Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 12 Comments

De vijf beste Duitse zangeressen | Leuke Lijstjes

Duitse zangeressen

Een aantal Duitse zangeressen staan hoog op mijn lijstje met muziek. Nu ik dit onderwerp heb bedacht, bedenk ik mij dat het leuk is om een Spotify playlist te maken. Dat ga ik doen. In dit artikel lees je meer over de zangeressen die ik graag luister.

Duitsland staat bekend om de schlagermuziek. Dit is echte volksmuziek. Je zou het de palingsound van de oosterburen kunnen noemen. Ik ben fan en dat komt door de melodieën en de teksten die feilloos met elkaar rijmen. Zo een vrouwenstem maakt het helemaal af.

Om je iets meer kennis te laten maken met de schlager geef ik je hieronder een paar weetjes.

  • Schlager is de vertaling van het Engelse woord hit.
  • De wortels van de Duitse popmuziek liggen eind negentiende eeuw tot de jaren ’20 van de vorige eeuw.
  • Tot de jaren 70 was schlager zeer populair bij jonge mensen.
  • Het muziekgenre is ook populair in andere landen. Zo zijn er verschillende zangers uit andere landen populair geweest in Duitsland.
  • Het Eurovisiesongfestival wordt in Zweden het schlagerfestival genoemd.

Maar nu genoeg weetjes over het muziekgenre. Het gaat nu om de zangeressen! Dit vind ik de vijf beste Duitse zangeressen.

5. Marie Wegener

Marie Wegener is een 17-jarige zangeres die het vijftiende seizoen van Deutschland sucht den Superstar won. In de vierde liveshow en tevens de finale zong ze haar eigen geschreven nummer Königlich. Bij alle liveshows eindigde ze op de eerste plaats. Marie studeert aan het Steinbart-Gymnasium.

4. Vanessa Mai

Als lid van de band Wolkenfrei heeft ze twee albums opgenomen. Vanaf 2016 treed ze solo op als Vanessa Mai. Haar echte naam is Vanessa Ferber-Mandekic. De 26-jarige zangeres produceerde dit jaar haar vijfde album: Schlager. Het DJ-Duo Showtek schreef één van de liedjes.

3. Beatrice Egli

Beatrice Egli is een 31-jarige zangeres uit Zwitserland. Ze is het meest bekend van de hit Mein Herz. Het valt mij op dat vele zangeressen voortkomen uit Deutschland sucht den Superstar. Beatrice is er ook één van. In maart dit jaar bracht ze het album Wohlfühlgarantie uit. Hierin is ze persoonlijker dan ooit en Verliebt, verlobt, verflixt nochmal.

2. Anna-Maria Zimmerman

1,2,3,4: Heute nacht da feiern wir! Momenteel het nummer dat ik het meeste luister. Ik vind het een heerlijk tempo hebben en ik kan het tenminste meezingen. Na een paar keer luisteren zit het er helemaal in. Anna-Maria is 29 jaar, getrouwd met Christian Tegeler en heeft een zoontje. Himmelblauwe Augen en Hurra Wir Leben Noch vind ik prachtige liedjes.

1. Helene Fischer

Dan nu: de koningin van de Schlager. Het is Helene Fischer. De van Russisch afkomstige zangeres is 34 jaar oud en legendarisch. In september hield ze een groot concert in het Gelredome te Arnhem. Dit was binnen no-time uitverkocht. Helene is getrouwd met Florian Silbereisen. Hij is zanger in de band KLUBBB3 met Jan Smit en Christoff. Helene’s grootste hit is Atemlos durch die Nacht.

Deze Duitse zangeressen behoren in dit Leuke Lijstjes van de schlagers. Ik snap dat velen het niet willen aanhoren, maar ik vind het geweldig. Vooral met een beetje tempo erbij. Dat maakt de sfeer los en ontspannen. Daar houden wij denk ik allen van.

Duitse zangeressen

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...