Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 15 Comments

Deze zeven landen wil ik bezoeken – Leuke Lijstjes

Landen die ik wil bezoeken - atlas

Thuis ben ik druk bezig met het voorbereiden voor mijn volgende vakantie. Ik wil namelijk helemaal alleen in een tent gaan liggen, en dat in Nederland. Nu bedacht ik mij dat het een leuk artikel zou zijn om te vertellen welke landen ik wil bezoeken. Daarvan heb ik selectie gemaakt van zeven stuks. Ben je benieuwd welke landen ik zou willen bezoeken? Lees dan maar meteen verder.

Het lijstje van zeven welke landen ik wil bezoeken

1. Canada

Wist je dat onze Koninklijke Familie hier ondergedoken heeft gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog? Daarnaast heeft Canada mooie natuur en wil ik graag meer te weten komen over Vancouver. Dat lijkt mij een hele mooie stad.

Landen die ik wil bezoeken - Canada

Photo by Vansh Juneja on Unsplash

2. Nieuw-Zeeland

Steeds vaker hoor je dat mensen naar Nieuw-Zeeland zijn geweest. Het land heeft bergketens, warme bronnen en actieve vulkanen. Dat maakt het voor mij een verlangen om die kant op te gaan voor een vakantie. Daarnaast zijn de temperaturen het gehele jaar door behoorlijk. Dat staat tenminste in mijn atlas. Bijkomend voordeel is dat je niet persé in de zomervakantie hoeft. In januari of februari is ook mogelijk.

3. Overzeese Gebieden

Het Koninkrijk Nederland bestaat niet alleen uit ons kikkerlandje. Daartoe behoren ook de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius en Sint Maarten. Vorig jaar 6 september werd Sint Maarten grotendeels verwoest door orkaan Irma. Een tragische gebeurtenis waarmee veel inwoners nog geen basisvoorzieningen hebben. Echt heel tragisch.

4. Egypte

Het land van de farao’s en de pyramiden. Toch knap wat de mensheid vroeger allemaal konden maken. Dit land vind ik interessant door de magie die achter deze twee zaken ligt. Dat zou ik graag eens met eigen ogen willen bekijken.

5. Griekenland

Wie Griekenland zegt, zoals ik, denkt aan de zon en aan eten. Ik denk dat ik heel veel Grieks eten erg lekker zou vinden. Denk bijvoorbeeld aan: tzatziki (yoghurt, komkommer en knoflook), pita gyros (brood gevuld met reepjes vlees, patat en tzatziki) en spanakopita (spinazietaart met bladerdeeg). Een ander ding in Griekenland zijn de Romeinse overblijfselen. Deze wil ik graag met eigen ogen bewonderen.

6. Cyprus

Het eiland Cyprus kent een Turkisch en een Grieks deel. Een aantal jaar terug wist ik al dat ik eens naar dat eiland zou willen gaan. Net als dat ik dat al jaren weet over Griekenland. Ik kan niet goed zeggen wat mij trekt aan Cyprus, want nu ik erover nadenk, weet ik alleen dat de hoofdstad Nicosia is. Weet jij waarom ik hierheen zou moeten?

Machu Picchu Peru

Photo by Evan Sanchez on Unsplash

7. Peru

Van alle zeven landen wil ik heel graag naar Peru. Daarom heb ik deze voor het laatst bewaard. Peru staat bekend om de oorspronkelijke bewoners, namelijk de Inca’s. Zij hebben een bron gebracht aan informatie en kennis. Totdat het land in 1572 werd bezet door Spanje. Een beetje Spaans kan handig wezen. Dat is namelijk nog steeds de voertaal.

Ik hoop dat ik je lekker heb kunnen maken met vele ideeën voor vakantie. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om over iets te kunnen nadenken. Dat doe ik namelijk geregeld.

Welk land wil jij graag bezoeken?

Nog even vraag: denk je dit deze Insight Guide van Peru een goede is voor informatie?

Landen die ik wil bezoeken - atlas

No votes yet.
Please wait...
Close