De vijf beste Duitse zangers | Leuke Lijstjes

Anderhalf jaar geleden schreef ik over Duitse zangeressen. Ondertussen is dit artikel ruimschoots bekeken en ik wil je niet onthouden welke zangers uit ons buurland ik de beste vind. Duitsland heeft een eigen muziekcultuur waarin schlager een grote rol speelt. Ik woon relatief dichtbij de grens, maar de muziekwereld kent geen grenzen. Ik ben blij om te mogen zeggen dat we allemaal een eigen genre leuk mogen vinden en stiekem ligt mijn hart dan een beetje (erg) bij schlager. Je wordt ermee besmet, zal ik maar zeggen. Maak kennis met mijn rijtje van de vijf beste Duitse zangers.

Achtergrondinformatie: Schlager is de vertaling van het Engelse woord ‘hit’. Dit duidt meteen aan hoe de oosterburen denken over deze stijl.

5. Andreas Gabalier

‘Wo’s is denn Hulapalu, sog mir wo kummt des her
Wie schreibt ma Hulapalu was is des bitte sehr’

Andreas Gabalier staat sinds 2009 op de planken en de twee regels hierboven komen uit het nummer Hulapalu (2015). Andreas is een Oostenrijker en studeerde aanvankelijk rechten, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen werk componeerde in een hobbystudio.

4. Ben Zucker

De 36-jarige Ben Zucker afkomstig uit Uckermünde werd door zijn vader gesteund bij muziek maken. Van hem leerde hij gitaar spelen. Eerst coverde hij Engelse nummers, maar later ging hij er Duits bijzingen. Zijn eerste optredens waren in de achtertuin en op school.
Ben Zucker woont nu in Berlijn. Zijn nieuwste single is: Mein Berlin (2019)

3. Florian Silbereisen

Helaas is zijn relatie met zangeres Helene Fischer de klippen opgelopen. Zijn werk is daarentegen nog steeds even groots en na wat speurwerk ben ik erachter gekomen dat Florian speelt op een accordeon. Supertof. Hij bespeelt dit instrument sinds zijn vijfde jaar en in 1991 bracht hij zijn eerste single uit. Silbereisen is naast zanger ook presentator en dus musicus.

2. Feuerherz

Matt, Dominique, Karsten en Sebastian vormen samen de band Feuerherz. Sinds 2014 staan ze samen op het podium en het grote publiek kent ze van televisie. Daar braken zij door in de show gepresenteerd door de voorganger op plek 3. ‘Genau wie Du’ is het tweede album van Feuerherz. Het heeft kunnen rekenen op 11 prijzen in Duitsland, terwijl het album in Oostenrijk meer verdiende.
De nieuwste single van het viertal is:  Wer kann da denn schon nein sagen? (2019)

1. Roland Kaiser

Van dit rijtje vind ik Roland Kaiser echt ge-ni-aal. Eén van mijn favorieten is het nummer: Schachmatt. Wat gaat over een vrouw met zwart haar en op een bepaalde manier zie ik een heel schaakbord voor me. De fantasie is in ieder geval nog aanwezig. Hij staat dus zeker op één in het rijtje van de vijf beste Duitse zangers. Roland Kaiser is al 67 jaar oud en woont in Berlijn.

Wie ken jij? Wie ken je niet? Of heb je nog andere zangers als favoriet?
Laat het mij dan gauw weten, want ik ben benieuwd.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *