Apps die ik het meest gebruik | Leuke Lijstjes

Welke apps gebruik jij het meeste? Deze vraag speelde vorig weekend door mijn gedachten. Daarom ben ik een kleinschalig onderzoek gestart. Op mijn Instagram heb ik twee keer een story geplaatst. In de eerste een poll met twee keuzes. De vraag luidde: Hoeveel apps gebruik jij per dag? Hierbij waren twee antwoorden mogelijk, namelijk: 3 apps of minder en 4 apps of meer. De uitslag is 4 apps of meer. Dat is niet zo verwonderlijk in deze technologische maatschappij.

De tweede story was een open vraag. Welke app gebruik jij het vaakst? In het lijstje van populairste applicaties in de Google Playstore is de volgende top 10 te vinden:

 • YouTube Music
 • Digi D
 • Tikkie
 • McDonald’s
 • Netflix
 • Videoland
 • Marktplaats
 • Pinterest
 • Ziggo GO
 • Picnic Online Supermarkt

Programma’s zoals Tikkie en Picnic Online Supermarkt zijn de laatste tijd echt in opkomst. Ik denk dat het ligt aan je huishouden en persoonlijkheid wat voor applicatie je hebt. Digi D en Ziggo zal een tiener niet hebben, maar Pinterest en Netflix hoogstwaarschijnlijk wel. De app die het meest wordt gebruikt onder mijn volgers is WhatsApp. Dat heeft mij niet verbaasd. Als er iets verslavend is dan is het de berichtendienst. Iedereen wacht op appjes. Waarom reageer je niet? 😉 

Na WhatsApp staat op plaats twee Instagram en op drie Facebook. Eigenlijk helemaal geen spannende top drie. Wel denk ik dat het een goed beeld geeft hoe wij online zijn. Allemaal gericht op contact met mensen, vind ik leuks en hartjes. Ik geef het toe. Ik wil zoveel mogelijk vind ik leuks en hartjes krijgen. Daarom ben ik mijzelf er ook van bewust hoe ik getriggerd word door het krijgen van berichtjes. Mijn telefoon heb ik tussen het schrijven door een aantal keer bekeken. Eigenlijk te gek voor woorden.

De conclusie

WhatsApp, Instagram en Facebook zijn de apps die het meest worden gebruikt. Dagelijks gebruiken mensen meer dan vier apps en ik ben verslaafd aan mijn telefoon. Punt uit. Dat was het. Nu op zoek naar een kuur.

Welke apps gebruik ik het meest?

No votes yet.
Please wait...

15 Comments

 1. ingrid schreef:

  ja we hebben een aantal dezelfde apps. whatsapp hier ook winnaar samen met facebook en instagram

 2. Linda schreef:

  Ik heb sinds gisteren een nieuwe telefoon. En om die in te richten moest ik ook weer de nodige apps opnieuw downloaden. Dan kom je er al snel achter hoe onwijs veel apps je op je telefoon hebt staan 🙈

 3. Tania schreef:

  Bij mij zijn Whataspp, Facebook en Instagram ook de meest gebruikte apps. Op Pinterest kijk ik ook heel vaak

 4. Ik denk dat de meest gebruikte apps bij iedereen wel een beetje hetzelfde zijn 🙂
  Zelf gebruik ik die van fitbit ook nog vaak!

 5. Fleur schreef:

  Hier ook een lichte verslaving! Het leven is zo makkelijk nu met al die apps. Ik ben ook groot gebruiker van Tikkie

 6. Tamara schreef:

  Ik gebruik denk ik het meest instagram, p interest en Facebook

 7. alexa schreef:

  Grappig ik gebruik veel; instagram, pinterest, whatsapp, lightroom, willem & snapchat

 8. Marsha schreef:

  De apps die ik het meest gebruik zijn, facebook, instagram, lightroom, en snapchat.

 9. Coco schreef:

  Ik kan mijn telefoon best missen, hij is eigenlijk alleen om bereikbaar te zijn en mijn favoriete foto’s op op te slaan. Maar mijn laptop… Oh, daar ben ik aan verslaafd! Pinterest, Facebook, Instagram, fotobewerking programma’s, Word, Powerpoint, … Onmisbaar! 🙂

 10. Femke schreef:

  Bij mij staat Instagram met stip op nummer 1. Daarna preview, een planningsapp voor Instagram. En whatsapp. 🙂 En ja, ik ben redelijk verslaafd…maar probeer mijn telefoon soms écht weg te leggen!!

 11. Ik sta niet te kijken van de top 1.. dat is ook overduidelijk mijn top 3. Op mijn iPhone kan ik nu ook mijn schermtijd bijhouden.. ook heel confronterend!

 12. Babs schreef:

  Bij mij zijn de meest gebruikte apps whats app, FB, Instagram, pinterest, Lightroom en VSCO. Die gebruik ik meerdere malen per dag en ben dus lichtjes verslaafd 😊

 13. Manuela schreef:

  Apps die ik gebruik zijn Facebook (voor mijn blog natuurlijk), Instagram, Pinterest, Whatsapp en mijn e-mail. Het zijn er 5 maar deze gebruik ik vrijwel dagelijks.

 14. Dhini schreef:

  Wat leuk om te zien apps bij de andere. Ik gebruik veel instagram, facebook, youtube, firefox en de rest zijn apps bewerking voor foto`s en video 😀

 15. Armande schreef:

  Ik ben een beetje oldschool met mijn mobiel, dus ik gebruik hem verhoudingsgewijs niet zo vaak. Maar het lijkt me wel raar om de grens bij meer of minder dan 4 apps te leggen. Zelfs ik kom al boven de 4 uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *