op het event aanwezig te zijn.
 3. Wat moet ik doen tussen al deze vrouwen? Behalve mijn zonnebril meenemen en loeren.
 4. De goodiebags die worden uitgereikt, passen toch helemaal niet bij MC Kleuver Blog.
 5. Columns worden op de meeste blogs ten uitvoer gebracht, maar er is (nog) niemand die daarover verteld. Voor zover ik zoiets heb gelezen.
 6. Er wordt bijna verplicht om een blog te schrijven over het event. Dat vond ik eerst nogal moeilijk, omdat ik geen houvast kon vinden hoe zoiets te schrijven.
 7. Pas ik tussen al deze andere bloggers? Ik ben wat dat betreft toch een beetje een apart geval. En dat mag ik over mijzelf zeggen ;-).

Photo byย rawpixelย onย Unsplash

Natuurlijk gaat het niet om de goodiebags, maar om de informatie die je krijgt voorgeschoteld en de gezelligheid van de dag. Bij deze denk ik dat ik niet de geschikte persoon ben om mij hiertussen te begeven. Al zou het mij heel veel kunnen brengen. Mijn beeld bij zo’n dag is vooral heel veel vrouwen die van alles willen.

Even een vraag die ik graag beantwoord zou zien:

Ga jij naar bloggerevents en zou je mij dit aanbevelen?

Ik lees het graag!

No votes yet.
Please wait...

25 Comments

 • Wij hebben binnenkort ons eerste event van Weleda. Kan me voorstellen dat jij als man zijnde niks op een event te zoeken hebt m.b.t. beauty haha.

 • Hahah ik snap je volkomen! Ik ben er naar een paar geweest, vond het altijd wel erg leuk. Maar inderdaad het reizen is kut. Meestal is alles in Amsterdam. Soms ken ik er niemand en moet je “mingelen” (awkward). En het moet echt net een onderwerp zijn wat bij je blog past.

 • Geen idee waar of wanneer deze events plaats vinden… Was is mijn blog niet groot genoeg om hiervoor uitgenodigd te worden? Maar als ze te ver zijn zou ik ook niet (alleen) willen gaan.

 • Ik val wel binnen de ‘typische doelgroep’ voor dit soort events en ik ga er zelf ook bijna nooit naartoe. Het neemt gewoon veel te veel tijd in beslag en je krijgt er, in mijn ogen, veel te weinig voor terug. Ik spendeer de tijd liever aan het schrijven van goede content.

 • Zijn die bloggerevents er dan niet in verschillende soorten? Of zijn die altijd/allemaal voor fashion en make-up bloggers? Daar zou ik ook niet naar toe gaan inderdaad ๐Ÿ™‚

 • MC Kleuver, ik zie je al helemaal voor me met je zonnebril en dan maar loeren. Ik ga eigenlijk ook nooit naar blogger events, maar ik denk dat ze best leuk kunnen zijn.

 • Ik ben ook nog nooit geweest… Dus geen idee hoe het is. Maar ik kan me wel voorstellen dat er veel vrouwen zijn.
  En er zou voor mij ook niet zoveel interessant in die goodie bag zitten ๐Ÿ™‚ geen make up, een mode kleedjes of handtassen artikelen voor mij.
  Gooi lekker je mening eruit hoor! Wees gewoon lekker jezelf! Leuke blog!

 • Hahaha zo herkenbaar. Gelijk heb je. Ik word heel vaak uitgenodigd voor events. Tot vorig jaar ging ik daar zo vaak heen maar na een tijdje was ik het een beetje zat en vond ik het gewoon niet echt meer bij me passen. Nu kom ik bijna nooit meer behalve als het echt erg leuk is. Op de events waar ik heen ging waren ook veel mannen hoor. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat de mannen in de overvloed waren hihi. Maar de outfit of the day gevallen en de nagellakpost passen zeker bij de doorsnee events.

 • Ik ben nog niet naar een bloggersevent geweest. Ik ben dan ook nog niet lang bezig met mijn blog. + wat mij ook tegenhoudt is idem als bij jou; de afstand tussen mijn stad en de plek van het event. Ik moet dan meestal voor een enkele reis alleen al een dik 2 uur neertellen.

  -xx Daisy

 • Ik ben er nog nooit geweest en ik denk eveneens dat het niets voor mij zou zijn. Ik heb zelf niets met make up, fashion en die zaken… Ze nodigen me met andere woorden ook niet, mijn blog behoort simpelweg niet tot het doelpubliek van zulke events, denk ik! ๐Ÿ˜‰

 • Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee eigenlijk. Aan de ene kant, als ik er eenmaal ben, en een paar bekenden heb gezien, dan ontspan ik wel wat. Maar voor ik er ben kan ik serieus wel huilen van de spanning. Daardoor verplicht ik mezelf wel iedere keer om erheen te gaan, omdat ik toch die “angst” weg wil hebben. Stom eigenlijk.

 • Ik ben vooral veel te introvert om sociaal te doen op dat soort evenementen. Toen ik nog als game journalist en hoofdredacteur werkte ging ik de verplichte pers evenementen wel af, maar nu dat niet meer hoeft vind ik het helemaal prima ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *