Deze zeven landen wil ik bezoeken – Leuke Lijstjes

Thuis ben ik druk bezig met het voorbereiden voor mijn volgende vakantie. Ik wil namelijk helemaal alleen in een tent gaan liggen, en dat in Nederland. Nu bedacht ik mij dat het een leuk artikel zou zijn om te vertellen welke landen ik wil bezoeken. Daarvan heb ik selectie gemaakt van zeven stuks. Ben je benieuwd welke landen ik zou willen bezoeken? Lees dan maar meteen verder.

Het lijstje van zeven welke landen ik wil bezoeken

1. Canada

Wist je dat onze Koninklijke Familie hier ondergedoken heeft gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog? Daarnaast heeft Canada mooie natuur en wil ik graag meer te weten komen over Vancouver. Dat lijkt mij een hele mooie stad.

Landen die ik wil bezoeken - Canada

Photo by Vansh Juneja on Unsplash

2. Nieuw-Zeeland

Steeds vaker hoor je dat mensen naar Nieuw-Zeeland zijn geweest. Het land heeft bergketens, warme bronnen en actieve vulkanen. Dat maakt het voor mij een verlangen om die kant op te gaan voor een vakantie. Daarnaast zijn de temperaturen het gehele jaar door behoorlijk. Dat staat tenminste in mijn atlas. Bijkomend voordeel is dat je niet persé in de zomervakantie hoeft. In januari of februari is ook mogelijk.

3. Overzeese Gebieden

Het Koninkrijk Nederland bestaat niet alleen uit ons kikkerlandje. Daartoe behoren ook de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius en Sint Maarten. Vorig jaar 6 september werd Sint Maarten grotendeels verwoest door orkaan Irma. Een tragische gebeurtenis waarmee veel inwoners nog geen basisvoorzieningen hebben. Echt heel tragisch.

4. Egypte

Het land van de farao’s en de pyramiden. Toch knap wat de mensheid vroeger allemaal konden maken. Dit land vind ik interessant door de magie die achter deze twee zaken ligt. Dat zou ik graag eens met eigen ogen willen bekijken.

5. Griekenland

Wie Griekenland zegt, zoals ik, denkt aan de zon en aan eten. Ik denk dat ik heel veel Grieks eten erg lekker zou vinden. Denk bijvoorbeeld aan: tzatziki (yoghurt, komkommer en knoflook), pita gyros (brood gevuld met reepjes vlees, patat en tzatziki) en spanakopita (spinazietaart met bladerdeeg). Een ander ding in Griekenland zijn de Romeinse overblijfselen. Deze wil ik graag met eigen ogen bewonderen.

6. Cyprus

Het eiland Cyprus kent een Turkisch en een Grieks deel. Een aantal jaar terug wist ik al dat ik eens naar dat eiland zou willen gaan. Net als dat ik dat al jaren weet over Griekenland. Ik kan niet goed zeggen wat mij trekt aan Cyprus, want nu ik erover nadenk, weet ik alleen dat de hoofdstad Nicosia is. Weet jij waarom ik hierheen zou moeten?

Machu Picchu Peru

Photo by Evan Sanchez on Unsplash

7. Peru

Van alle zeven landen wil ik heel graag naar Peru. Daarom heb ik deze voor het laatst bewaard. Peru staat bekend om de oorspronkelijke bewoners, namelijk de Inca’s. Zij hebben een bron gebracht aan informatie en kennis. Totdat het land in 1572 werd bezet door Spanje. Een beetje Spaans kan handig wezen. Dat is namelijk nog steeds de voertaal.

Ik hoop dat ik je lekker heb kunnen maken met vele ideeën voor vakantie. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om over iets te kunnen nadenken. Dat doe ik namelijk geregeld.

Welk land wil jij graag bezoeken?

Nog even vraag: denk je dit deze Insight Guide van Peru een goede is voor informatie?

Landen die ik wil bezoeken - atlas

No votes yet.
Please wait...

15 Comments

 1. Nadia schreef:

  Ah, weer een leuk lijstje! Ik zou graag naar Zuid Afrika of Australië willen en manlief naar NY of Tokyo. Rust tegenover drukte haha

 2. Linda schreef:

  Leuk lijstje, bij mij zou een roadtrip door de USA bovenaan staan!

 3. Mieke | mieksmind schreef:

  Behalve Griekenland, heb ik de landen uit je lijstje ook allemaal nog niet bezocht. Net zoals Linda staat een roadtrip in the USA bij mij op 1!

 4. Je hebt heel veel landen waar ik ook heel graag naar toe wil. Ik wil bv gaan de Inca Trail gaan lopen en Nieuw Zeeland lijkt me fantastisch land met zijn unieke natuur. En Canada door crossen staat ook hoog op mijn lijstje. Ik vind de Canadezen namelijk een leuk volk! Ik wil ook heel graag zwemmen met de walvissen in Tonga! Dus ik heb ook nog een lang lijstje haha.

 5. Silkeblogs schreef:

  Griekenland is zo mooi. Tegenwoordig wil ik naar veel Aziatische landen. Sinds ik vorige zomer in China was, ben ik gefascineerd.

 6. Lodi schreef:

  Mooi lijstje. Ik zou ooit nog wel naar Alaska willen. En naar Australie met de kinderen, ik ben hier twee keer geweest en wil hen dit graag laten zien.

 7. kiki hasselton schreef:

  geweldig lijstje! Peru staat er bij mij ook op. Seychellen lijkt mij ook echt te gek en ik wil graag een cruise om de wereld maken, maar trek daar maar even je portemonnee voor open :-0

 8. Canada staat bij mij ook op nummer 1 😉

 9. tamara schreef:

  Leuk lijstje ik zou graag nog naar de Malediven willen en naar Amerika voor New York natuurlijk

 10. Danielle schreef:

  Wat een mooi lijstje met prachtige landen volgens mij. Canada staat ook wel erg hoog in mijn lijstje.

 11. Lipstickencupcakes schreef:

  Indonesië en Mexico staan hoog op mijn lijstje, ook Japan lijkt mij geweldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *