Dingen die ik irritant vind aan werken op kantoor

Organiseren en oplossen. Het zijn dingen die ik leuk vind om te doen. Dat doe ik op scouting, maar ook in mijn werk. Heerlijk is het om een vraagstuk voor te krijgen en anderen te adviseren. Ik ben in mijn nopjes als ik goed advies kan geven of wanneer één van mijn befaamde lijstjes helpend zijn. Mijn huidige rol blijf ik graag nog even uitvoeren, zodat ik sterker kan worden in deze karaktereigenschappen. Niet alles aan werken op kantoor is prettig. Hoewel ik het beter vind dan vier dagen vanuit huis werken. Daarom dat ik je vandaag ga vertellen over dingen die ik irritant vind aan werken op kantoor.

Zoemende lampen

In de lockdowns was ik vaak de enige die in het werklandschap te vinden was. Geen gezellig geroezemoes op de achtergrond. Een probleem vond ik dat wel, want daarmee is het geluid van zoemende lampen sterker te horen. Dergelijke achtergrondgeluiden zijn kleine prikkels, maar werkelijk waar irritant.

Slecht geschreven onderwerpen

Mailtjes komen in en uit. De meeste mailtjes die ik krijg gaan over fotografie en videografie.

Dit komt dan ook vaak terug in het onderwerp. Bijvoorbeeld: fotograaf, fotograaf gezocht of agenda reserveren. Wanneer ik het lees, schud ik het liefste met mijn hoofd. Omdat ik liever in het onderwerp lees waarvoor en op welke datum. Duidelijkheid 😉

Concentratieproblemen

Langslopende mensen. Waar ik werk, word er gewerkt in een kantoortuin.  Dat betekent dat er geen aparte kantoortjes zijn, maar enkel werkplekken in één grote ruimte. Een nadeel hierbij is dat collega’s al gauw langs je werkplek lopen. Wanneer je je niet goed kunt afsluiten van anderen vormt dit algauw een probleem.

Geen vrije overlegruimten

Het is bij ons op kantoor soms zoeken naar een plekje. Zeker op volle dagen als maandag en donderdag is het dringen om een plekje. Vooral nu we afspraken hebben waarbij videobellen wordt gecombineerd met de mensen die op kantoor te vinden zijn. Voor mijn vakantie ben ik zelfs uit een hokje weggestuurd.

Dit zijn de dingen die ik irritant vind aan werken op kantoor. Een echte top vier kan ik niet maken, want wat irritaties opwekt verschilt met de dag. Gelukkig zijn voor de meeste problemen kleine oplossingen te bedenken. Zo kun je overlegruimten reserveren, heb ik een vaste werkplek en kan ik de onderwerpen van e-mails wijzigen. Die zoemende lampen.. ja, daar moet ik het mee doen.

Regelmatig zijn er onderzoeken over de werkvloer. De meest voorkomende irritaties zijn volgens houseofambition:

  1. Luidruchtig bellen
  2. Vieze toiletten
  3. Collega’s die te laat komen
  4. Weinig werkplezier
  5. Slecht toiletpapier

Dingen die ik irritant vind aan werken op kantoor

Wat vind jij irritant bij jouw werk?


Uitgelichte afbeelding door Alex Kotliarskyi op Unsplash,

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *