Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 13 Comments

Leuke Lijstjes | Deze beroepen spreken mij aan

Deze beroepen spreken mij aanDeze beroepen spreken mij aan

In 2014 stopte ik met mijn opleiding. Dat was een rumoerige tijd waarin ik met mijzelf niks kon. Samen met een trajectbegeleider ben ik gaan kijken naar welke beroepen mij aanspraken. Van dat lijstje is niets gekomen. Ik ben namelijk uitgekomen bij het begin: administratie. Hoewel ik financieel gestudeerd heb, is dat in mijn werk niet aan de orde. Maar welke beroepen zou ik iets mee willen? Zie hieronder het lijstje.

Het lijstje van 5 beroepen die mij aanspreken

Docent

Heel lang heb ik gedroomd om docent te zijn en soms nog steeds. Ik vind het leuk om kinderen iets te leren. Toen ik op de basisschool zat, was dit het enige echte voorbeeld wat ik bij een beroep kon bedenken. Wellicht zit er in de toekomst nog iets in. Ik ben nog jong, he? 😉

Cartograaf

Eén van mijn hobby’s is om plattegronden te tekenen van dorpen. Daar kan ik hele uren zoet mee wezen. Daarom lijkt het beroep van cartograaf mij hartstikke leuk. Laat mij die kaarten maar tekenen hoor.

Photo by Kayla Duhon on Unsplash

Activiteitenbegeleider

Als docent niet lukt, waarom dan geen activiteitenbegeleider? Ik zou het leuk vinden om activiteiten aan te kunnen bieden. Wellicht voor verschillende doelgroepen. Maar de hele week met kinderen werken.. Daarvan weet ik niet of dat voor mij geschikt is. Ik denk dat mij dat heel erg opbreekt.

Planner

Als echte organisator lijkt het mij geschikt om als planner aan de slag te gaan. Ik stuur die mensen wel de goede kant op. Als planner lijkt het mij leuk om opdrachten bij mensen in te delen en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. ‘Je zou een ondersteunende functie moeten hebben,’ werd er voor de feestdagen al gezegd. Dat lijkt mij ook hartstikke leuk.

Als de tijd niet tikt, tikt het nergens niet.

MC Kleuver

Columnist

Ik zou graag de vaste columnist worden van een grote krant of website. Dat lijkt mij een heel gaaf beroep. Al wordt er veel over je gespuwt. Je hebt ook de kans om een verhaal over te brengen aan anderen. Dat is iets wat ik graag doe.

Dit zijn de vijf beroepen die mij aanspreken. Columnist ben ik natuurlijk al wel een beetje he. Maar dit zijn beroepen waar ik voorlopig over kan dromen. En dromen is goed, toch?

Deze beroepen spreken mij aan
No votes yet.
Please wait...
Close